Boomhut Friesland

Boomhut Friesland

Lees meer over Boomhut Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Boomhut Friesland

Als kind vond je een boomhut waarschijnlijk al helemaal geweldig. Toch zijn boomhutten niet alleen voor kinderen, want in Europa kun je op verschillende plekken overnachten in een echte boomhut. Je slaapt op een unieke locatie midden in de natuur en wordt wakker met een schitterend uitzicht hoog tussen de bomen. Friesland is een erg leuke bestemming, en ook hier kun je verblijven in een boomhut! De provincie Friesland staat ook wel bekend als de water provincie van Nederland. Ben je een liefhebber van pleziervaart of watersport dan is dit zeker een leuke bestemming!

Veelzijdig Friesland

Een aantal noemenswaardige van de verschillende Friese landschappen zijn het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden. Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor een ontspannende strandvakantie ben je in Friesland dan ook aan het juiste adres. Op de Wadden kun je strandwandelingen maken, zwemmen, vliegeren, fietsen, wadlopen, zonsondergangen bekijken en surfen. Dit is in de Friese Wouden wel anders. Hier draait het niet om een samenspel van lucht en water, maar juist om de openheid van het coulissenlandschap. De streek bevindt zich in het oosten van Friesland, nabij de grens met de provincie Groningen.

En dan is er tot slot nog Gaasterland, een streek in de zuidwesthoek van de provincie, onderdeel van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Hoewel Friesland vrijwel overal bestaat uit vlakke weidegronden met prachtige vergezichten, is Gaasterland juist glooiend met bossen. Een vakantiehuisje in Gaasterland is een goede uitvalsbasis om te recreëren op of rondom de Friese Meren. Tal van grote en kleine meren vormen samen een uitgestrekt merengebied. Het gebied is een walhalla voor de watersporters, waar grote boot-evenementen die hier georganiseerd worden, van getuigen. Voorbeelden daarvan zijn de bekende Sneekweek en het Skûtsjesilen, twee evenementen die jaarlijks veel bezoekers naar de provincie trekken.

Er is genoeg te beleven

Vanwege de weersomstandigheden zijn de lente en zomer vaak de twee fijnste seizoenen om in een vakantiehuisje in Friesland te verblijven. Dit betekent echter niet dat je hier in de koudere maanden niet terecht kunt. Integendeel! Als je geluk hebt, vriest het in het hoge noorden tijdens deze maanden, en kun je vanuit je accommodatie zó het ijs op stappen om te gaan schaatsen op natuurijs. Leuk voor jong én oud. Hoewel de verschillende Friese landschappen volop te bieden hebben voor actieve vakantiegangers en liefhebbers van buitenleven, mag je tijdens jouw vakantie ook zeker een bezoek aan gezellige Friese (Elf)steden niet overslaan. Voor een watersportvakantie ben je in de omgeving van Sneek aan het juiste adres.

De stad ligt namelijk vlak bij het Sneekermeer, waar je tal van watersportfaciliteiten vindt. De havenstad Harlingen bevindt zich in het uiterste westen van de provincie, aan de Waddenzee. Je vindt er oude pakhuizen, grachtengordels en resten van verdedigingswerken. Verblijf je in een vakantiehuisje in de buurt van Harlingen, dan kun je gemakkelijk de oversteek maken naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Vanuit de Harlinger haven vertrekt namelijk de veerboot naar deze eilanden. Bekijk op deze pagina de mooiste boomhutten in Friesland!