Boomhut Veluwe

Wat is er leuker dan een verblijf in een boomhut op de Veluwe? Origineel overnachten en wakker worden terwijl je omringd bent door prachtige natuur. ‘s Ochtends hoor je niets anders dan het gefluit van de vogeltjes. Ook ‘s avonds kun je lekker ontspannen op jouw terrasje of tuin naast de boomhut. Op de Veluwe vind je verschillende van deze geweldige, originele boomhutten die perfect zijn voor een korte vakantie. Buiten het feit dat ze knus zijn, is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om eens te ervaren hoe het is om te wonen in zo’n klein huisje in een boom. Je zal zien dat je al die ruimte eigenlijk niet eens nodig hebt!

Lees meer over boomhut Veluwe
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Boomhut Veluwe

Wat is er leuker dan een verblijf in een boomhut op de Veluwe? Origineel overnachten en wakker worden terwijl je omringd bent door prachtige natuur. ‘s Ochtends hoor je niets anders dan het gefluit van de vogeltjes. Ook ‘s avonds kun je lekker ontspannen op jouw terrasje of tuin naast de boomhut. Op de Veluwe vind je verschillende van deze geweldige, originele boomhutten die perfect zijn voor een korte vakantie. Buiten het feit dat ze knus zijn, is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om eens te ervaren hoe het is om te wonen in zo’n klein huisje in een boom. Je zal zien dat je al die ruimte eigenlijk niet eens nodig hebt!

Als zo’n te gekke accommodatie dan ook nog eens in een prachtige omgeving staat, is je vakantie natuurlijk helemaal compleet. De Veluwe, het enorme beschermde natuurgebied dat ligt in de provincie Gelderland, is een bezoek meer dan waard. Niet alleen vele kilometers wilde natuur, maar ook nog eens The Big Five van het lage land; de vos, de das, de ree, het wilde zwijn en het edelhert. Wie weet kom je oog in oog te staan met één van deze prachtige dieren, want op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. Je kan er prachtige lange wandelingen maken of al fietsend de natuur opsnuiven, want de Veluwe is misschien wel het mooiste fietsgebied van Nederland.

Maar ook als je wat meer actie zoekt, kun je je hart ook ophalen op de Veluwe! Het gebied leent zich perfect om te gaan mountainbiken. Er is een fantastische route van zo’n 48 kilometer lang uitgestippeld, speciaal voor mountainbikers. Zoals je ziet is er dus voor iedereen wel wat te beleven in dit prachtige gebied. Een boomhut van Natuurhuisje staat overigens garant voor privacy, stilte en een natuurrijke omgeving. Je zal dan ook geen last hebben van andere vakantiegangers of herrie vanuit de stad. Laat je inspireren door ons veelzijdige aanbod en wie weet verblijf jij binnenkort super origineel in een boomhut op de Veluwe!

Geniet van het prachtige landschap op de Veluwe

Je bent vast wel bekend met dit gebied, want de Veluwe is zeer bekend en populair bij natuurliefhebbers. Je stapt vanuit je boomhut ook zo de natuur in. Begin de dag dus goed met een heerlijke ochtendwandeling. Daarnaast kun je er natuurlijk van alles gaan ontdekken. Als je wil gaan genieten van prachtige zonsopkomsten of diverse wilde dieren wil gaan spotten, dan is vroeg in de ochtend de beste tijd om te vertrekken. Of kies ervoor om juist ’s avonds te gaan en geniet van de zonsondergang en nachtdieren. Ook is het er natuurlijk geweldig om een prachtige sterrenhemel te kunnen aanschouwen, gewoon vanuit jouw boomhut!

Op de Veluwe vind je voornamelijk bossen en stuwwallen. Ook staat de Veluwe bekend als belangrijkste heidegebied van Nederland. Het bedraagt een totale oppervlakte van circa 15.000 hectare. Natuurlijk breng je een bezoekje aan Nationaal Park De Hoge Veluwe. Er zijn diverse ingangen waar je het gebied kunt betreden, dus dat betekent ook dat er diverse wandelroutes te vinden zijn. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het gebied te gaan ontdekken op de fiets. Je kunt de ingangen vinden in Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Wist je dat het park trouwens zelf te verkennen is per paard en met de auto? Naast de Hoge Veluwe is ook Kroondomein het Loo absoluut een bezoekje waard. Uiteraard wordt een bezoekje met dit gebied gecombineerd met een bezoekje aan Paleis het Loo. Vergeet ook niet Het Oude Loo te gaan bekijken. Dit is een jachtslot uit de 15e eeuw met een gracht eromheen. In het hele gebied zijn onder andere edelherten en wilde zwijnen te spotten.

Volop vermaak voor zowel jong als oud

De Veluwe is zeer geschikt als vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Zowel volwassenen als kinderen zullen zich hier heerlijk kunnen vermaken in de natuur, door de vele mogelijke activiteiten. Waar volwassenen lange fietstochten kunnen maken of mountainbiketochten, kunnen kinderen lekker ravotten en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen! Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal het uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen.

Of je bij de Veluwe zelf wilt verblijven of alleen een dagje weg wilt in dit natuurgebied, op Natuurhuisje heb je de keuze uit een groot aanbod accommodaties. In een Natuurhuisje op de Veluwe beleef je een ultiem rustige vakantie middenin de natuur in een kleinschalige, unieke accommodatie op een unieke plek ver weg van het massatoerisme! Kies je voor een verblijf in een boomhut, dan zullen de kinderen je eeuwig dankbaar zijn. Voor kids is een boomhut namelijk echt een droom. Natuurlijk is een boomhut ook erg leuk voor volwassenen, aangezien het weer eens iets heel anders is dan een hotel of camping. Bekijk snel de mogelijkheden en kies jouw favoriete boomhut uit.

Het weer op de Veluwe

In Nederland wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat en dat geldt dus ook voor de Veluwe. Dat houdt in dat het in ons land relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook op de Veluwe is dat niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

Op de Veluwe is de lente de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om de Veluwe te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Tijdens dit seizoen zit je dus helemaal goed in een boomhut op de Veluwe!