Buitenhuisje

Een vakantie in een buitenhuisje is heerlijk voor iedereen die zijn vakantie in de natuur wil doorbrengen. Wordt wakker door het gefluit van de vogels en spendeer je dag in de bossen. De vakantiehuizen die hier te huur worden aangeboden zijn méér dan alleen een vakantiehuis. Je krijgt er namelijk ook nog eens een prachtige omgeving bij, waar je heerlijk kunt genieten van de natuur, rust en ruimte op een steenworp afstand van je vakantiehuisje. Ga er tijdens je vakantie eens lekker op uit en maak een heerlijke wandeling of fietstocht en verken de omgeving van je natuurhuisje!

Lees meer over buitenhuisje

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Buitenhuisje

Een vakantie in een buitenhuisje is heerlijk voor iedereen die zijn vakantie in de natuur wil doorbrengen. Wordt wakker door het gefluit van de vogels en spendeer je dag in de bossen. De vakantiehuizen die hier te huur worden aangeboden zijn méér dan alleen een vakantiehuis. Je krijgt er namelijk ook nog eens een prachtige omgeving bij, waar je heerlijk kunt genieten van de natuur, rust en ruimte op een steenworp afstand van je vakantiehuisje. Ga er tijdens je vakantie eens lekker op uit en maak een heerlijke wandeling of fietstocht en verken de omgeving van je natuurhuisje!

De mogelijkheden voor een verblijf in een buitenhuisje zijn groot en er is veel keuze. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in een schattig Frans dorpje aan de rand van een bos te verblijven. Verblijf in het pittoreske Saint Laurent sur Gorre en ontdek een deel van de route van Santiago de Compostela. Of kies voor een lodge die boven het landschap zweeft aan de groene rand van Amsterdam. Je zit hier in de natuur en aan het water, terwijl je er ook voor kan kiezen om een dagje door te brengen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Voor een vakantie van een aantal dagen zijn de mogelijkheden voor accommodaties enorm groot. Je kan ervoor kiezen om op een unieke plek te verblijven, maar je kan ook kiezen voor een uniek type accommodatie. Heb je al weleens overwogen om in een tiny house, pipowagen, yurt of boomhut te verblijven? Deze accommodaties zijn niet alleen bijzonder om een aantal nachten in door te brengen, maar brengen je ook dichter bij de natuur.

Zoek de natuur op!

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Maak een fietstocht door de natuur of ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw natuurhuisje ligt. Veel van onze natuurhuisjes zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je vakantie kunt bewandelen of fietsen. Houd je van vogels spotten, dan kun je op zoek gaan naar de mooiste vogels. In Europa zijn veel gebieden waar je aparte vogels kunt spotten. In Nederland kan je terecht in één van de vele waterrijke gebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeltocht door Nationaal Park Lauwersmeer, over de kilometerslange Zeeuwse dijken of op één van de Waddeneilanden? Vogelliefhebbers kunnen zich er uren vermaken.

Vergeet ook zeker je fotocamera en verrekijker niet! Misschien zie je zelfs wel een paar zeehonden… In Nederland is ook de provincie Drenthe erg in trek bij liefhebbers van de natuur. En dat is niet voor niets! De provincie is namelijk de dunstbevolkte provincie van ons land en bestaat voor het grootste deel uit landelijk gebied. Ook vind je er maar liefst drie nationale parken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa. De talrijke uitgezette wandel-, fiets- en ruiterroutes voeren je langs eeuwenoude hunebedden, door uitgestrekte bossen en over paarse heidevelden waar je kuddes schapen ziet grazen onder het toeziend oog van hun herder. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Buitenhuisjes in het buitenland zijn vaak ook prachtig! Denk in dat geval zeker eens aan België, Duitsland of Portugal.

Kies eens voor een buitenhuisje aan het water

Als je verblijft aan het water is er sowieso altijd wel wat te beleven. Denk bijvoorbeeld eens aan actief bezig zijn in en om het water. Ook als je niet direct aan het water verblijft, is er altijd wel een rivier, meer of zee te vinden. Het leuke daarvan is dat je er natuurlijk volop actief bezig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan surfen, duiken, suppen of zeilen. Ook flyboarden is erg leuk om een keer te proberen. Voor de echte avonturiers kun je ook altijd nog denken aan parasailing of waterskiën. Met de kleintjes is het ook leuk om een keer een waterfiets te huren en met z’n allen het water op te gaan. Wat ook erg leuk is met het gezin is om te gaan kanovaren. Je kunt vaak kiezen uit diverse tochten die van makkelijk tot moeilijk variëren en waarbij je ook kan kiezen voor mild tot zeer avontuurlijk.

Natuurlijk is niet iedereen zo avontuurlijk aangelegd en willen sommige mensen gewoon lekker ontspannen of plezier maken met het gezin. Dit kan dan ook prima door een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld een pretpark of een (binnen) speeltuin. Wat ook erg leuk is, is het bezoeken van een botanische tuin of een mooie bloementuin. Willen jullie heerlijk ontspannen en even helemaal opladen? Dan is een bezoekje aan een spa of sauna natuurlijk altijd een goed idee! Bij slecht weer zit je dan in ieder geval goed. Nog een aantal activiteiten die jullie kunnen doen als het regent, zijn bijvoorbeeld bowlen, een escape room, een overdekt winkelcentrum bezoeken of lekker naar de bioscoop gaan. Natuurlijk kun je ook altijd op ontdekkingstocht gaan naar een aantal prachtige bezienswaardigheden.

Een buitenhuisje is geschikt voor ieder seizoen

Natuurlijk kun je ieder seizoen in een buitenhuisje verblijven. Sommige zijn zelfs zeer luxe te noemen! De anderen beschikken sowieso over alle gemakken die je graag ziet in een vakantiehuisje. Vanuit jouw verblijf in een buitenhuisje wandel je dan ook direct de natuur in en kom je helemaal tot rust. In principe maakt het seizoen waarin je op vakantie gaat dus helemaal niet uit. Toch willen we je graag een beetje een idee geven van het klimaat in Europa.