Bungalow Eifel

Bungalow Eifel

Lees meer over Bungalow Eifel

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bungalow Eifel

De Eifel is een natuurgebied met een oppervlakte van maar liefst 110 vierkante kilometer wat zich verspreidt over zowel België als Duitsland. Ideaal dus voor een vakantie dichtbij huis, waarbij je toch het gevoel hebt dat je erg ver weg bent. In een bungalow kun je genieten van alle gemakken zoals je die thuis hebt, maar dan natuurlijk wel met de extra portie luxe en comfort zoals je die op vakantie zou verwachten!

Geniet van de prachtige natuur

In deze prachtige omgeving kriebelt het bij iedereen om naar buiten te gaan en niet de hele dag in je vakantiehuisje te spenderen. In het noorden van de Eifel bevindt zich het nationaal park Eifel. Hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken en het stuwmeer de Urftsee bezichtigen. Tijdens je bezoek aan dit park kun je het ontspannen gevoel ervaren, want dat is waar het is deze omgeving om draait: volledig tot rust komen en even resetten. En het park is slechts 3 uurtjes rijden van Nederland af en het voelt alsof je in een andere wereld staat. De velden vol bloemen en de stromende beekjes zorgen voor een sprookjesachtig gevoel. Mocht je er een hele dag zijn, dan kun je overwegen om lekker te lunchen met een picknick langs de heldere riviertjes om vervolgens de heuvels omhoog te klimmen om te genieten van de indrukwekkende vergezichten.

Het zuidoostelijke deel van de regio wordt ook wel Vulkaan-Eifel genoemd en dat is niet zonder reden. Hier vindt je kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen. Hierdoor sloegen er grote gaten in de bodem, het is dus niet hetzelfde als echte vulkaankraters. De meeste kraters zijn gevuld met grondwater. Dit worden Maaren genoemd. Geologisch gezien is het gebied nog actief, blijkt uit onderzoek. Het hele Eifelgebied stijgt maar liefst 1 a 2 millimeter per jaar! Vulkanisme is hier niet ontstaan door het gevolg van plaatbewegingen, maar doordat de vulkanen in de Eifel gevormd zijn boven een zogenaamde hotspot. Een hotspot is een plek op aarde waar zogenaamde mantelpluimen, een soort kanalen, aanwezig zijn. Magma uit de diepte wordt aangevoerd door deze kanalen.

Tijdens elk seizoen is er genoeg te doen

De Eifel regio is het hele jaar door een prachtige vakantiebestemming. In de winter is er kans op een adembenemend wit gekleurd landschap. Ideaal om de feestdagen door te brengen met familie of vrienden, of gezellig met zijn tweetjes in een vakantiehuisje. In de lente kleurt het voorjaar het witte landschap om in een landschap vol kleur en vrolijkheid. Een prachtig moment om te wandelen terwijl de vogels om je heen fluiten en de bomen hun bladeren weer terugkrijgen. De zomers zijn aangenaam en het geschikte moment om te kanoën of mountainbiken bijvoorbeeld.

Tot slot de herfst, in dit seizoen is het vrij rustig in de regio, terwijl het misschien wel het mooiste seizoen is in de Eifel. De dagen worden korter en de bossen kleuren prachtig in rode en gele tinten. Vooral voor wandelingen is deze periode erg aantrekkelijk, maar ook voor motortochten of gezellige autoritjes. Hier bij Natuurhuisje bieden wij bungalows aan op de mooiste plekjes in de Eifel.