Bungalow Groningen

Ben je op zoek naar een gezellige vakantie in Nederland? Dan is een bungalow in Groningen echt wat voor jou! Wanneer je boekt met Natuurhuisje weet je zeker dat je vakantie goed kan beginnen. Kies een leuke bungalow Groningen uit, en geniet van de natuur in Groningen, steden en je gezelschap!

Lees meer over bungalow Groningen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bungalow Groningen

Ben je op zoek naar een gezellige vakantie in Nederland? Dan is een bungalow in Groningen echt wat voor jou! Wanneer je boekt met Natuurhuisje weet je zeker dat je vakantie goed kan beginnen. Kies een leuke bungalow Groningen uit, en geniet van de natuur in Groningen, steden en je gezelschap! Onze huisjes bevinden zich midden in de natuur, dus een mooi wandelgebied is nooit ver weg. Ook kun je er natuurlijk op uit trekken met de fiets. Groningen heeft voor ieder wat wils te bieden.

De provincie Groningen is een van de noordelijkste provincies in Nederland. Grenzend aan Duitsland, de Waddenzee en aan het binnenland van Nederland valt hier genoeg te doen! De gelijknamige hoofdstad van Groningen biedt ook veel leuke bezienswaardigheden wanneer je zin hebt om de stad even in te gaan. Vanaf de Martinitoren heb je prachtig uitzicht over de hele stad! Hou je meer van de natuur? Dan kom je niets tekort in Groningen.

Fiets rond langs de prachtige landschappen, of neem een wandeling door het mooie Nanninga’s Bos. Ook een bezoekje aan het Drentsche Aa is zeker de moeite waard. Dit natuurgebied loopt zowel door Groningen als door Drenthe. Ben je op zoek naar iets bijzonders? Dan moet je zeker denken aan Hortus botanicus in Haren. Dit is een prachtige botanische tuin met veel bijzondere bloemen en planten. Ook het Groninger Museum mag zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie in deze provincie. Het museum bevindt zich in de stad Groningen en bestaat onder andere uit moderne kunst. Tijdens dit bezoekje kun je dus meteen de stad eens goed gaan verkennen. Laat je inspireren door ons mooie aanbod aan bungalows in eigen land en wie weet geniet je binnenkort van een heerlijke vakantie in Groningen.

Ontdek de gevarieerde natuur in deze mooie provincie

Groningen is rijk aan natuur. Dankzij de vele plassen, bossen en landschappen krijg je het gevoel alsof je in een geheel ander land bent beland. Als je interesse in oorlogsgeschiedenis hebt, is Bourtange een plaats om zeker te bezoeken! De prachtige landschappen worden afgewisseld met plekken waar de kogelgaten nog zichtbaar zijn uit 1672. Er wordt hier nu gewerkt aan herstel van het gebied. Dieren die hier zoal voorkomen zijn Konikpaarden, landgeiten, paapjes (vogels) en zelfs de adder. Voor wat avontuurlijkere mensen is het leuk om te gaan wadlopen. Tijdens een georganiseerde wandeling loop je met grote kaplaarzen door het slik vanaf Pieterburen kan je intens genieten van het uitzicht en de frisse zeelucht.

Vergeet ook zeker niet om een wandeling of fietstocht te gaan maken door Nationaal Park Lauwersmeer. Uit angst voor overstromingen werd er een dam gebouwd in 1969 bij de Lauwerszee. Hieruit ontstond dit prachtige landschap wat een waar vogelparadijs blijkt te zijn. Het gebied is dan ook niet voor niets bestempeld als nationaal park. Tijdens je bezoek aan dit park kun je terecht in het activiteitencentrum waar je allerlei informatie kunt vinden. Je kunt er eindeloos wandelen of fietsen, maar je kunt er ook varen of zwemmen. Zelfs als je zin hebt om te gaan kanoën, kitesurfen of surfen kun je hier terecht! Als vogelliefhebber kun je hier onder andere de buizerd en de havik spotten. Kortom; als natuurliefhebber mag een bezoekje aan dit prachtige natuurgebied niet ontbreken!

In Groningen is van alles te beleven!

Ook in de stad van Groningen valt veel te doen. Theeliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in de Theefabriek, een theemuseum waarin het gehele proces van het maken van thee aan bod komt. Hou je meer van wetenschap? Dan is het Universiteitsmuseum zeker de moeite waard. De vele winkelstraten bieden een divers aanbod van handgemaakte sieraden tot de welbekende H&M, er is voor ieder wat wils! Ga je liever niet te voet? Huur dan een fiets. Groningen is een echte fietsstad en op deze manier kom je makkelijk en snel op je bestemming aan. Natuurlijk mogen de plaatsen Appingedam, Zoutkamp en Niehove ook zeker niet ontbreken. Dit zijn stuk voor stuk mooie en bijzondere dorpjes in Groningen. Vergeet deze dus niet te bezoeken tijdens jouw verblijf in een bungalow in Groningen.

Vanuit jouw accommodatie kun je deze provincie dus echt perfect gaan verkennen. Wij hebben een groot aanbod met verschillende accommodaties waaruit je kan kiezen. Ga je met kinderen op pad, dan is een vier-persoons huisje met kano in Eelderwolde wel geschikt! Wil je liever met vrienden een gezellige midweek er tussenuit? Dan hebben wij ook bungalows voor wel 10 of meer personen! Met meer dan honderd verschillende natuurhuisjes, zit er zeker een tussen die bij je past. Als je voorkeur hebt voor een ecologisch verantwoord huisje, of graag een huisje aan het strand hebt, dan kan je dat gemakkelijk invullen. De overzichtelijke website zorgt ervoor dat het boekingsproces snel en probleemloos verloopt. Zo kan je relaxed aan je vakantie beginnen!

Het klimaat in Groningen

Je bent vast al op de hoogte van het Hollandse klimaat. In Nederland spreken we namelijk van een gematigd zeeklimaat. Zoals je misschien al weet houdt dat in dat het behoorlijk wisselvallig is, maar dat er wel sprake is van seizoenen. Toch is de temperatuur de laatste tijd behoorlijk aan het stijgen in de zomer. De winters zijn nog milder dan normaal en de zomers worden steeds warmer. Toch kan de winter ons nog wel eens verrassen met een flinke temperatuurdaling en flinke vorst in de nacht. Een hittegolf is ook niet meer ongewoon in ons eigen landje. In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In Groningen was dit een aantal graden minder. In April 2021 heeft het zelfs nog een aantal dagen gesneeuwd! Dat is echt typisch Nederland.

Doordat Groningen in het noorden ligt is de temperatuur er gemiddeld iets lager dan in de rest van Nederland. In Groningen wordt dan ook gesproken van een zeeklimaat. Door de wind uit zee daalt de temperatuur in de winter minder snel als in de gebieden waar sprake is van een landklimaat. Qua temperatuur en klimaat is de zomer het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen en de temperaturen zijn er zeer aangenaam. Kies dus snel jouw favoriete bungalow in Groningen en geniet van een heerlijke vakantie in eigen land!