Bungalow Kroatië

Bungalow Kroatië

Lees meer over Bungalow Kroatië
Lees meer over:

Bungalow Kroatië

Kroatië is een prachtig land dat nog niet wordt gezien als een doorsnee en standaard vakantieland. Vanwege de hoefijzer vorm van het land wordt het omringt door veel andere landen. Ook heeft het een erg lange kustlijn en ruim 1000 eilandjes die voor de kust liggen. De twee meest bekende eilanden zijn Istrië en Dalmatië. Tijdens een vakantie in Kroatië kun je er voor kiezen om in een bungalow te verblijven. Hier vind je alle voorzieningen op de begane grond en vanuit de accommodatie kun je genieten van alles wat Kroatië te bieden heeft.

Verken de gevarieerde landschappen

Kroatië heeft een erg gevarieerd landschap en tijdens een vakantie in een bungalow wordt je omringd door heuvels, meren, rotsachtige kustlijnen, graslanden en dichtbeboste berggebieden. Door dit gevarieerde landschap zijn er ook veel plant- en diersoorten te vinden. Door heel het land zijn veel vogelsoorten te vinden en in de dichtbeboste gebieden leven zelfs een aantal zeldzame soorten. In deze dichtbeboste gebieden leven ook een hoop andere dieren, waaronder beren en wolven. Kroatië heeft ook een aantal berggebieden waar vooral veel flora te vinden is. ’s Zomers worden de bergweiden gekleurd door beschermde bloemen en planten, waaronder de orchidee en de edelweiss. Verder wordt de Kroatische flora gekenmerkt door olijfbomen, lavendel en cipressen.

In Kroatië liggen een aantal schitterende natuurgebieden. Veruit het meest bekende natuurgebied is het Nationaal Park Plitvicka Jezera, waar de Plitvice Meren liggen. Dit zijn een aantal prachtige helderblauwe meren. Langs de meren en door heel het park liggen veel verschillende wandelroutes die je nooit binnen één dag zou kunnen afleggen. Verblijf je hier in de buurt, dan is het zeker een aanrader om meerdere dagen naar het park te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een ticket voor twee dagen kopen en op de tweede dag zo vroeg mogelijk naar binnen te gaan, zo ben je bijna de enige en kun je genieten van een prachtige zonsopkomst. Bij een aantal routes zit een boottocht inbegrepen. Je vaart dan over het schitterende meer waarbij je niks anders dan natuur en water om je heen ziet. Andere boten mogen hier namelijk niet komen.

Vermaak je heerlijk op het water

Vanwege de lange kustlijn van Kroatië is dit het ideale vakantieland om uren lang aan het water door te brengen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om lekker in zee te zwemmen, maar er zijn nog talloze andere activiteiten die je ook op of in het water kunt doen. Huur bijvoorbeeld een jetski, dit kun je alleen doen, maar natuurlijk ook met z’n tweeën. Ook kun je de zee op door middel van een paddleboard. Hierbij sta je op een supboard en peddel je om vooruit te komen. Ook erg leuk is het maken van een boottocht. Er worden genoeg rondvaarten georganiseerd, maar je kan ook zelf een boot huren. Kies er bijvoorbeeld voor om met een tourboot mee te gaan en onderneem verschillende excursies. Erg bijzonder is dat je dolfijnen kunt spotten!

Op deze pagina hebben wij alle beschikbare bungalows in Kroatië voor jou verzameld!