Bungalows in Limburg

Wil je graag op vakantie maar verblijf je liever een keer niet in een hotel en wil je volledig de vrijheid hebben? Dan is een bungalow een geschikte accommodatie voor jou. Bungalows zijn er in alle soorten en maten, maar zijn vaak wat kleinschaliger. De meeste bungalows hebben alleen een begane grond waar de badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer(s) zich bevinden. Doordat de meeste bungalows van steen of hout worden gemaakt, hebben ze vaak een knusse uitstraling. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig om je vakantie hier door te brengen.

Lees meer over bungalows in Limburg

12 Natuurhuisjes

Bungalows in Limburg

Wil je graag op vakantie maar verblijf je liever een keer niet in een hotel en wil je volledig de vrijheid hebben? Dan is een bungalow een geschikte accommodatie voor jou. Bungalows zijn er in alle soorten en maten, maar zijn vaak wat kleinschaliger. De meeste bungalows hebben alleen een begane grond waar de badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer(s) zich bevinden. Doordat de meeste bungalows van steen of hout worden gemaakt, hebben ze vaak een knusse uitstraling. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig om je vakantie hier door te brengen.

Bij een bungalow bevinden de woon- en slaapvertrekken zich op de begane grond, wat het een ideale vakantiewoning maakt voor mensen die slecht zijn ter been. Maar ook voor gezinnen met kleine kinderen of voor een vakantie met de hond ben je in een bungalow in Limburg op de juiste plek. Als onze bungalows hebben met elkaar gemeen dat ze zich op een prachtige locatie bevinden, midden in de natuur. Laat het vakantiegevoel maar beginnen!

Limburg als bestemming

De meest Zuidelijke provincie in Nederland, onderscheidt zich qua karakter toch wel het meest van de andere Nederlandse provincies. Niet alleen heeft Limburg een eigen streektaal, ook kenmerkt het zich door het platteland afgewisseld met het heuvellandschap in het Zuiden. Tijdens het verblijf in een vakantiehuisje in Limburg, voelt het alsof je in het buitenland bent, zeker ook omdat zowel België als Duitsland aan Limburg grenzen. Naast allerlei soorten zoete vlaai, grote carnavalsoptochten waarbij je mond openvalt van verbazing en in het voorjaar velden vol witte asperges, heeft Limburg zoveel meer te bieden. Het variërende landschap met hier en daar uitstekende kerktorens en sprookjesachtige kastelen zijn prachtig om te bewonderen als je de gordijnen ’s morgens open doet in jouw bungalow.

Activiteiten

Als natuurliefhebber ben je in Limburg op de goede plek om eens lekker tot rust te komen, maar ook om eropuit te gaan en te genieten van de omgeving rondom je vakantiehuisje in Limburg. Naast de uitgestrekte natuur, bruist Limburg ook door het culturele erfgoed en haar geschiedenis.

Mocht je in Zuid-Limburg zijn, dan mag een bezoek aan de mergelgrotten in het schilderachtige Valkenburg zeker niet ontbreken van je lijstje. Het Limburgse mergel is de naam die de bevolking heeft gegeven aan het krijtgesteente. Wat weinig mensen weten is dat als resultaat van de mergelwinning er zich nu een eeuwenoud gangenstelsel bevindt van maar liefst 250 kilometer! In de mergelgrotten is van alles te doen, van een tour op een mountainbike tot het bezoeken van Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt.

Limburg kent een groot fietsknooppuntennetwerk wat het bijna onmogelijk maakt om te verdwalen in een voor jou waarschijnlijk (nog) onbekende omgeving. Zo is er bijvoorbeeld een Drie Grenzenroute en een Heideroute en mocht je er in het voorjaar zijn, dan is de Aspergeroute zeker een leuk uitstapje. Deze route van 47 kilometer die start in Arcen, passeert diverse plekken waar asperges groeien en komt langs de geweldigste restaurants die gerechten met asperges op de menukaart hebben staan. De asperges staan ook wel bekend als het ‘witte goud’ van Limburg, maar worden maar 2 maanden in het voorjaar geoogst, dus wees er op tijd bij!

De diverse natuurgebieden in Limburg zijn zeker een bezoekje waard. Limburg barst van de wandelroutes en er is voor ieder wel wat passends te vinden. Loop jij liever door een stiltegebied of door de historische straten van Vaals? Welke route je ook kiest, je komt altijd wel een van Limburgs pareltjes tegen. Op vele routes raak je niet uitgekeken op de omgeving. Laat alles even op je inwerken en geniet van het moment. Teruggekomen in je vakantiehuisje is het tijd om de wandelschoenen lekker uit te trekken en te genieten van een kop koffie of thee.

Zoals eerder gezegd is de Vaalserberg met haar 323 meter het hoogste natuurlijke punt in Nederland. Het drielandenpunt in Vaals is de plek waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Je staat dus binnen slecht één stap in België, maar net zo makkelijk sta je ook in Duitsland! Rondom het drielandenpunt is van alles te doen, zo is er een grote speeltuin, een labyrint, maar ook een picknickweide waar je kunt genieten van jouw meegebrachte lunch uit je vakantiehuisje, maar je kan natuurlijk ook gaan voor een stuk Limburgse vlaai in het restaurant. Maar hier is de omgeving perfect voor een wandeling in de het heuvelachtige landschap.

Geen enkele andere provincie kent procentueel gezien zoveel katholieken als Limburg. De provincie is al sinds de Romeinse tijd katholiek en die rijke historie heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten in de vorm van diverse bouwwerken, niet alleen kerken, maar ook kloosters en vele kapellen die je langs de weg kunt tegenkomen. Tijdens een bezoek aan een van de kerken of kloosters kun je in alle rust de religieuze architectuur en kunst aanschouwen. Door de vele kunstwerken, beelden en glas-in-lood ramen, raak je eigenlijk nooit uitgekeken en ontdek je altijd wel weer een nieuw detail.

Overnachten met Natuurhuisje

Kortom, een bungalow kan de ideale verblijfsaccommodatie zijn tijdens je volgende vakantie, of je nu in een groot of klein gezelschap gaat of in Nederland blijft of liever verder reist. De flexibiliteit en vrijheid van een bungalow kan je veel rust geven en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je vakantietijd. Neem gerust een kijkje in ons ruime aanbod en zie wat het beste bij uw wensen past!

Of je nu de voorkeur heeft voor een luxe bungalow of juist een eenvoudige bungalow, er is meer dan genoeg keuze. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw vakantie in Limburg. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje op in Europa draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.