Bungalow Luxemburg

Luxemburg is met nog geen 2600 km2 het kleinste land van de Benelux. De kleinschaligheid van het land maakt het een ideale bestemming voor het maken van een rondreis. Voor veel mensen is het land alleen bekend als doorreisbestemming richting het zuiden van Europa. Het land heeft echter volop te bieden, zoals rust en prachtige, glooiende heuvels. Stap in de auto, op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek het Luxemburgse landschap vanuit jouw vakantiehuis!

Lees meer over bungalow luxemburg
Lees meer over:

Bungalow Luxemburg

Luxemburg is met nog geen 2600 km2 het kleinste land van de Benelux. De kleinschaligheid van het land maakt het een ideale bestemming voor het maken van een rondreis. Voor veel mensen is het land alleen bekend als doorreis bestemming richting het zuiden van Europa. Het land heeft echter volop te bieden, zoals rust en prachtige, glooiende heuvels. Stap in de auto, op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek het Luxemburgse landschap vanuit jouw vakantiehuis!

In een bungalow kun je genieten van alle gemakken zoals je die thuis hebt, maar dan natuurlijk wel met de extra portie luxe en comfort zoals je die op vakantie zou verwachten! De meeste bungalows hebben alleen een begane grond waar de badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer(s) zich bevinden. Doordat de meeste bungalows van steen of hout worden gemaakt, hebben ze vaak een knusse uitstraling. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig om je vakantie hier door te brengen. Bij een bungalow denk je misschien gelijk aan een grootschalig bungalowpark waar veel huisjes dicht op elkaar staan, maar bij Natuurhuisje is niets minder waar. Wij hebben in ons aanbod namelijk losstaande bungalows die zich middenin de natuur bevinden. Het fijne hiervan is dat je dus geen last hebt van overige vakantiegangers. Ook kun je volop genieten van de natuur en alle rust die daarbij komt kijken. Je wordt wakker en hoort niets anders dan het geluid van de vogeltjes en de natuur om je heen. Voor een rustige vakantie waarbij het buitenleven centraal staat, kun je gerust een bungalow boeken bij Natuurhuisje!

In Luxemburg kun je genieten van prachtige natuurgebieden

Ondanks dat het land dus niet zo groot is heeft het ontzettend veel te bieden! Vooral op het gebied van natuur kun je er je ogen uitkijken. Zo moet je bijvoorbeeld echt eens het Mullerthal Trail in Echternach gevolgd hebben. Dit is een wandelroute die je langs prachtige gebieden leidt. De wandelroute is maar liefst 112 kilometer en bestaat uit diverse gebieden. Uiteraard kun je ervoor kiezen om door het dorpje Müllerthal te wandelen. Je loopt onder andere langs kronkelende rivieren, mooie watervalletjes, indrukwekkende rotswanden, prachtige bezienswaardigheden en bossen. Vergeet zeker je camera niet mee te nemen, zodat je thuis nog eens kunt nagenieten van dit mooie gebied. Het wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd en als je er bent geweest begrijp je zeker waarom.

In het uiterste noorden van Luxemburg vind je Ösling, dat zich in de Ardennen bevindt. Sowieso staat de Ardennen natuurlijk bekend als perfect gebied voor natuurliefhebbers en avonturiers. In dit gebied is de gemiddelde hoogte 450 meter en worden rivierdalen afgewisseld met stroompjes en met beuken, eiken en sparren beboste heuvels. Het reliëf zorgt ervoor dat in Ösling een aantal bijzondere dieren voorkomen, waaronder zwijnen, edelherten, roofvogels en de zwarte ooievaar. Verder naar het zuiden verandert het landschap van heuvelachtig naar relatief vlak, waardoor dit gedeelte van het land geschikter is voor landbouw en bewoning, maar ook voor een heerlijke wandel- of fietstocht vanuit jouw vakantiehuisje. Deze natuurgebieden mogen dus zeker niet ontbreken tijdens jullie vakantie in een bungalow in Luxemburg.

Luxemburg heeft voor iedereen wel wat te bieden

Wie ervan houdt om zijn hengel uit te werpen, is in Luxemburg op het juiste adres. Het land staat namelijk bekend om zijn rijkdom aan vissoorten, waaronder snoeken, palingen, karpers, forellen en snoekbaarzen. Houd je niet zo van sport, maar ontdek jij liever het Luxemburgse leven? Breng dan eens een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad van het land. Hier kun je alle kanten op, of je nu houdt van winkelen, cultuur snuiven, uit eten gaan of een museumbezoek. Ook erg gezellig is het als er een markt op het plein aanwezig is. Hier kun je zeker wel even lekker rondslenteren. Tussendoor geniet je natuurlijk van een hapje en een drankje op één van terrasjes!

Een vakantie in Luxemburg kan je écht compleet maken met de ideale accommodatie in de natuur. Zo kun je optimaal genieten van al het natuurschoon dat Luxemburg te bieden heeft. In een Natuurhuisje verblijf je er namelijk middenin! Op deze manier kun je direct na het ontbijt de deur uit stappen en op ontdekking gaan. Ben je wat slecht ter been? Of reis je met kleine kinderen? Zeker dan is een verblijf in een bungalow ideaal! Omdat alle vertrekken in een bungalow zich op de begane grond bevinden, is een bungalow eigenlijk voor bijna iedereen goed begaanbaar.

Hoe zit het precies met het weer in dit land?

Qua weer verschilt Luxemburg niet zoveel van Nederland. De zomers zijn er vrij zacht en de winters koel. Het land beschikt dan ook, net als ons eigen land, over een gematigd zeeklimaat. Op de hoger gelegen gebieden is het wel wat warmer, dit geldt voor het midden en het zuiden van Luxemburg. Als je er wil genieten van aangename temperaturen en veel zon, dan kies je het best voor een vakantie in Juli of Augustus. Uiteraard gaan we er vanuit dat je vooral veel gaat ontdekken in Luxemburg. In dat geval kun je er al prima terecht vanaf April tot en met September. Soms is Oktober ook nog een zeer goede maand, net als in Nederland verschilt dit per jaar.

De meeste neerslag valt in Luxemburg in de maanden Oktober tot December. Op de hoger gelegen gebieden valt uiteraard meer sneeuw als in de overige gebieden en is het in de winter ook een stuk kouder. Natuurlijk ben je nooit helemaal zeker van het weer, omdat het altijd ontzettend onvoorspelbaar is. Ben je dus echt op zoek naar een vakantie zonder regen en met aangename temperaturen? Denk dan zeker eens aan een last minute vakantie! Op die manier kun je van tevoren nog even het weer checken en direct boeken. Bekijk snel het aanbod van bungalows in Luxemburg!