Bungalow Twente

Bungalow Twente

Lees meer over Bungalow Twente
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Bungalow Twente

Ben jij wel eens in Twente geweest? Zo niet, dan is nu het moment om daar eens een keer naartoe te gaan! Kies je dan ook nog voor een bungalow van Natuurhuisje, dan zit je helemaal goed. Op die manier kun je namelijk optimaal genieten van al het moois dat de natuur van Twente en omgeving te bieden heeft.

Beleef de natuur in Twente

Twente bevindt zich in Overijssel en laat dat nu net een provincie zijn waar je volop kunt genieten van de natuur. In Twente en de omgeving barst het dan ook van de mooie natuurgebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelroute Witte Veen? Hier wandel je door een voormalig smokkelgebied en kom je langs hoogveen, grasland en moerassen. Bij deze wandelroute kom je een klein stukje door Duitsland, net over de grens. De wandelroute is 8,6 kilometer. Ook kun je in Twente allerlei vogels en diersoorten tegenkomen. Zo vind je in sommige gebieden de zeldzame kamsalamander en ook steenmarters worden er regelmatig gespot.

Natuurlijk hoef je niet alleen maar in Twente te blijven. Als je toch op vakantie bent in deze plaats, kun je net zo goed een bezoekje brengen aan een aantal prachtige natuurgebieden in de rest van de provincie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sallandse Heuvelrug of de Weerribben-Wieden? Dit zijn 2 prachtige natuurgebieden waar je eindeloos kunt wandelen en zelfs kunt varen. Ook een bezoekje aan de plaats Giethoorn mag zeker niet ontbreken.

Als je van water en natuur houdt, zit je daar namelijk helemaal goed! Ook de grensstreek met Duitsland beschikt over prachtige groene natuur. Zo vind je hier het dorp Bad Bentheim met zijn beroemde burcht. Even ten noorden van Bad Bentheim bevindt zich – vlakbij de grens met Nederland – de stad Nordhorn. Kenmerkend voor deze stad is de rivier de Vecht, die zich kronkelend een weg baant door de stad. Ten oosten van Nordhorn ligt een enorm natuurgebied: de Engdener Wüste/Heseper Moor. In dit uitgestrekte bos- en heidegebied zijn recent nog wolven gesignaleerd, dus wees voorbereid op een avontuurlijke tocht wanneer je dit gebied bezoekt!

Wat valt er allemaal te beleven in Twente?

Natuurlijk valt er van alles te beleven in Twente. Je kunt namelijk een bezoekje brengen aan de mooie steden Almelo, Enschede of Oldenzaal. Daarnaast valt er nog veel meer te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kasteel en Landgoed Twickel? Dit is een eeuwenoud landgoed dat zich in Ambt Delden bevindt. Het kasteel staat onder andere bekend om zijn prachtige tuinen. Ook Landgoed Warmelo en Koetshuis Singraven zijn absoluut een bezoekje waard. Ook wandelen of fietsen is natuurlijk geweldig om te doen in dit gebied. De Twentenaren vinden zelf dat het misschien wel over het mooiste fiets- en wandelgebied van Nederland beschikt! Uiteraard is er maar één manier om daar achter te komen, en dat is natuurlijk om zelf een wandel- of fietsvakantie in Twente te gaan beleven. Zo’n veelzijdig landschap vraagt natuurlijk ook om een veelzijdig aanbod vakantiehuisjes. Hiervoor ben je bij Natuurhuisje.nl aan het juiste adres.