Bungalow Waddeneilanden

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, zijn de Waddeneilanden een Europese eilandengroep die behoren tot meerdere landen: Nederland, Duitsland en Denemarken. Hoewel Texel het grootste eiland is, heeft het Duitse eiland Sylt meer inwoners. Elk eiland heeft zijn eigen bijzondere bezienswaardigheden en natuur. Wat je er allemaal kan doen, ontdek je hier!

Lees meer over bungalow Waddeneilanden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bungalow Waddeneilanden

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, zijn de Waddeneilanden een Europese eilandengroep die behoren tot meerdere landen: Nederland, Duitsland en Denemarken. Hoewel Texel het grootste eiland is, heeft het Duitse eiland Sylt meer inwoners. Elk eiland heeft zijn eigen bijzondere bezienswaardigheden en natuur. Wat je er allemaal kan doen, ontdek je hier! Er is namelijk van alles te beleven en de eilanden hebben elk zo hun eigen unieke eigenschappen. Laat je snel inspireren door ons mooie aanbod en alles over de Waddeneilanden.

Het leuke aan dit gebied is dat je tijdens de eb met een gids over de zeebodem kan lopen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om van het ene eiland naar het andere te lopen. Tijdens zo’n wandeling leer je meer over de natuur en de dieren die voorkomen op en rondom deze eilanden, waar je ook bent! De echte durfal moet naar Texel of Ameland. Je kan hier namelijk parachutespringen! Met heldere dagen kan je dan zelfs Leeuwarden zien vanuit de lucht. Wil je zelfstandig springen? Dan kan je hier lessen voor volgen. Voor degene die het fijner vinden niet te springen kan dat natuurlijk ook, zij kunnen gewoon vanuit het vliegtuig genieten van het uitzicht.

Uiteraard kun je op de Waddeneilanden ook prima terecht voor allerlei wateractiviteiten. Daarover vertellen we je verderop graag wat meer! Wist je dat er op het gebied van natuur ook van alles te bewonderen is? Ook om even helemaal op te laden en bij te komen zit je er goed. De Waddeneilanden hebben dus echt voor ieder wat wils. Vanuit een bungalow kun je dat allemaal gaan ontdekken. Zowel met z’n tweetjes, met je gezinnetje of zelfs met een grote vriendengroep. Kies dus zeker eens voor een vakantie in een bungalow op de Waddeneilanden!

Bewonder de prachtige en rustgevende natuur op de Wadden

Wanneer je in de zomer naar de Waddeneilanden gaat, dan moet je eens op zoek gaan naar de Slufter. Deze plek in Texel is een laagvlakte en krijgt daardoor veel ziltig water over zich heen. Toch weerhoud dit de planten er niet van om te groeien, want in begin Augustus kleurt het veld mooi roze en staat het vol met lamsoor. Het Deense Romo lijkt erg op Texel, maar geeft je net wat meer een vakantiegevoel dankzij de andere taal en het andere weer. Op de fiets of te voet kan je een panoramaroute volgen waarbij je langs alle bijzondere uitkijkpunten komt. Dit eiland ligt zo’n 10km boven het Duitse Sylt en is vrij makkelijk te bereiken. Ook is de Oosterkwelder op Schiermonnikoog erg bijzonder. Op dit stuk land wordt namelijk niks door mensen gedaan. Alle natuur en dieren die hier voorkomen hebben dat uit zichzelf gedaan met behulp van het zand, de wind en de zee. Zo’n ongerept natuurgebied kom je niet veel meer tegen in Nederland.

Als je echt wil genieten van rust en ontspanning, dan kies je zeker voor een vakantie naar Vlieland! Het westen van Vlieland wordt namelijk gevormd door een uitgestrekt natuurgebied dat de Vliehors heet. De Vliehors wordt gevormd door een enorme zandvlakte waar vele zeehonden aan wal komen. Met de Vliehors Expres kun je dagelijks tochten maken over deze uitgestrekte vlakte, terwijl je zeehonden probeert te spotten en een juttersmuseum bezoekt. In de polders broeden ongeveer 70 soorten vogels. Vanuit de diverse vogelkijkhutten kun je hiervan genieten zonder de fauna te verstoren. Je kunt er bijvoorbeeld de tureluur, lepelaar of eend spotten. De duingebieden van Vlieland worden bedekt door duinrozen en orchideeën, waar onder andere konijnen en fazanten te zien zijn.

Vermaak je op en rond het water!

Met zoveel zee om je heen moet je wel meedoen aan een uitdagende wateractiviteit. Zo kan je kitesurfen, kanoën, en strandzeilen. Je kan ook gaan blokarten. Dit is karten, maar in plaats van benzine gebruik je de wind om vooruit te komen. Probeer zo nog maar eens goed te sturen! Naast al deze intensieve activiteiten, kan je natuurlijk ook lekker een middagje paardrijden of fietsen. Zo zie je op een gezellig tempo meer van het eiland en kan je ook gerust een pauze nemen om te lunchen in een dorp in de buurt. Uiteraard kun je ook gewoon lekker gaan zwemmen of ontspannen op het strand. Neem een verfrissende duik in de zee en geniet tussendoor van een goed boek.

Vanuit je bungalow zit je trouwens zo in de natuur! Je stapt dus zo je huisje uit en kunt meteen genieten van een prachtige ochtendwandeling. ‘s Avonds geniet je natuurlijk van het eten op het terras of in de tuin. De geluiden die je om je heen hoort zullen niets anders zijn dan het geluid van de vogeltjes en de natuur. In een bungalow kun je je natuurlijk ook lekker terugtrekken met een goed boek en een warme kop chocolademelk terwijl je uitkijkt over de duinen, of in het bos. Bungalows zijn ook ideaal om met een gezin of een grotere groep te bezoeken. Natuurhuisje.nl helpt je bij het vinden van de ideale bungalow voor jouw vakantie op de Waddeneilanden.

Hoe is het klimaat op de Waddeneilanden?

Als je kiest voor een vakantie in een bungalow op de Waddeneilanden, maakt het weer eigenlijk niets uit. Uiteraard ga je niet de hele vakantie in het huisje zitten, daarom is het toch wel fijn om te weten wat je een beetje kunt verwachten qua weer. Waarschijnlijk ben je al een beetje bekend met het weer in eigen land, toch vertellen we er graag nog wat meer over. Wist je dat de zomers bijvoorbeeld steeds warmer worden? Daarnaast staat ons land natuurlijk bekend om de vele neerslag die er valt in de vorm van regen. Ook op de Waddeneilanden is dat helaas niet anders. Daar wordt trouwens gesproken van een zeeklimaat. De meeste kans op droge dagen met aangename temperaturen heb je op de Wadden in Juni tot en met September. In de zomer kun je op de Waddeneilanden net iets meer van de zon genieten dan in de rest van Nederland.

De herfst en de winter zijn daarentegen weer een stuk kouder en natter op de Waddeneilanden. Ook is er meer kans op sneeuw. Wil je genieten van een actieve vakantie met allerlei activiteiten? Dan is een vakantie in de lente of in de zomer zeker aan te raden. In de zomer kan het er soms wel erg warm zijn, maar een bezoekje aan het strand is dan altijd een optie! Aan de kust heb je gelukkig vaak te maken met een zeebriesje, waardoor het ook op warme dagen erg aangenaam is. Welk seizoen het ook is, een bungalow op een Waddeneiland is sowieso altijd een goed idee!