Bungalow Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden.

Lees meer over bungalow zuid-holland
Lees meer over:

Bungalow Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden. Dat betekent dus dat je in Zuid-Holland prima kunt kiezen voor een rustige en ontspannende vakantie.

Een vakantie in Zuid-Holland kan je écht compleet maken met de ideale accommodatie in de natuur. Zo kun je optimaal genieten van al het natuurschoon dat Zuid-Holland te bieden heeft. In een Natuurhuisje verblijf je er namelijk middenin! Op deze manier kun je direct na het ontbijt de deur uit stappen en op ontdekking gaan. In een bungalow kun je genieten van alle gemakken zoals je die thuis hebt, maar dan natuurlijk wel met de extra portie luxe en comfort zoals je die op vakantie zou verwachten!

Bij een bungalow denk je misschien gelijk aan een grootschalig bungalowpark waar veel huisjes dicht op elkaar staan, maar bij Natuurhuisje is niets minder waar. Wij hebben in ons aanbod namelijk losstaande bungalows die zich middenin de natuur bevinden. Natuurlijk is het ook erg prettig dat een bungalow gelijkvloers is. Je hoeft dus geen trappen op! Mensen die slecht ter been zijn kunnen dus ook mee. Voor een rustige vakantie waarbij het buitenleven centraal staat, kun je gerust eens een bungalow boeken bij Natuurhuisje.

In Zuid-Holland is zoveel moois te ontdekken!

In Zuid-Holland denk je misschien niet meteen aan mooie natuurgebieden. Toch valt er genoeg te zien in deze provincie. Zo wordt het noordwesten van Zuid-Holland getekend door prachtige kilometerslange bloembollenvelden, waar het een kleurrijke bedoeling is. Hier kun je prachtige fietstochten of wandelingen langs maken in de lente en in de zomer. In deze bloembollenvelden worden onder andere tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten geteeld. Dit is iets waar Nederland en dan vooral Zuid-Holland echt om bekend staat, en als toerist in eigen land mag je dit dan ook echt niet missen!

Natuurlijk kun je in Zuid-Holland ook perfect genieten van het strand, de duinen en de zee! Je kunt kiezen uit diverse bestemmingen met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo kan je op Scheveningen bijvoorbeeld ook urenlang struinen over de boulevard en kun je in Hoek van Holland prima terecht bij diverse strandtentjes. Naast deze stranden kun je ook kiezen voor Kijkduin, Katwijk aan Zee, Noordwijk aan zee, of als je een stukje doorrijdt naar Noord-Holland vind je het leuke Zandvoort of Bloemendaal aan Zee. Bovendien zijn er ook een aantal mooie natuurgebieden in Zuid-Holland die zeker niet mogen ontbreken. Denk aan de Biesbosch, het Staelduinse Bos en De Zeven Gaten.

Geniet van het water of kies voor een leuk uitstapje

Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber! Daarnaast valt er natuurlijk nog veel meer te beleven. In het Hollands Plassengebied, rondom Leiderdorp en de Kagerplassen, kunnen liefhebbers van watersport bijvoorbeeld hun hart ophalen. Wie op zoek is naar vertier of een avondje uit kan terecht in één van de grotere steden. Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden of Dordrecht zijn relatief snel te bereiken vanuit elk vakantiehuisje. Je vindt hier volop vermaak op het gebied van winkelen, uitgaan, theaterbezoek of uit eten gaan. En wat te denken van het typisch Nederlandse molenlandschap bij Kinderdijk? Dit is ook zeker een bezoekje waard.

Wat ook erg leuk is tijdens je verblijf in een bungalow in Zuid-Holland is natuurlijk een dagje naar Blijdorp. Deze dierentuin in Rotterdam is erg veelzijdig en je vindt er ook een aantal speeltuinen voor de kleintjes. Ook kun je er tussendoor lekker wat eten en drinken op één van de terrasjes. Willen jullie graag een uitstapje maken naar iets dat toch met de natuur te maken heeft? Dan is Hortus Botanicus Leiden daar perfect geschikt voor! Hier vind je allerlei prachtige bloemen en planten. Geniet van een rustgevende wandeling en ontdek de reuzenwaterlelie, de tulp en de reuzenaronskelk. Ontspan helemaal tijdens je bezoekje aan de Chinese kruidentuin, de varentuin en de rozentuin.

Hoe is het klimaat in Zuid-Holland?

Je weet vast al dat het weer niet heel erg varieert in de verschillende provincies. Toch is er altijd wel wat temperatuurverschil in de verschillende gebieden. Ook kan er op de ene plek neerslag vallen en ergens anders droog zijn. Dat geldt voor zowel regen als hagel en sneeuw. In Nederland wordt trouwens gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat er echt sprake is van verschillende seizoenen in ons land. Toch zijn de temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters in Nederland niet extreem groot. Ook is er meestal sprake van milde wintertemperaturen. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

In Zuid-Holland heb je natuurlijk te maken met de wind uit zee. Hierdoor kan het voorkomen dat de lucht vaak helderblauw is, maar het kan ook zorgen voor een aantal graden koelere lucht dan elders in het land. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in ons eigen land meestal in de herfst. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de zomer het perfecte moment om te verblijven in een bungalow in Zuid-Holland. Je hebt dan de minste kans op neerslag.