Chalet Groningen

Chalet Groningen

Lees meer over Chalet Groningen
Lees meer over:

Chalet Groningen

Ga je binnenkort overnachten in de provincie Groningen? Boek dan eens een chalet bij Natuurhuisje! In Groningen vind je door de hele provincie nog vele plekjes in de natuur om te ontdekken na je overnachting. In een Natuurhuisje in Groningen beleef je een ultiem rustige vakantie middenin de natuur in een kleinschalige, unieke accommodatie op een unieke plek ver weg van het massatoerisme!

Natuur in Groningen

Groningen is de meest noordelijke provincie van Nederland en bevindt zich aan de Waddenzee. Echte stranden vind je er niet, maar aan natuurschoon is geen enkel gebrek. Zo is er het Nationaal Park Lauwersmeer, maar ook het Eemsgebied en het Westerkwartier zijn een bezoek meer dan waard. Het Lauwersmeer is een trekpleister voor vogels, en daarmee ook voor vogelaars. Naast de vele algemene soorten eenden, ganzen en steltlopers die hier in grote aantallen voorkomen worden er ook regelmatig zeldzame vogelsoorten gezien. Ook de Dollardkwelders zijn van groot belang voor doortrekkende eenden en steltlopers. Op de slikken van dit brakwatergebied zijn in de nazomer duizenden vogels aanwezig. Daarnaast is dit gebied ook belangrijk voor verschillende soorten planten.

Er valt natuurlijk nog meer te verkennen in de buitenlucht van Groningen. Het is bijvoorbeeld in de Westerwolde erg lekker vertoeven. Dit is een van de vele natuurgebieden die Groningen rijk is, en je kunt er heerlijk wandelen! De Westerwolde bestaat uit 2.200 hectare aan bos en andere natuurgebieden. Na een lange wandeling kun je hier natuurlijk ook heerlijk picknicken of recreëren! Ten oosten van de stad Groningen kun je ook je hart ophalen in de natuur, bijvoorbeeld in ’t Roegwold. Dit prachtige natuurgebied is rijk aan zandkoppen, grassen, struwelen en lage plassen. Tevens vind je ten oosten van de stad Groningen het Hoornse en Paterwoldse meer. Hier kun je heerlijk genieten aan het fonkelende water in alle seizoenen. In de zomer kun je hier doen aan watersporten, zwemmen bootje varen en je kunt er vele vogels spotten, zoals de brilduikers, nonnetjes, grote zilverreigers en grote zaagbekken! Vogelliefhebbers moeten dus zeker eens naar deze wateren gaan.

Ga er lekker op uit

Groningen is dé provincie om de Waddenzee eens van een andere kant te bekijken. Het gebied, dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, biedt vele gezichten. In en rondom het water leven tal van plant- en diersoorten, waaronder zeehonden en kolonies ganzen en andere overwinteraars. De beste manier om de Waddenzee te beleven, is natuurlijk door er midden in te staan. Een wadlooptocht is dan ook een must tijdens jouw verblijf in Groningen. Je loopt er bijvoorbeeld richting de bij de provincie horende onbewoonde Waddeneilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes, mits het getij dit toelaat.

Voor wat culturele afwisseling in Groningen kun je natuurlijk de gelijknamige hoofdstad bezoeken, maar je kunt ook wat andere dingen doen! In de stad Groningen kun je in iedere geval het historische stadscentrum, musea, winkels en prachtige stadstuinen. Ook mag een bezoekje aan de Martinitoren niet ontbreken! Buiten de Groningse hoofdstad kun je bijvoorbeeld een typisch Nederlandse molen bezoeken, in Delfzijl of Winschoten bijvoorbeeld. Op onze website vind je prachtige chalets voor een heerlijk verblijf in Groningen!