Chalet Noorwegen

Chalet Noorwegen

Lees meer over Chalet Noorwegen
Lees meer over:

Chalet Noorwegen

Wil je op vakantie naar een bestemming die nog relatief onontdekt is? Denk dan eens aan Noorwegen! Er wordt gezegd dat dit Scandinavische land zo’n beetje de mooiste natuur heeft van heel Europa. Tijdens een verblijf in een chalet in Noorwegen zul je geen last hebben van massatoerisme. In het land zelf ontdek je al het moois dat het land te bieden heeft. Onze chalets bevinden zich middenin de natuur, dus je stapt zo het prachtige landschap in!

De ongerepte Noorweegse natuur

Ben je een liefhebber van échte ongerepte natuur, dan zit je in Noorwegen helemaal goed. Internationaal staat dit land bekend om de indrukwekkende flora en fauna. In de wilde natuur komen zowel veel planten als dieren voor. Hou je van dieren dan kun je hier echt je hart ophalen terwijl je op zoek gaat naar de mooiste zoogdieren. Denk aan de wolf, lynx en bruine beer. Ook rendieren en reeën zijn hier te spotten. Deze dieren zijn vooral op het vaste land van Noorwegen te vinden, maar op Spitsbergen leven nog veel meer diersoorten! Spitsbergen is een Noorse eilandengroep waar het niet warmer wordt dan 10 graden. Vanwege de lage temperatuur leven hier dieren die zich thuis voelen in een koud klimaat. Denk bijvoorbeeld aan poolvossen en ijsberen, maar ook de endemische Spitsbergen sneeuwhoen, een erg bijzondere vogelsoort.

Naast dieren biedt Noorwegen nog zoveel meer. Je vindt hier maar liefst 30 nationale parken, waar doorheen je prachtige wandelingen kunt maken. Er zit altijd sowieso één nationaal park in de buurt van jouw chalet, zo kun je de dag meteen beginnen met een prachtige natuurwandeling. Op Spitsbergen vind je nog eens zeven nationale parken. De bossen bestaan grotendeels uit naaldbomen, maar er is ook een kleinere hoeveelheid aan loofbossen te vinden. Bomen zoals de gewonde es, iepen en eiken vallen onder de categorie loofbomen. In het zuiden van het land is de grond iets vruchtbaarder dan in de rest van het land. Hier groeien dan ook wat meer verschillende plantensoorten. In de hoge gedeeltes van Noorwegen vind je veel mossen, zoals het rendiermos en het heidemos.

De ideale bestemming om de natuur in te gaan

Tijdens een vakantie in Noorwegen is het een absolute aanrader om de natuur in te gaan. Dit kun je natuurlijk doen door middel van vele verschillende activiteiten. De makkelijkste manier om de Noorse natuur te verkennen is door eindeloze wandelingen of fietstochten te maken. Ook kun je bijvoorbeeld een ruitertocht ondernemen om zo meer van de natuur te zien. Op veel plekken in Noorwegen kun je mountainbiken, kanoën, vissen, en afhankelijk van het seizoen waarin je reist kun je skiën en sneeuwhondsleeën. Ook voor de actieve vakantieganger is er dus van alles te doen! Erg bijzonder is dat je in het noorden van Noorwegen het noorderlicht kunt bewonderen. Wil je dit prachtige natuurverschijnsel niet missen, zorg dan dat je in de late herfst, de winter of de vroege lente naar Noorwegen op vakantie gaat.

Op deze pagina kun je alle chalets die wij in Noorwegen aanbieden terugvinden!