Chalet Normandie

Chalet Normandie

Lees meer over Chalet Normandie
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Chalet Normandië

Normandië wordt niet voor niets één grote tuin aan het water genoemd. Niet alleen vanwege haar parken en vele tuinen vol bloemen, struiken en bomen, maar ook vanwege haar natuurparken en wisselende landschappen. Ga je in je eentje, met je partner of met het gezin op vakantie? Ga dan eens voor een gezellige chalet in de natuur. Vanuit hier kun je meteen genieten van al het natuurschoon om je heen.

Het prachtige landschap

Normandië is gelegen aan de kust en hier rijzen rotsachtige kliffen hoog op langs de lange keienstranden en de zee met daarachter prachtige rustgevende duinen. Landinwaarts wordt Normandië gekenmerkt door groene bossen met tussendoor de historische vakwerkhuizen. De overweldigende natuur uit zich onder andere in de woeste landschappen in het noorden met haar krijtrotsen van Étretat en lagergelegen juist de diversiteit aan landschappen. De beboste heuvelruggen worden hier afgewisseld met laagland van coulisselandschappen en anderzijds moerassen, veengebieden en polders. Langs de bermen van de Normandische wegen vind je een rijk scala aan bloemen en platen zoals het blanke fluitekruid, de melkdistel en de kamperfoelie. In het bocage landschap komen bomen als eiken, ceders en populieren vooral tot hun recht.

Ook aan diversiteit in dieren is hier geen gebrek. Door de kustligging en de kanalen en rivieren die de provincie doorsnijden, is de regio rijk aan bijzondere (water)vogelsoorten, waaronder de grauwe klauwier. Ook roofvogels kunnen goed vertoeven in deze Franse provincie. Ook de bewoners van de zee zijn er in overvloed, zo vind je hier kreeften, krabben, sint-Jakobsschelpen, kokkels, zeespinnen en de pelikaansvoet. In het binnenland zijn niet veel wilde dieren meer te vinden, de grootste zoogdieren zijn vossen, otters en reeën.

Je hoeft je geen moment te vervelen in Normandië

Normandië zit bomvol cultuur, natuur en avontuur! Het is namelijk onder andere het gebied waar D-day heeft plaatsgevonden, maar ook waar jaarlijks de Tour de France langskomt. Normandië staat bekend om de lekkere cider die hier vandaan komt. Een leuke dagactiviteit is daarom om te genieten van een flinke fietstocht van 40 kilometer genaamd de “Tour d’Auge,” oftewel: de Cider route. Door het heuvelachtige gebied kom je langs meerdere cider brouwerijen waar je een leuke tussenstop kan maken om een glas te proeven. Geen fiets? Geen probleem, er zijn genoeg plekken waar je een fiets kan huren! Lekker fietsen over de glooiende heuvels van La Suisse Normande of wandelen langs de Seine die zich al kronkelend een weg door de provincie baant.

Aan de kust kan je wandelen langs de prachtige stranden waar in 1944 de westerse geallieerden aan land kwamen om West-Europa te bevrijden uit de handen van Duitsland. Hoewel er niks meer van te zien valt, neemt de omgeving je mee terug in de tijd. Om de sombere sfeer van de herdenking achter je te laten, kan je lekker uitwaaien op een van de andere stranden met een uurtje windsurfen! Race over de zandvlaktes, of pak een kite en ga het water op. Pas op, het water kan koud zijn!

Bij Natuurhuisje hebben we prachtige chalets voor een vakantie naar Normandië.