Chalet Waddeneilanden

Chalet Waddeneilanden

Lees meer over Chalet Waddeneilanden
Lees meer over:

Chalet Waddeneilanden

Voor een prachtige vakantie op een eiland hoef je niet per se naar Griekenland, Sicilië of de Canarische eilanden. Ook de Nederlandse Waddeneilanden zijn een ideale. Geen lange vluchten of verre autoritten, voordat je het weet sta je lekker op het strand op een van de eilanden. En naar welk Waddeneiland je toe gaat, dat kies je natuurlijk helemaal zelf. Ze beschikken allen over hun eigen, unieke kwaliteiten en mogelijkheden.

De natuur op de Waddeneilanden

Het grootste Waddeneiland is Texel. Er is hier een grote variatie aan natuurschoon en een groot deel van het eiland is een nationaal park. Aan de westkant van het eiland bevinden zich alle stranden, in totaal is er ongeveer 30 kilometer aan stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Ook in Vlieland kun je heerlijk verblijven in een vakantiehuisje. Het is een prachtig en rustig eiland en het kleinste bewoonde Waddeneiland. De natuur op dit eiland is adembenemend mooi. Aan de westkant bevindt zich het natuurgebied Vliehors; een enorme strandvlakte die bij springvloed regelmatig overloopt. Terschelling is weer een wat groter eiland. De stranden hebben een totale lengte van 30 kilometer en zijn erg breed. Een echte aanrader hier is het natuurgebied de Boschplaat. De natuur op Terschelling is zeker de moeite waard om te gaan bekijken, maar vergeet ook de gezellige dorpjes niet!

Rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen heerlijk genieten in een chalet op Ameland. Het eiland ligt slechts op 8 kilometer van het vasteland, maar het voelt alsof je in een compleet ander land bent. Ameland is voornamelijk opgebouwd uit zandduinen en heeft prachtige natuurlijk bossen. Schiermonnikoog is een zeer veelzijdig eiland. De wind, het strand, de prachtige natuur en de relaxte sfeer zorgen voor een ontspannen verblijf in je vakantiehuisje. Schiermonnikoog is zelfs een National Park.

Op de Waddeneilanden is van alles te beleven!

Als je op zoek bent naar ontspanning en gewoon even een break nodig hebt, is een bezoekje aan de Waddeneilanden zeer geschikt. Je kunt er dus gewoon naartoe gaan om heerlijk te relaxen, maar daarnaast is er eigenlijk nog veel meer te doen. Het leuke van een vakantie op de waddeneilanden, is toch wel het feit dat het er anders is dan in de rest van Nederland. Natuurlijk zie je overal om je heen water, maar ook de dorpjes en straatjes zijn pittoresk en gezellig. Heerlijk om even lekker doorheen te slenteren dus. Je kunt er gerust een dagje naar het strand gaan om lekker even uit te waaien. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor strandactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan varen, waterfietsen of zwemmen. Een bezoekje aan Ecomare mag ook zeker niet ontbreken! Dit natuurcentrum laat zien hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Dit is zeker een aanrader dus als je met de kinderen op vakantie bent. Mocht het een keertje niet meezitten met het weer, dan kunnen jullie je natuurlijk ook prima binnen vermaken. Hou bijvoorbeeld een spelletjes dag of ga uitgebreid eten in een restaurant.

Er valt hier genoeg te beleven, kies dus zeker voor je volgende vakantie eens voor een chalet op de Waddeneilanden.