Chalet Zeeland

Ben je op zoek naar een chalet aan het water? Dan is Zeeland voor jou de provincie bij uitstek! De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met grote stranden maken het voor veel toeristen een favoriete vakantiebestemming, waar men alle kanten op kan. Huur bijvoorbeeld een chalet dat uitkijkt over het water, of ga voor een huisje op het platteland waar je weer helemaal tot rust kunt komen!

Lees meer over chalet Zeeland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Chalet Zeeland

Ben je op zoek naar een chalet aan het water? Dan is Zeeland voor jou de provincie bij uitstek! De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met grote stranden maken het voor veel toeristen een favoriete vakantiebestemming, waar men alle kanten op kan. Huur bijvoorbeeld een chalet dat uitkijkt over het water, of ga voor een huisje op het platteland waar je weer helemaal tot rust kunt komen!

Zeeland is natuurlijk de provincie bij uitstek voor een strandbezoek in Nederland. Je kunt er dan ook heerlijk uitwaaien in de duinen of op het strand, met of zonder de hond. Uitrusten kan in één van de vele strandpaviljoens. Zeeland heeft zijn stranden opgedeeld in drie categorieën; natuurlijk, familie en watersport. Op de natuurlijke stranden vind je unieke planten zoals zee hulst en zeevenkel, en dieren als de nachtegaal en hooglandrunderen. Bij het strand ’t Zwin kun je zelfs oude haaientanden vinden! Bezoek het strand Zwarte Polder om onder leiding van een gids het strand op te gaan. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden. Bij het strand van Ouddorp kun je zeehonden spotten als het laagwater is! Op enkele stranden is het toegestaan om verschillende watersporten uit te voeren.

Geniet van het strand en van de mooie natuur

Zeeland staat natuurlijk bekend om de prachtige kustlijn en uitgestrekte stranden, maar er valt nog veel meer te beleven. Zo kun je in de prachtige landschappen de mooiste wandelingen en fietstochten maken. Bezoek historische steden als Domburg en Goes. Mocht jij het liefste met een hond op vakantie gaan, dan kan dit natuurlijk ook. In Zeeland kun je prachtige gebieden bezoeken waar je heerlijk kan uitwaaien met een hond. Bezoek bijvoorbeeld de Clingse Bossen en ontdek een bijzonder gebied waar planten niet groeien op zeeklei - zoals op zoveel plekken in Zeeland - maar op kalkarm dekzand, waardoor in het gebied bijzondere planten en bomen groeien.

Daarnaast beschikt deze provincie over diverse schiereilanden waar je uitstekend kunt wandelen en uitwaaien met het hele gezin. De schiereilanden van Zeeland zijn: Sint Philipsland, Tholen, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland, Noord-Beveland, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Het is heel apart dat ieder van deze schiereilanden een eigen dialect heeft. Dit komt doordat sommige eilanden vroeger erg geïsoleerd waren. Echter valt er nu prima van eiland naar eiland te reizen, en sommige kleine schiereilanden zijn zelfs samen gevormd tot grotere schiereilanden. Kies tijdens jouw verblijf in een chalet dus zeker eens voor een bezoekje aan de schiereilanden van Zeeland.

Er valt van alles te bewonderen in Zeeland

Interesse in iets educatiefs? Breng dan eens een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, waar je van alles leert over zand, wind en water, de elementen die het Zeeuwse landschap typeren. Dit themapark is erg leuk om met de hele familie te bezoeken, maar ook zonder kinderen is het heel interessant. Je kunt hier van alles leren over de waternoodramp van 1953, en het is zeker een ‘must-do’ wanneer je de deltawerken bezoekt. Wil je liever iets avontuurlijks en actiefs ondernemen? Onderneem dan een mountainbiketocht door één van de boswachterijen, een snorkel- of duikexcursie in de Zeeuwse wateren, maak een kanotocht over het water of huur een boot en ga op de Noordzee vissen.

Langs de kust van de Noordzee kun je zelfs zeehonden en bruinvissen spotten! Het ontdekken van de Zeeuwse natuur vanuit een chalet kan niet alleen per fiets of te voet, maar ook per boot of per paard (en wagen). Fiets bijvoorbeeld over een van de fietsroutes bij de deltawerken of bezoek het nationale park de Oosterschelde of de Brouwersdam waar je heerlijk kunt wandelen.

Het Hollandse klimaat

Kies je voor een chalet in Zeeland, dan wil je natuurlijk graag weten wat voor weer je kunt verwachten. Uiteraard is het nooit helemaal met zekerheid te zeggen, maar we kunnen je in ieder geval al iets meer vertellen over het Hollandse klimaat. Een chalet is sowieso geschikt voor alle weertypen, omdat het huisje vaak van alle gemakken is voorzien. Wat dat betreft maakt het dus niet uit wanneer je kiest voor een chalet in Zeeland. Toch is het wel handig om een beetje te weten waar je aan toe bent. Daarom is het handig om te weten dat er in Nederland wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen.

De zomers in Nederland zijn vaak aangenaam met af en toe wel kans op een hittegolf. Meestal liggen de temperaturen zo tussen de 20 en 35 graden, maar bij een hittegolf kunnen de temperaturen hoog oplopen! In Nederland is de lente de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in Nederland in de herfst. Alleen op de plekken van Nederland die hoog liggen is meer kans op sneeuw. Verder valt er over het algemeen weinig sneeuw in Nederland en als het valt is het vaak ook zo weer weg. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.

Boek een chalet in Zeeland

Wil je je volgende vakantie doorbrengen in een van de chalets in Zeeland? Dan ben je bij Natuurhuisje.nl aan het juiste adres. Op de website vind je een ruim aanbod aan chalets verspreid over de hele provincie. Het enige wat je nog moet doen is kiezen waar je wilt verblijven! Op onze website vind je tientallen vakantiehuisjes verspreid over heel Zeeland, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.