Chambre d'hotes Provence

Ontdek de Provence vanuit een sfeervolle chambre d'hôtes in deze streek. Ga op ontdekkingstocht in de zuid-Franse streek die bekend staat om zijn paars/blauwe lavendelvelden, wijngaarden en bergen. Een landschap dat ver terug in de tijd eveneens een grote inspiratiebron was voor een aantal schilderijen van Vincent van Gogh.

Lees meer over chambre d'hotes Provence
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Ontdek de Provence vanuit een sfeervolle chambre d'hôtes in deze streek. Ga op ontdekkingstocht in de zuid-Franse streek die bekend staat om zijn paars/blauwe lavendelvelden, wijngaarden en bergen. Een landschap dat ver terug in de tijd eveneens een grote inspiratiebron was voor een aantal schilderijen van Vincent van Gogh.

Chambre d'hôtes in de Provence

Beleef het mediterrane leven in zijn puurste vorm vanuit een chambre d'hôtes omgeven door de kenmerkende natuur en uitzichten van deze regio. Verblijf tijdens je vakantie op een rustige plek in een vakantiehuisje dat van alle gemakken is voorzien. De chambre d'hôtes zijn ingericht met echte bedden en comfortabele zitplekken en staan bovendien op rustige locaties aan het water, in het bos of aan de Middellandse Zee. Zo kun jij als natuurliefhebber na een actieve dag vol ontdekkingen je geheel in het groen tot rust komen, zonder last te hebben van massa’s toeristen.

Natuur in de Provence

Het hoeft je aan beeldschone natuur niet te ontbreken wanneer je in één van de kleurrijkste regio’s van Frankrijk de streek aan het ontdekken bent. Naast de bekende lavendelvelden vind je er uitgestrekte landbouwgronden op glooiende heuvels, groene bossen en gele en rode rotsen die van de streek een waar kleurrijk pallet maken. In Roussilon, ook wel het Colorado van Frankrijk genoemd, kun je opvallend roodgekleurde rotsen bekijken die doen denken aan de lookalikes in de nationale parken nabij Colorado. Hier hoef je echter niet zo ver voor te vliegen: in 2 tot 5 uren wandel je over wandelpaden die je langs de hoogtepunten van het park brengen. Gorges du Verdon is een andere adembenemende locatie waar de kalkstenen rotswanden het water van de rivier bijzonder turquoise kleuren. Daarnaast is de Provence gelegen aan de Middellandse Zee en kun je vanaf de kust zo een duik nemen in het water van deze zee. Er liggen diverse duik hotspots aan de kust waarvandaan je veel mooie siervissen en grassen kunt spotten. De daar in de buurt gelegen Camargue bestaat door zijn ligging voornamelijk uit moerassen, plassen, lagunes en zand dat bij elkaar een vruchtbaar land vormt voor wilde paarden en flamingo’s. De glooiende heuvels met landbouwgronden van Alpilles zijn bekend decor geweest voor de schilderijen van Vincent van Gogh. Hij werd destijds in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen en de streek inspireerde hem tot bekende schilderijen.

Wat is er te doen in deze regio?

De Provence staat bekend om zijn vele wandel- en fietspaden. Zowel de Gorges du Verdon als de berg Mont Ventoux zijn bekende trekpleisters voor actieve natuurliefhebbers. Ook waterliefhebbers kunnen in de Gorges du Verdon hun ei kwijt. De rivier is populair bij watersporters zoals kayakkers, zwemmers en voor canyoing tours. Voor flora en fauna fans is de lavendelroute een aanrader. Deze route leid je langs de mooiste lavendelvelden van de Provence. Wil je cultuur afwisselen met natuur? Bezoek één van de sfeervolle en historische dorpjes of steden. De Provence is een veelzijdige, kleurrijke regio waar voor elk type natuurliefhebber genoeg te doen en te beleven valt.