Dagje uit Groningen

Onverwacht een dagje vrij? Of wil je er binnenkort lekker een dagje op uit? Misschien is een dagje uit in Groningen wel de perfecte ontspanning voor jou! Plak er een nachtje weg aan vast en je hebt de ideale mini-vakantie in eigen land! Op onze website vind je allerlei vakantiehuisjes die je voor een nachtje kunt boeken zodat jij na je dagje uit in Groningen niet gelijk weer naar huis hoeft te gaan!

Lees meer over dagje uit Groningen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dagje uit Groningen

Onverwacht een dagje vrij? Of wil je er binnenkort lekker een dagje op uit? Misschien is een dagje uit in Groningen wel de perfecte ontspanning voor jou! Plak er een nachtje weg aan vast en je hebt de ideale mini-vakantie in eigen land! Op onze website vind je allerlei vakantiehuisjes die je voor een nachtje kunt boeken zodat jij na je dagje uit in Groningen niet gelijk weer naar huis hoeft te gaan!

Het zal je verbazen hoeveel plekken in Nederland je nog niet kent en in Groningen zijn er ongetwijfeld ook genoeg onontdekte dorpen en steden voor jou. Een nachtje weg hoeft niet ver weg te zijn. Dichtbij huis blijven scheelt veel tijd en daardoor kun jij meer tijd doorbrengen op de bestemming zelf. Door de locatie van de provincie kun je zelf kiezen of je graag dichtbij de kust verblijft, dichtbij de Duitse grens of liever iets meer landinwaarts, het hangt compleet van jouw wensen af!

De natuur in Groningen

In het noorden grenst Groningen aan de Waddenzee. Vanuit Groningen kun je de boot pakken naar Schiermonnikoog vanuit de haven van Lauwersoog. Hier heb je onder andere de unieke gelegenheid om te kunnen wadlopen! Maar ook naar de kleinere, minder bekende Waddeneilanden: Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes, kun je jaarlijks een wadlooptocht doen. De gelijknamige hoofdstad van de provincie Groningen is erg gezellig en een bekende studentenstad. Eromheen bevinden zich veel mooie dorpen. In de buurt van Winschoten vind je het mooie recreatiegebied de Blauwe Stad, het is het blauwe hart van Groningen. Het is een waterrijk natuur- en woongebied ten oosten van de hoofdstad. Je kunt hier heerlijk een dagje rondvaren en genieten van het gebied en haar ongerepte natuur. In het zuidoosten van de provincie zijn schitterende bossen waar je lange wandelingen kunt maken. 

Overnachten in Groningen

Op Natuurhuisje vind je allerlei vakantiehuisjes die als perfecte uitvalsbasis voor jouw dagje uit kunnen dienen. Ieder vakantiehuisje is uniek waardoor je iets kunt vinden wat het beste bij jou en je plannen past. Bijzonder overnachten is ook zeker mogelijk in Groningen. Zo kun je in Tripscompagnie, wat midden in de provincie ligt, overnachten in een oude watermolen! Je kunt hier de zon zien opkomen en ondergaan, met een fantastisch uitzicht over het landschap. En op loopafstand bevindt zich een klein meer met een strand!

Maar ook in Onstwedde kun je uniek overnachten in een heuse pipowagen midden in het prachtige natuurgebied Westerwolde. Het vakantiehuisje heeft een vrij uitzicht over landerijen en bossen. Misschien wel het leukste aan dit vakantiehuisje is dat je een eigen vuurplaats hebt en in het bos hout mag sprokkelen om hier te gebruiken. Zo kun je ’s avonds in je luie stoel genieten van het vuur en de serene rust. In Groningen staan zoveel vakantiehuisjes, en deze twee zijn slechts een voorbeeld van het ruime aanbod. Wat alle huisjes gemeen hebben is dat ze allemaal uniek zijn en zich midden in de natuur bevinden zodat jij tijdens je dagje uit compleet kunt ontspannen.

Wat is er te doen in Groningen?

Tijdens je dagje uit kun je natuurlijk bij je vakantiehuisje blijven, genieten van de directe omgeving en een goed boek, maar je kunt er ook voor kiezen om (eventueel met kinderen) er lekker op uit te gaan. Hieronder hebben we een aantal ideeën verzameld die misschien wel voor jullie geschikt zijn!

OERRR in Kardinge

In het Groningse plekje Kardinge kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de natuur. Je vindt hier geen strakke speeltoestellen, maar een plek waar ze kunnen uitwaaien, ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten. Heel de dag hutten bouwen, ravotten en spelen met zand tot ze helemaal moe zijn en lekker naar het vakantiehuisje willen. Spelenderwijs kunnen kinderen hier de natuur ontdekken en hun creativiteit ontwikkelen.

Bezoek het Lauwersmeergebied

Nationaal Park Lauwersmeer is een bijzondere wildernis en de thuishaven voor Schotse Hooglanders, Koninkpaarden en de magnifieke zeearend. Als watersportliefhebber, wandelaar en fietsfanatiekeling, zit je hier helemaal op je plek! In het voorjaar als alles in bloei staat is deze plek zelfs extra mooi! Het gebied stikt van de fietspaden die je naar de meest bijzonder plekjes en uitzichtpunten brengen. Ook kun je hier een aantal grote vogelsoorten sporten en elke eerste zondag van de maand vertelt de boswachter in het activiteitencentrum Lauwersnest alles over welke vogels er op dit moment zijn. 

Zeehondencrèche Pieterburen

Kom langs en ontdek de wereld van de zeehonden in Pieterburen! Het is het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa. Je kunt hier meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. In het bezoekerscentrum krijg je allerlei informatie over de twee zeehondensoorten die er in Nederland te vinden zijn. Zo dichtbij zeehonden ben je waarschijnlijk nog nooit geweest!

Klim omhoog in de Martinitoren

Met 97 meter is de toren het hoogste gebouw van de stad Groningen. Klim omhoog voor een stukje tastbare geschiedenis en natuurlijk een prachtig uitzicht. Het is wel echt een klim van bijna 300 traptreden en er is geen lift. Maar je inzet wordt bovenaan beloont met een adembenemend uitzicht, hoog boven de stad. Je hoort de meeuwen boven je en je ziet de mensen beneden je op de markt. De spierpijn de dag erna is het dubbel en dwars waard.

Wat je plannen ook zijn in Groningen, je gaat het ongetwijfeld naar je zin hebben in deze natuurrijke en veelzijdige provincie, maar ook qua cultuur valt hier genoeg te zien en beleven. Na je dagje uit kun je heerlijk uitrusten in je vakantiehuisje en hoef je je niet constant tegen de terugreis op te zien, want de volgende ochtend kun je heerlijk uitgerust weer huiswaarts vertrekken, een aantal verhalen en avonturen rijker. Wil jij binnenkort een dagje uit in Groningen? Of je nu met je moeder, je broer of met de hele familie gaat, op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes in de provincie Groningen die op jou staan te wachten!