Fietsvakantie Nederland

Als je denkt aan Nederland, dan denk je natuurlijk aan fietsen! De vele uitgezette fietsroutes in Nederland maken ons land de perfecte bestemming voor een heerlijke fietsvakantie. Je vindt hier de mooiste fietsroutes recht door de natuur, waar je je ver weg waant van het massatoerisme en de drukte. Het vlakke landschap maakt een fietsvakantie in Nederland geschikt voor jonge en oude, ervaren en onervaren fietsers. De mooiste accommodaties voor je fietsvakantie vind je hier!

Lees meer over fietsvakantie Nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Fietsvakantie Nederland

Als je denkt aan Nederland, dan denk je natuurlijk aan fietsen! De vele uitgezette fietsroutes in Nederland maken ons land de perfecte bestemming voor een heerlijke fietsvakantie. Je vindt hier de mooiste fietsroutes recht door de natuur, waar je je ver weg waant van het massatoerisme en de drukte. Het vlakke landschap maakt een fietsvakantie in Nederland geschikt voor jonge en oude, ervaren en onervaren fietsers. De mooiste accommodaties voor je fietsvakantie vind je hier!

Als je er even tussenuit wilt en veel in de natuur bezig wilt zijn, dan kan een fietsvakantie de ideale optie voor jou zijn. Wind in de haren, voeten op de pedalen en het genieten kan beginnen! Voor een fietsvakantie kun je natuurlijk op vele plekken in Europa terecht, zelfs over de hele wereld. Maar voor wie wat dichter bij huis wilt blijven, biedt ook Nederland alles wat je nodig hebt voor een geslaagde fietsvakantie. Sterker nog, Nederland is het land dat het beste bekend staat om geweldige fietsroutes door het hele land! Met deze fietsroutes kom je langs bijvoorbeeld de Maas en door de Maasduinen, door de noordelijke Friese steden en landschappen, maar je kunt je ook wagen aan bijvoorbeeld de Elfstedentocht!

Het idee van een fietsvakantie is dat je vanuit je accommodatie de omgeving gaat verkennen op de fiets. Het kan zijn dat je telkens op dezelfde plek wilt terugkomen, maar je kunt ook kiezen om van accommodatie naar accommodatie te gaan op de fiets. Met een fietsvakantie ga je natuurlijk voor de ultieme ervaring in de natuur, en dus hoort daar ook een geschikte accommodatie in de natuur bij. Bij Natuurhuisje hebben we een geweldige selectie aan vakantiehuisjes in de natuur vanuit waar je gemakkelijk op de fiets kunt stappen om de natuur in de regio te verkennen.

Fietsroutes in Nederland

Er zijn talloze opties als het aankomt op fietsroutes in Nederland. Je kunt kiezen uit routes waarbij je enkel door de natuur fietst, maar ook voor routes waarbij je natuur met cultuur combineert. Bij dit laatste fiets je dan ook door historische dorpen en steden. Het is zeer eenvoudig om een mooie fietsroute te vinden, want er is 33.000 kilometer aan fietsroutes uitgezet door het land. Deze bestaan uit langere en kortere routes. De knooppuntroutes zijn ideaal voor korte fietstochten, en deze vind je in alle provincies. Voor lange fietstochten van meerdere dagen ga je voor de lange afstand fietsroutes, oftewel de LF-routes. Uiteraard kun je ook zelf je eigen route van tevoren plannen!

Een prachtige fietsroute is de Romeinse Limesroute. Deze route is zo mooi dat hij zelfs is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2019, en dit heeft zo zijn redenen! De route is uitgezet rondom de Romeinse Limes: het grootste archeologische monument van Nederland. De route is ruim 22 kilometer lang en brengt je langs de oude noordgrens van het voormalige Romeinse rijk. Dit is tussen Katwijk aan Zee en Berg en Dal. Dit is een prachtige route om natuur en cultuur met elkaar te combineren, want onderweg kom je veel te weten over de Romeinse historie. Je komt langs de Limes die grotendeels verborgen liggen onder de bodem, maar op veel plaatsen is het ook zichtbaar.

Een andere mooie fietsroute is die van ‘’De groeten uit Groet’’. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt deze route zijn oorsprong in Groet, Noord-Holland. Dit is een heerlijke route die je binnen 2,5 uur kunt voldoen. In Groet en in de omgeving waan je je in een waar natuurparadijs. Echter kunnen ook cultuurliefhebbers hier echt hun hart ophalen! Zo vind je in Groet een eeuwenoud kerkje uit 1575 waarbij je uitkijkt over de zee, de duinen, de dijk en de polder. Tijdens deze route kom je ook door Bergen. Dit is van oudsher een kunstenaarsdorp en dat zie je overal in terug.

Als je van een wat meer gevarieerd landschap houdt, dan is een fietsvakantie in Limburg een uitstekend idee. Hier kun je genieten van prachtige heuvels en glooiende landschappen. Je vindt hier de fietsroute genaamd de Kastelenroute. Zoals de naam al doet vermoeden, kom je met deze fietstocht langs prachtige kastelen in de provincie. Deze tocht begint in Valkenburg, en brengt je naar Gulpen, Slenaken en Terlinden. Voor de fanatieke sportfietsers en wielrenners zijn de heuvels van Limburg ook zeer geschikt, want door de hoogteverschillen krijg je net wat meer uitdaging.

Een andere fietsroute die zeker de moeite waard is tijdens een fietsvakantie, is de route op de Veluwe tussen Garderen en Drie. Eigenlijk zijn alle fietspaden prachtig op de Veluwe, dus je kunt nooit de fout in gaan in dit Nationale Park. Maar de route tussen Garderen en Drie is toch wel een van de allermooiste. Dit korte fietspad van 3,2 kilometer brengt je naar prachtige natuur en spectaculaire vergezichten. Je kunt hier genieten van de heerlijke bossen met prachtige beukenbomen. Dit is het oudste bos van ons land! Aangezien deze route natuurlijk niet echt lang is, kun je hierna doorfietsen naar Elspeet, Tongeren of Vierhouten. Dit zijn pittoreske dorpjes waar je even kunt bijkomen op een terrasje, of even kunt afstappen om wat te slenteren.

Een onvergetelijke fietsvakantie in Nederland

Uiteraard zijn er nog véél meer fietsroutes in Nederland dan die hierboven zijn beschreven. Je hebt dus ontzettend veel keus in Nederland met een fietsvakantie. Door de lange en korte fietsroutes kun je gaan voor een vakantie van een week of zelfs een paar weken, maar je kunt ook gerust een weekendje weg gaan om wat kortere routes te proberen.

Het enige wat je wilt na een lange dag fietsen, is natuurlijk een goede nachtrust zodat je de volgende dag weer eropuit kunt gaan! Een vakantiehuisje in de natuur, ver weg van de toeristenmassa is daarom een uitstekend idee om jouw fietsvakantie écht compleet te maken. Bij Natuurhuisje hebben we een groot aanbod aan prachtige accommodaties in de natuur, van Tiny Houses, Bed and Breakfasts tot yurts en vakantiehuizen. Vanuit hier zit je binnen no time op een prachtige fietsroute!