Fietsvakanties Europa

Houd jij wel van fietsen en zou je graag eens op fietsvakantie willen gaan? Ga dan eens op fietsvakantie in Europa! Voor een geslaagde fietsvakantie hoef je echt niet naar een ver oord af te reizen, je kunt gewoon in Europa blijven. In Europa vind je veelzijdige natuur, van hoge bergtoppen tot aan meren en prachtige stranden. Je zult dus van alles tegenkomen tijdens een fietsvakantie in Europa! Ga jij naar enkel een land of trek je door meerdere landen tijdens jouw fietsvakantie? Het kan allemaal in Europa!

Lees meer over fietsvakanties Europa
Lees meer over:

Fietsvakanties Europa

Houd jij wel van fietsen en zou je graag eens op fietsvakantie willen gaan? Ga dan eens op fietsvakantie in Europa! Voor een geslaagde fietsvakantie hoef je echt niet naar een ver oord af te reizen, je kunt gewoon in Europa blijven. In Europa vind je veelzijdige natuur, van hoge bergtoppen tot aan meren en prachtige stranden. Je zult dus van alles tegenkomen tijdens een fietsvakantie in Europa! Ga jij naar enkel een land of trek je door meerdere landen tijdens jouw fietsvakantie? Het kan allemaal in Europa!

Ontdek de prachtige natuur van Europa eens op de fiets! Tijdens een fietsvakantie beleef je een vrijheid in Europa die op geen enkele andere manier zou kunnen krijgen dan op de fiets. De flexibiliteit, de vrijheid en het feit dat je gezond bezig bent draagt er allemaal aan bij dat een fietsvakantie je niet teleur zal stellen. Zowel beginners als gevorderde fietsers kunnen prima op fietsvakantie gaan in Europa, juist omdat het landschap zo gevarieerd is. Er zijn altijd wel hoge bergen te vinden voor de fietsers die wat uitdaging nodig hebben, maar je kunt ook vlakke landschappen opzoeken als je een wat minder ervaren fietser bent. Wat je niveau dan ook mag zijn en waar je dan ook heen wilt in Europa, een geslaagde fietsvakantie kun je eigenlijk overal wel beleven!

Als jij van fietsen houdt, dan weet je dat fietsen meer is dan slechts een uitputtende fysieke bezigheid. Integendeel zelfs, fietsen geeft je eigenlijk heel veel energie terug! Dit komt omdat je zo fijn in beweging bent in de natuur, wat ontzettend goed is voor lichaam en geest. Je spieren en je conditie groeien ontzettend van het fietsen, net zoals dat je groeit van blijdschap van binnen. Het is zo verrukkelijk om door de glooiende natuur van Europa te fietsen, helemaal op je eigen tempo en zonder te veel negatieve impact achter te laten op het milieu. Op de fiets door Europa voel je je zo vrij als een vogel, en dat gevoel krijg je nergens anders dan op de fiets tijdens je fietsvakantie! In Europa kun je tijdens je fietsvakantie vertrekken vanuit Nederland op de fiets, en zo verschillende landen doorkruisen. Maar door de goedkope vluchten kun je tegenwoordig ook gemakkelijk je fiets mee vervoeren en beginnen met fietsen in jouw land van voorkeur. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de auto!

Er zitten zoveel voordelen aan een fietsvakantie in Europa. Het allerbeste hieraan is natuurlijk dat je volledig flexibel bent tijdens je reis. Je kunt fietsen op je eigen tempo en je hebt geen files! Met je neus in de frisse wind sta jij weer even stil bij wat écht belangrijk is in het leven Een fietsvakantie is ook behoorlijk avontuurlijk. Dit komt vooral omdat je met zo’n minimale bagage op reis gaat en je het merendeel van de fietsvakantie in de buitenlucht bent. Zo voel je je als een echte avonturier! Het is ook wel een uitdaging om op vakantie fietsend door het leven te gaan, want je kunt niet op ieder moment van de dag rekenen op de luxe en comfort van een hotel. Aan het einde van de dag natuurlijk wel, maar het is niet zo dat je even op bed gaat liggen midden op de dag. Ook is het zo dat je tijdens een fietsvakantie in Europa zult moeten selecteren voor de bagage die je meeneemt. Dit is ook wel weer leuk, want zo zie je pas echt wat je werkelijk nodig hebt!

Fietsvakantie vanuit een Natuurhuisje

Je rustmomenten zijn natuurlijk van ontzettend groot belang op vakantie, en al helemaal tijdens een fietsvakantie! Je zult vaak hele dagen op de fiets bezig zijn, en daardoor moet je goed kunnen uitrusten aan het einde van de dag. Geschike accommodaties die rustig gelegen zijn, zijn dus van groot belang! Het leukste is natuurlijk om tijdens een fietsvakantie een route af te leggen en op deze route verschillende accommodaties uit te kiezen. Zo wordt het echt een roadtrip! Het kan natuurlijk ook zijn dat je een enkele accommodatie wilt boeken die je heel erg bevalt, en vanuit daar alle fietstochten gaat maken. Waarvoor je dan ook zult kiezen, het is altijd fijn als je ver weg van het massatoerisme en middenin de natuur kunt verblijven, want zo profiteer je van de optimale rust. Boek daarom je accommodaties voor je fietsvakantie in Europa bij Natuurhuisje!

Natuurhuisje is op vele manieren uniek en niet zoals de grootschalige hotels en appartementencomplexen in Europa, waar ook vaak het massatoerisme zich verzamelt. Ben jij eens toe aen een hele andere ervaring in Europa? Dan is een Natuurhuisje echt wat voor jou. Mallorca is natuurlijk een erg populaire bestemming onder de Nederlanders, maar dat wilt niet zeggen dat je geen rustige plekjes meer kunt vinden op dit eiland. Wanneer je een accommodatie boekt bij Natuurhuisje, weet je in ieder geval zeker dat je op deze prachtige rustige plekjes terechtkomt. Daarnaast heb je bij ons ruim de keus uit veel verschillende soorten accommodaties. Kies hier bijvoorbeeld uit boomhutten, yurts, tipitenten, B&B’s, bungalows, tiny houses, huisjes aan het water, safaritenten en vakantievilla’s. Hier kom je gegarandeerd helemaal tot rust na een lange dag fietsen!

Natuur in Europa

De natuur in Europa is erg divers, dit zorgt voor een interessante flora en fauna. In het noorden van Europa vind je uitgestrekte naaldbossen en toendragebieden. Meer centraal tref je loofbossen, moerassen en wilgenbos. In het zuiden van Europa tref je steppegebieden aan en imposante bergketens als de Alpen en de Pyreneeën. Voor échte natuur hoef je volgens ons niet naar een ander continent maar kun je zelfs in eigen land nog genoeg onontdekte plekjes vinden.Doordat er een groot scala is aan verschillende habitattypen vind je er ook veel verschillende soorten dieren en planten. Ieder habitattype herbergt andere soorten die aangepast zijn aan de leefomstandigheden van het gebied. In Europa kan je zowel op het gebied van planten, vogels, insecten, zoogdieren en amfibieën en reptielen je hart op halen.