Finca Andalusië

Ben jij op zoek naar een vakantiehuis in Andalusië? Denk dan eens aan een finca. Een finca is een Spaans landgoed, met daarop een boerderij of villa met soms enkele bijgebouwen. Dit soort accommodaties bevindt zich vaak midden in de wijnranken of tussen de olijf- en fruitgaarden. Overnachten in een Andalusische finca betekent dus dat je logeert in een vakantiehuis in een landelijke omgeving. Vaak is het boerenerf al eeuwenoud, maar zijn de gebouwen prachtig gerestaureerd en in ere hersteld.

Lees meer over finca andalusië
Lees meer over:

Finca Andalusië

Ben je op zoek naar een heerlijke vakantie in een écht Spaanse regio? Verblijf dan eens in een finca in Andalusië, Spanje! Deze autonome regio in het zuiden van Spanje is voor velen de perfecte vakantiebestemming in Spanje. Er zijn talloze mogelijkheden om je te vermaken in de natuur, bijvoorbeeld met een lange wandeling, fietstocht of strandwandeling. Een finca is eigenlijk een overkoepelend woord voor alle accommodatiesoorten in Spanje. Meestal zijn finca`s erg landelijk gelegen, wat het een natuurlijke en authentieke feeling geeft. De mooiste finca’s in Andalusië vind je bij Natuurhuisje!

Er zijn talloze prachtige plekjes in de natuur

In Andalusië kan de natuurliefhebber gegarandeerd zijn hart ophalen in de natuur. Hier vind je vele gebieden die zijn benoemd tot officieel natuurreservaat. Dit betekent dat het natuurschoon immens mooi is in deze gebieden. Ten zuidwesten van de gezellige stad Sevilla het Nationaal Park Doñana. Dit gebied is rijk aan vele moerassen, meren, sloten en lagunes. Door het gevarieerde landschap vind je hier vele zeldzame vogelsoorten zoals de witkopeend, de marmereend, de kleine torenvalk en de Spaanse keizerarend. Dit is dus een natuurgebied waar erg veel vogelsoorten leven en er zelfs flamingo’s te vinden zijn. Andere wilde dieren in deze regio zijn bijvoorbeeld de Iberische Lynx, gieren, steenbokken, edelherten moeflons, steenuilen en damherten, die eveneens het gebied tot een thuishaven hebben gemaakt. Het landschap is rijk aan planten door het warme klimaat en de natte bodem.

De flora in Andalusië is zo gevarieerd door de ligging aan de Middellandse Zee enerzijds en de berggebieden anderzijds. De zee zorgt voor landschappen die rijk zijn aan zoetwater moerassen, lagunes en lange kuststroken met verschillende bijzonder plantensoorten. Een ander gezicht van Andalusië zijn de sierras, wat berggebieden zijn met rotspartijen en verschillende watertjes. De flora en fauna verschillen dan ook erg per landschap in Andalusië. Iets waar je in ieder geval altijd op kunt rekenen in Andalusië, zijn prachtige vogels. Zo vind je in de rotsachtige regios de prachtige blauwe en rode rotslijster!

Er valt genoeg te beleven in Andalusië

Als je van avontuur houdt, dan mag je zeker het natuurpark El Torcal niet missen tijdens een vakantie Andalusië. Dit natuurgebied is rijk aan een groot kalksteengebergte, wat de afgelopen eeuwen prachtige vormen heeft aangenomen door erosie. Een ander leuk uitje voor wat avontuur is een uitje naar de Sierra Nevada. In deze bergen kun je een uitdagende wandelroute begaan of doen aan wintersporten! Voor wat culturele afwisseling in Andalusië kun je uiteraard ook alle kanten op. Een stad als Sevilla, Málaga, Granada en Cordoba zijn met de auto vast niet ver weg vanuit je Natuurhuisje! Hier kun je kennis maken met de echte Spaanse cultuur, keuken en mensen. Prachtige musea, gave winkels en gezellige straatjes en pleintjes maken deze steden perfect voor een dagje ertussenuit. Op sommige stranden van deze steden kun je tevens doen aan verschillende watersporten! Badplaatsen als Málaga, Torremolinos en Marbella zijn wereldwijd bekend, maar ook de wat kleinere badplaatsen, zoals Nerja, zijn een absolute aanrader.

Bekijk op deze pagina alle finca’s in Andalusië!