Finca Spanje

Dompel je tijdens je vakantie onder in de Mediterrane levensstijl op een karakteristiek finca in Spanje. Omgeven door groen, bergen of platteland, voorzien van een zwembad en verre uitzichten en niet te vergeten aangename temperaturen is dit type accommodatie de vakantiebestemming voor natuurliefhebbers.

Lees meer over finca spanje

Finca Spanje

Dompel je tijdens je vakantie onder in de Mediterrane levensstijl op een karakteristiek finca in Spanje. Omgeven door groen, bergen of platteland, voorzien van een zwembad en verre uitzichten en niet te vergeten aangename temperaturen is dit type accommodatie de vakantiebestemming voor natuurliefhebbers.

Finca in Spanje als vakantiebestemming

Ontloop de massatoerisme die je op de campings aan de Costa Brava wel vindt en ontsnap aan de drukte in de grote steden van het land door een karakteristieke finca in een rustige omgeving van Spanje te boeken. Omgeven door landbouwgebieden, de natuur, of uitgestrekte uitzichten over valleien en bergtoppen is dit een fijne en unieke uitvalsbasis voor de natuurliefhebber. Plons na een lange wandeltocht in je fonkelblauwe privé zwembad en geniet met een sangria in je hand van de sterrenhemel boven je wanneer je op een zwoele Spaanse avond op het terras van je accommodatie zit.

Rijk aan natuur van noord tot zuid

Qua natuur kan Spanje je aan diversiteit nog wel eens verrassen. Van bekende toeristische trekpleisters tot onontdekte gebieden: het land heeft alle ingrediënten in huis om voor elke natuurliefhebber de perfecte vakantie uit te stippelen. In het noorden van Spanje vind je de bergachtige regio Asturië en Cantabrië waar beren en wolven leven. De regio’s zijn niet de meest bekende plekken van het land, maar de natuur wordt desondanks meer dan aangeprezen. Ben jij gek op outdoor sports en zoek je in de natuur graag de adrenaline op? In Aragon vind je een ruw landschap aan hoge bergen, kloven, ravijnen en bossen die zich perfect lenen voor skiën, paragliden, wandelen en kanoën. Wist je dat Catalonië maar liefst voor een derde beschermd grondgebied heeft? De autoriteiten zijn er erg waaks op het behoud van natuurlijke ecosystemen en wilde dieren. Castilië is een paradijs voor vogelspotters en bied je de mogelijkheid om het nabijgelegen Madrid te bezoek als afwisseling op je wandelingen en fietstochten door de natuur.

In het westen van Spanje vind je Extremadura. Dankzij de massieve bergketens, rivieren die er doorheen lopen en vruchtbare valleien wordt deze regio bestempeld als één van de laatste onaangetaste gebieden van Europa. In het zuiden van Spanje vind je Murcia en Andalusië. Twee regio’s met de meeste zonuren en hoogste temperaturen. De kustlijn van zo’n 250 kilometer is een aangenaam uitzicht voor een roadtrip aan deze kant van het land. Spot in Andalusië bovendien de hunebedden van Antequera die recentelijk een plek hebben gevonden op de Unesco werelderfgoedlijst. Van het noorden tot en met het zuiden van het land valt dus echt een hoop natuur te ontdekken.

Vakantie in de Spaanse natuur

Word wakker met uitzicht op bergtoppen, uitgestrekte landbouwgronden, bossen of massieve bergketens. Met deze selectie vakantiehuizen die zich middenin de Spaanse natuur bevinden geniet jij van een welverdiende vakantie op een unieke bestemming in een accommodatie die van alle gemakken voorzien is. Kies voor een finca met een heerlijk zwembad, zodat je de oplopende temperaturen af kunt wisselen met een verkoelende duik in het water.