Gite Provence

Ontdek zuid-Frankrijk vanuit een gites in de Provence. De veelzijdige streek staat bekend om zijn prachtige paars/blauwe lavendelvelden, ontelbare wijngaarden, glooiende heuvels en sfeervolle dorpjes. Dompel je onder in het mediterrane leven en maak van je vakantiehuis een fijne uitvalsbasis om de natuur van die regio te leren kennen.

Lees meer over gite provence
Lees meer over:

Gite Provence

Ontdek zuid-Frankrijk vanuit een gites in de Provence. De veelzijdige streek staat bekend om zijn prachtige paars/blauwe lavendelvelden, ontelbare wijngaarden, glooiende heuvels en sfeervolle dorpjes. Dompel je onder in het mediterrane leven en maak van je vakantiehuis een fijne uitvalsbasis om de natuur van die regio te leren kennen.

Natuur in zuid Frankrijk

Een van de bekende bezienswaardigheden in de natuur is Fontaine de Vaucluse. Dit is een bijzondere bron die vanuit het niets massaal heel wat water naar de oppervlakte brengt. Provence is een kleurrijke regio met een verrassende verscheidenheid aan natuur. Naast de glooiende heuvels met wijngaarden, lavendelvelden en landbouwgrond, bossen en bergtoppen vind je er in de gebieden Roussilon en de Colorado van Rustrel bijzondere oranje, gele en rode rotsen. Dat laatste gebied wordt het Colorado door Frankrijk genoemd. De bijzondere rode rotspartijen zou je niet zo snel verwachten op deze plek, maar kun je in een wandeling van 2 tot 5 uur goed bewonderen.

Een andere opvallende locatie met referentie naar Amerika in de Provence is de Gorges du Verdon, ook wel de Grand Canyon van Frankrijk genoemd. Deels omringd door kalkstenen rotswanden kleurt het water van de rivier er bijzonder turquoise. Een andere karakteristieke regio van deze locatie in Frankrijk is Alpilles, ook wel de lage alpen genoemd. Deze streek staat bekend om zijn vele wijnvelden op glooiende heuvels. Vincent van Gogh werd hier ooit in een psychiatrisch ziekenhuis geholpen en daardoor kunnen bepaalde uitzichten je bekend voorkomen van zijn schilderijen. Er is zelfs een speciale kunst wandeling vanaf Saint-Rémy-de-Provence, waarbij je langs diverse bekende punten loopt. Een gites in de heuvels van deze regio boeken zorgt ervoor dat je je direct als hoofdpersoon in een schilderij van deze grote meester waant. De Camargue is een flink oppervlakte aan moerassen, plassen, lagunes en zand. De regio staat bekend om zijn natuur en bijzondere wilde dieren die er leven. Waaronder wilde paarden en flamingo’s.

Rijke flora en fauna

Aan flora en fauna is de regio te rijk. Naast de vele dennenbomen staat deze streek bekend om andere bijzondere bomen, waaronder cipressen, plantanen, lotusbomen, vijgenbomen en amandelbomen. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat er heel wat exotische planten te vinden zijn. Van vijg- en sinaasappelbomen tot vijgcactussen, Jasmijn en lavendel. Er is zelfs een lavendelroute die je langs de mooiste velden uit de streek leidt. Het meest kenmerkende geluid uit de Provence komt van de krekel. Deze hoor je overal bovenuit. Naast de krekel wonen er nog heel wat diersoorten op deze plek van het Franse land, waaronder de zilverreiger, meeuwen, zwarte stieren, rovegeiten, vos, wezel en genetkat. In de Middellandse zee vind je nabij de kust bovendien inktvissen, schorpioenvis en zandbaars.

Activiteiten in de Provence

Een letterlijk hoogtepunt in de Provence is de berg de Mont Ventoux. De actieve natuurliefhebber kan de uitdaging aangaan door de berg per fiets te beklimmen. Voor andere toeristen is de berg populair vanwege zijn vergezichten over de regio. De Franse streek staat bekend om zijn goede wandel- en fietspaden, waardoor je actief de natuur en oude stadjes en kerken kunt verkennen. Het eerder genoemde Gorges du Verdon is een actieve trekpleister bij natuurliefhebbers. Naast de vele wandelpaden die prachtige uitzichten op en in de kloof bieden, is de rivier populair bij watersporters zoals kayakkers, zwemmers en canyoing tours en dare devils die de rotswanden beklimmen. Nabij de kust zijn diverse plaatsen erg populair bij duikers om te duiken. Hoewel de Middellandse zee niet de grootste vispopulatie heeft, zijn er veel mooie siervissen en grassen te vinden. Er is een hoop te doen en te beleven in de Provence. Veel mensen maken een rondreis of bezoeken de regio vanuit één uitvalsbasis. Met een gites in de natuur van de Provence geniet je van de rust, ruimte én Provencaanse krekel geluiden in een karakteristiek huis omringt door de natuur.