Glamping aan zee

Wat is glamping eigenlijk? Glamping is helemaal in. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur.

Lees meer over glamping aan zee
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping aan zee

Wat is glamping eigenlijk? Glamping is helemaal in. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur.

Voor een glamping vakantie hoef je niet ver weg. Dicht bij huis zijn er namelijk ook genoeg overnachtingsmogelijkheden in een van de luxe huisjes. Maar ook wanneer je ergens anders in Europa je vakantie wilt doorbrengen, kun je uit genoeg accommodaties kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor glamping in onder andere Spanje en Italië waar je kunt genieten van de heerlijk warme zon, maar ook in Portugal, Duitsland, Frankrijk en België zijn er veel interessante huisjes. Ook in relatief onontdekte landen zoals Noorwegen, Zweden, Ierland en Griekenland vind je prachtige glamping mogelijkheden in de natuur.

Alle natuurhuisjes liggen sowieso midden in de natuur en tijdens jouw vakantie kun je dus makkelijk van de natuur genieten. Omdat de meeste huisjes niet op een druk vakantiepark liggen, kun je ’s ochtends in alle rust wakker worden door het gefluit van de vogels of het ruisen van de zee. Ook heb je daardoor natuurlijk geen last van overige vakantiegangers. Geniet dus van rust en stilte en ervaar hoe het is om in de natuur te verblijven. Of je nu een weekendje, een week of langer op vakantie gaat, glamping aan zee is altijd een goed idee!

Ontdek de prachtige natuur in Nederland of ergens anders

Voor een korte vakantie aan zee zullen de meeste mensen denken aan Nederland als bestemming. Dit is begrijpelijk, want de afstanden zijn kort, of je nu met de auto of met de trein op pad gaat. Zo blijven de reistijden kort waardoor je optimaal van de beperkte tijd van een korte vakantie kunt genieten aan het strand. Nederland heeft veel mooie badplaatsen en kleine dorpjes vlakbij het strand, dus in ons kikkerlandje zit je wel goed voor een glamping vakantie aan het strand. In de provincies Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland en op de Waddeneilanden hebben wij een ruim aanbod aan prachtige natuurhuisjes vlakbij het strand. Door heerlijk te wandelen door de duinen en nabij gelegen natuurgebieden kom je echt even helemaal tot rust.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een glamping vakantie in het buitenland. Ook daar is nog genoeg te ontdekken op het gebied van natuur. Kies je bijvoorbeeld voor een verblijf aan zee in Kroatië? Dan wordt je iedere ochtend wakker met een spectaculair uitzicht. De zee is daar azuurblauw en wordt vaak omringd door prachtige bergen. Ook als botenliefhebber kun je daar je lol op. Je zal namelijk regelmatig prachtige jachten, zeilboten of speedboten voorbij zien komen. In Kroatië kun je iedere dag weer kiezen voor een ander soort wandeling. Wandel langs de zee, door de bergen of door het bos en geniet van de prachtige natuur in dit land. Ook Oostenrijk is geweldig voor natuurliefhebbers. De natuur is hier puur en zeer gevarieerd, dus er is altijd wel wat te bewonderen.

Waar kiezen jullie een glamping aan zee?

Wist je dat er in Nederland van alles te beleven is? Zo kun je lekker gaan sightseeën in bijvoorbeeld Den Haag of Amsterdam. Maar voor diegenen die liever wat langer op vakantie gaan, zijn er vele andere opties door heel Europa. Gelukkig kun je prima met de auto net over de grens gaan met België voor een gezellige vakantie aan het strand. De Belgische stranden zijn net zo uitgestrekt als in Nederland, met fijn zand waardoor je ook hier met de kinderen zandkastelen kunt bouwen en strandwandelingen kunt maken. Ook in België zijn de mogelijkheden tot het doen van watersporten eindeloos.

Tegenwoordig zijn de vliegtickets binnen Europa ook erg goedkoop gelukkig! Zo zit je met het vliegtuig binnen no time in een land aan de Middellandse zee waar je uitstekend kunt genieten aan het strand. Vier bijvoorbeeld je vakantie aan het strand in Spanje, Italië, Frankrijk of op de eilanden van de Balearen waar je wordt omringd door zee. Het leuke aan deze bestemmingen is dat de stranden uiteraard heel anders zijn dan in Nederland. Hier vind je, net als in Kroatië, witte stranden en blauwe zeeën, waardoor je echte vakantiegevoel zult beleven. Al moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat er in Kroatië geen zand is aan de zee. Het is dus handig om iets mee te nemen om op te liggen. Ook moet je beschikken over waterschoenen in verband met zee-egels. Gelukkig kun je die daar overal gemakkelijk kopen.

Een glamping vakantie aan zee is heerlijk

Natuurlijk kun je ieder seizoen in een glamping accommodatie verblijven. Toch is het handig om rekening te houden met het klimaat. Zeker wanneer je aan zee verblijft. In de herfst en de winter kan het namelijk vrij koud zijn aan zee, zelfs in Nederland. Een glamping vakantie is dus perfect in de lente, de zomer of de nazomer. Hieronder willen we je vast wat meer informatie geven over het klimaat in Europa. Wil je echt graag in de winter op vakantie? Kies dan eens voor een prachtig huisje in het bos! Als het sneeuwt is het daar magisch.