Glamping Andalusie

Glamping Andalusie

Lees meer over Glamping Andalusie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Glamping Andalusië

Wil je tijdens jouw vakantie in Andalusië in luxe kamperen? Kijk dan eens naar onze glamping accommodaties. Hierbij heb je hetzelfde gevoel als bij kamperen, maar geniet je van net iets meer luxe. In Andalusië bieden wij verschillende glamping accommodaties aan. Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje. Er zijn hier talloze mogelijkheden om je in de natuur te vermaken, bijvoorbeeld met strandwandelingen, fietstochten of wandelingen door de natuur. Er zijn vele plekjes in de natuur waar jij je tijdens een vakantie prima kunt vermaken!

De natuur in Andalusië

Er zijn in Andalusië vele plekjes in de natuur waar je heen kunt gaan. Veel gebieden zijn ook benoemd tot officieel natuurreservaat. Dit laat dus wel zien dat de natuur erg mooi is in dit gebied. Ten zuidwesten van de stad Sevilla vind je het Nationaal Park Doñada. Dit park bestaat vooral uit lagunes, sloten, meren en moerassen. Tijdens een wandeling in dit gebied kun je dan ook genieten van prachtige vergezichten. Doordat het landschap gevarieerd is leven hier ook vele zeldzame vogelsoorten, zoals de Spaanse keizerarend, de kleine torenvalk, de marmereend en de witkopeend. Andere dieren die je hier met een beetje geluk tegen kunt komen zijn de ree, das en pardellynx. Door de natte bodem en het warme klimaat is het landschap rijk aan planten. Natuurgebied El Torcal mag je eigenlijk ook niet overslaan tijdens een vakantie in dit gebied. Dit natuurgebied heeft een groot kalksteengebergte wat als gevolg van erosie prachtige vormen heeft aangenomen.

Ook de flora in Andalusië is gevarieerd, dit komt doordat het gebied aan de ene kant aan berggebieden grenst, en aan de andere kant aan de Middellandse Zee. De flora en fauna verschillen dan ook per landschap. Aan de zee vind je landschappen met lagunes, zoetwater moerassen en lange kuststroken met verschillende bijzondere plantensoorten. Ergens anders in Andalusië vind je sierras. Dit zijn berggebieden met rotspartijen en verschillende watertjes. Iets waar je wel op kunt rekenen is dat er overal in Andalusië prachtige vogels zijn. In de berggebieden leven de prachtige rode en blauwe rotslijster, erg bijzonder!

Maak kennis met de natuur en cultuur

Tijdens een dagje uit is het leuk om Gibraltar te bezoeken. Dit is een kleine staat waar je onder andere de rots van Gibraltar vindt. Voor vogelliefhebbers is dit ook zeker een aanrader, er leven hier duizenden roofvogels en tijdens het najaar kun je er ook ooievaars zien. Ook de Sierra Nevada is een aanrader. Hier kun je verschillende uitdagende wandelroutes begaan of je kunt aan wintersporten doen. Wil je wat culturele afwisseling dan kun je een bezoek brengen aan steden zoals Cordoba, Granada, Màlaga of Sevilla. Hier kun je kennis maken met de echte Spaanse cultuur, mensen en keuken. Geniet van de gezellige straatjes, pleintjes en prachtige musea. Sommige van deze steden hebben hun eigen strand, hier kun je vaak aan verschillende watersporten doen. Kleinere badplaatsen zoals Nerja zijn ook erg leuk om te bezoeken.

Bekijk op deze pagina alle glamping accommodaties in Andalusië!