Glamping Drenthe

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping Drenthe

Heb jij wel eens gedacht aan een glamping vakantie in Drenthe? Misschien weet je nog niet helemaal wat glamping nu precies is. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou.

Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur. Omdat glamping de laatste jaren steeds populairder en aantrekkelijker is geworden, is er keuze in overvloed. Wie op een glamping vakantie gaat, heeft dus ook de keuze uit verschillende accommodatietypes. Zo worden yurts, safaritenten, tiny houses en tipi’s bijvoorbeeld als vorm van glamping gezien, maar ook boomhutten, woonboten, trekkershutten en pipowagens worden tegenwoordig tot de glamping accommodaties gerekend.

De meest uiteenlopende glamping accommodatie types zijn beschikbaar op de website. Ze hebben allemaal in ieder geval een aantal dingen in gemeen, namelijk dat ze zeer kleinschalig, uniek, gelegen in het groen en gezellig zijn! De locatie kan een grote rol spelen bij het kiezen van het juiste huisje. Verblijf bijvoorbeeld in een boomhut tussen de toppen van de bomen of dobber op het water tijdens een overnachting op een woonboot. Spendeer je jouw vakantie liever in het bos, dan zijn er verschillende huisjes gelegen in the middle of nowhere, waarbij je het gevoel krijgt dat jullie de enige personen zijn. Daarnaast valt er in Drenthe genoeg te ontdekken! Laat je inspireren door ons aanbod en kies snel jouw glamping accommodatie in deze mooie provincie.

Ontdek de natuur in Drenthe

In het noordoosten van Nederland, ingeklemd tussen buurland Duitsland en de provincies Friesland, Groningen en Overijssel, ligt Drenthe. Deze provincie bewijst dat je voor prachtige natuur en fijne fiets- en wandelvakanties helemaal niet ver van huis hoeft te gaan. Omdat Drenthe de meest dunbevolkte provincie van Nederland is, is er des te meer ruimte voor natuurschoon en recreatie. Er zijn drie nationale parken en daarnaast vind je er nog enkele losse natuurgebieden en boswachterijen. De natuur is vanuit jouw vakantiehuisje in Drenthe dus nooit ver weg!

Ondanks het relatief kleine oppervlak van Drenthe, is er een duidelijk verschil in soorten landschappen. Het midden van de provincie, het ‘oude Drenthe’, wordt gekarakteriseerd door brinkdorpen, heidevelden en beekdalen waar nog regelmatig schaapskuddes te zien zijn. De lager gelegen delen van de provincie zijn gevormd door veengronden, die tot halverwege de vorige eeuw werden ontgonnen voor turfwinning. Drenthe beschikt dus over maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Je kunt daar heerlijk doorheen wandelen of fietsen. Laat je verrassen door deze prachtige natuur. Misschien spot je wel één van de wilde dieren, zoals de Drentse hooglander, een heideschaap, een das of een bever! Het buitenleven in Drenthe is geschikt voor jong en oud.

In deze provincie hoef je je geen moment te vervelen

Daarnaast is er natuurlijk van alles te beleven! In Drenthe vind je niet bijster veel grote steden. Kleine, gezellige (brink)dorpen zijn er echter wel in overvloed. De grootste en meest noemenswaardige steden van de provincie zijn Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Dat betekent echter niet dat je je hoeft te vervelen. Je kunt er namelijk een bezoekje brengen aan het TT-circuit, het Drents Museum, de Wildlands Adventure Zoo Emmen en - voor de liefhebbers van geschiedenis en historie - het Herinneringscentrum bij Kamp Westerbork. Voor liefhebbers van fietsen en wandelen is er in Drenthe ook genoeg te beleven. Door de hele provincie zijn goed geasfalteerde routes aangelegd, ook voor mountainbikers en ruiters. Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken!

Als het weer even niet meezit is er vaak ook nog van alles te beleven. Gelukkig kun je door heel Nederland wel ergens terecht voor toffe indooractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een potje bowlen, glow in the dark midgetgolf of karten. Ook een middagje of avondje heerlijk uit eten gaan in Drenthe is een goede tijdsbesteding! Daarnaast is het natuurlijk ook al heerlijk om gewoon met je gezinnetje in de boomhut te blijven. Ga lekker vogels en eekhoorntjes spotten of misschien loopt er wel een hert voorbij! Natuurlijk kunnen jullie ook spelletjes spelen en genieten van wat quality time met elkaar als gezin.

Hoe is het weer in Drenthe?

Wist je dat we in Nederland beschikken over een gematigd zeeklimaat? Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. Waarschijnlijk weet je wel een beetje wat je kunt verwachten qua weer tijdens je vakantie in eigen land. Toch kan het handig zijn om regelmatig even het weerbericht te checken.

In Nederland is de lente de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in Nederland in de herfst. Alleen op de plekken van Nederland die hoog liggen is meer kans op sneeuw. Verder valt er over het algemeen weinig sneeuw in Nederland en als het valt is het vaak ook zo weer weg. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Kies jij dus voor een glamping vakantie in Drenthe? In principe maakt het seizoen dan niet uit, want ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme!

Inloggen