Glamping Gelderland

Een glamping accommodatie is perfect voor jouw volgende vakantie in Gelderland. Als je hebt besloten dat je vakantie in eigen land gaat vieren, is de kans groot dat je voor deze provincie kiest. Het is natuurlijk een geweldig gebied voor natuurliefhebbers. Een glamping tent maakt jouw vakantie hierbij helemaal compleet. Op deze manier ben je namelijk echt even helemaal één met de natuur. Bekijk snel wat er hier allemaal te beleven is en wat een glamping vakantie precies inhoudt.

Lees meer over glamping Gelderland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Glamping Gelderland

Een glamping accommodatie is perfect voor jouw volgende vakantie in Gelderland. Als je hebt besloten dat je vakantie in eigen land gaat vieren, is de kans groot dat je voor deze provincie kiest. Het is natuurlijk een geweldig gebied voor natuurliefhebbers. Een glamping tent maakt jouw vakantie hierbij helemaal compleet. Op deze manier ben je namelijk echt even helemaal één met de natuur. Bekijk snel wat er hier allemaal te beleven is en wat een glamping vakantie precies inhoudt.

Het woord glamping komt eigenlijk van glamorous en camping. Je zou het wel kunnen zien als een luxe kampeervakantie. In dit geval hoef je zelf helemaal niets te doen, dus ook geen tent op te zetten, en kan de vakantie meteen bij aankomst beginnen. De tent is vaak groot en je zal niet eens merken dat je in een tent verblijft. Bovendien is de accommodatie van alle gemakken voorzien en soms beschikt het zelfs over extra luxe! Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi of een sauna. Er zijn ook glamping accommodaties met open haard, dat is nog eens romantisch. Gelderland heeft bovendien ontzettend veel te bieden.

Vooral natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Waar je ook rijdt, wandelt of fietst, je moet altijd goed om je heen kijken. Er kan zomaar een ree in het veld staan of een vosje voorbij rennen. Verblijf je in het bos? Dan is de kans ook groot dat er af en toe een eekhoorntje langskomst. Als je goed oplet kun je ze van boom naar boom zien springen. Bovendien is er in Gelderland nog veel meer te doen. Je kunt er prima winkelen, sightseeën en een bezoekje brengen aan de dierentuin. Vergeet ook zeker niet om bij de apen langs te gaan in de Apenheul. Bekijk snel de mogelijkheden en wie weet geniet je binnenkort van een heerlijke glamping vakantie.

Ontdek de mooiste natuurgebieden van Gelderland

Gelderland staat natuurlijk bekend om de Veluwe. Je vindt hier dan ook diverse gebieden met heide, bossen en graslanden. Daarnaast staat het gebied bekend om het vele wild dat er rondloopt. Reeën, edelherten, vossen, wilde zwijnen en hazen zijn er een aantal die je er zomaar kunt spotten. Wil je zeker zijn van een kennismaking met een wild dier? Kies dan eens voor een wandeling of fietstocht door de natuur net vóór de zonsopgang of na zonsondergang. Let op dit mag niet in alle gebieden, en sowieso moet je op de paden blijven. Nog een manier om zeker wat tegen te komen is om mee te gaan met de boswachter. Zij zijn natuurlijk erg bekend met alle plekjes en kunnen je meenemen naar diverse wildspot plaatsen.

Uiteraard mag een bezoekje aan de Hoge Veluwe niet ontbreken. Ook Nationaal Park Veluwezoom is zeker de moeite waard. Beide gebieden zijn prachtig om doorheen te wandelen of te fietsen. Daarnaast kun je ook daar zeer goed wild spotten. Zowel de Hoge Veluwe als Veluwezoom zijn ontzettend groot, dus je kunt er nooit alles zien. Je kunt bijvoorbeeld wel de ene dag kiezen voor een andere ingang dan de andere dag. Op die manier krijg je verschillende gebieden te zien en heb je grote kans om nieuwe dingen en bijzondere vogels en dieren tegen te komen.

Wandelen, fietsen, sightseeën en dieren kijken

Uiteraard is wandelen dus iets dat zeer goed mogelijk is in Gelderland. Daarnaast is ook fietsen ontzettend mooi in dit gebied. Op die manier kun je ook op plekjes komen waar je met de auto niet kunt komen. Soms rijd je namelijk door een prachtig bosgebied en kun je de auto nergens kwijt. Met de fiets is dat dan een stuk makkelijker! Ook met de scooter kun je hier prima op ontdekkingsreis gaan. Natuurlijk kun je ook ander dingen gaan doen dan de natuur ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje naar Apeldoorn? Hier kun je prima winkelen, maar ook lekker gaan sightseeën. Ook kun je er een bezoekje brengen aan de Apenheul. Hier lopen op sommige stukken de apen gewoon los!

Ben je klaar bij de Apenheul en hebben de kinderen nog energie over? Neem ze dan mee naar het naastgelegen Klimbos. Ook kunnen ze in Natuurpark Berg en Bos naar herten en wilde zwijnen kijken. Er is tevens een speelweide waar de kinderen nog meer energie kwijt kunnen. Na zo’n drukke dag zal iedereen gegarandeerd lekker slapen in de glamping accommodatie. Wil je de volgende dag nog wat natuur gaan ontdekken? Breng dan zeker een bezoekje aan Paleispark Kroondomein Het Loo. Natuurlijk mag een bezoekje aan het Paleis zelf ook niet ontbreken!

Hoe zit het met het weer in Gelderland?

In Nederland wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook in Gelderland is dat niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

In Gelderland is de lente de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Kies dus zeker eens voor een glamping vakantie in Gelderland in de lente of in de zomer!