Glamping Limburg

Wat is glamping eigenlijk? Glamping is helemaal in. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur.

Lees meer over glamping limburg
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping Limburg

Wat is glamping eigenlijk? Glamping is helemaal in! Deze vorm van overnachten is namelijk de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur.

Voor een glamping vakantie hoef je niet ver weg. Dicht bij huis zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden in een van de luxe huisjes. Maar ook wanneer je ergens anders in Europa je vakantie wilt doorbrengen, kun je uit genoeg accommodaties kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor glamping in onder andere Spanje en Italië waar je kunt genieten van de heerlijk warme zon, maar ook in Portugal, Duitsland, Frankrijk en België zijn er veel interessante huisjes.

Ook in relatief onontdekte landen zoals Noorwegen, Zweden, Ierland en Griekenland vind je prachtige glampings in de natuur. Veel natuurhuisjes liggen midden in de natuur en tijdens jouw vakantie kun je dus makkelijk van de natuur genieten. Omdat de meeste huisjes niet op een druk vakantiepark liggen, kun je ’s ochtends in alle rust wakker worden door het gefluit van de vogels of het ruisen van de zee. Als je kiest voor een glampingvakantie in Limburg ben je dus sowieso verzekerd van een heerlijk verblijf midden in de natuur. Geniet van het heuvelachtige landschap en laat je verwonderen door de prachtige bossen die je er tegenkomt.

Geniet van het heuvelachtige landschap in Limburg

Je hebt vast wel eens gehoord dat Limburg ontzettend mooi is, maar ben je er wel eens naartoe geweest in een vakantiehuisje? Zo niet, dan zou je dat echt eens moeten overwegen! Deze Zuidelijke provincie van Nederland beschikt namelijk over prachtige landschappen die je als natuurliefhebber absoluut niet mag missen. Tijdens het verblijf in een glamping accommodatie in Limburg, voelt het alsof je in het buitenland bent, zeker ook omdat zowel België als Duitsland aan Limburg grenzen. Wanneer je met de auto naar Limburg gaat, dan zul je echt positief verrast worden van de uitzichten die je treft zodra je Limburg binnen rijdt. Je wordt meteen omgeven door groen en naarmate je verder naar het Zuiden rijdt, kun je zelfs genieten van heuvelachtige landschappen.

Het lijkt bijna alsof je Oostenrijk binnen bent gereden wanneer je in de buurt van Valkenburg komt. In deze omgeving zijn er dan ook veel mooie dorpen en steden te ontdekken, die elk hun eigen karakter hebben. Denk bijvoorbeeld aan Valkenburg, Margraten, Heijenrath en het prachtige Maastricht. Limburg staat bekend om de vele natuur die je er aantreft en verder kent iedereen natuurlijk de echte Limburgse vlaaien wel! Verder staat Limburg nog bekend om haar grote carnavalsoptochten waarbij je mond openvalt van verbazing. In het voorjaar vind je er velden vol witte asperges, wat ook echt een typisch Limburgs kenmerk is. Maar daarnaast heeft Limburg nog zoveel meer te bieden! Denk bijvoorbeeld aan het variërende landschap met hier en daar uitstekende kerktorens en sprookjesachtige kastelen. Ontzettend mooi om deze te bewonderen als je de gordijnen ’s ochtends open doet in jouw vakantiehuisje.

Ontdek prachtige bezienswaardigheden

Naast het feit dat je heerlijk kunt wandelen en fietsen in deze provincie, mag ook zeker een dagje cultuur opsnuiven niet ontbreken. Geschiedenisliefhebbers kunnen hier namelijk ook echt hun hart ophalen! Wist je dat Limburg barst van de oude kastelen en bijzondere kerken? Natuurlijk is een bezoekje aan zo’n bezienswaardigheid altijd een prima idee. Ten eerste is het vaak prachtig om te zien en ten tweede is het ook altijd behoorlijk interessant. Je leert er het een en andere over de geschiedenis van dit gebied, het gebouw en de mensen die daar leefden. Wanneer je dan door deze oude gebouwen wordt rondgeleid of zelf rondloopt, ervaar je bijna hoe het er vroeger was! Wat ook vaak het geval is bij dit soort bezienswaardigheden, is het feit dat je er vanaf de top kunt genieten van schitterende uitzichten. De camera mag dus absoluut niet thuis blijven tijdens een bezoekje aan een oud kasteel of ander gebouw.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Chateau Wittem in Zuid-Limburg? Dit kasteel stamt uit de 11e eeuw en ligt tussen prachtige tuinen en eeuwenoude bomen. Het kasteel wordt omringd door slotgrachten en is inmiddels omgebouwd tot hotel. Je kunt daar dus overnachten om te ervaren hoe het is om in een heus kasteel te verblijven. Wil je een kasteel echt ontdekken door er zelf doorheen te wandelen en allerlei kamers te ontdekken? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan kasteel Hoensbroek. Dit kasteel ligt ook in Zuid-Limburg, in Hoensbroek, en er worden regelmatig evenementen gehouden voor het publiek. Ook rondom het kasteel kun je uitstekend terecht voor het maken van een heerlijke wandeling. Er zijn tevens allerlei activiteiten voor kinderen te doen, dus bekijk van tevoren zeker even de website van Kasteel Hoensbroek om te kijken wat er allemaal te beleven valt.

Het weer in Limburg is net een beetje anders

Als je van warmte houdt in de zomer, dan zit je in Zuid-Limburg absoluut goed. Terwijl het aan zee of boven in Nederland bijvoorbeeld 24 graden is, kan het in Limburg dan namelijk zomaar een paar graden warmer zijn! Je zult het vast wel eens gezien hebben op het weerbericht, het wordt zelfs altijd apart vermeldt. Dat betekent trouwens ook dat het er in de winter vaak een stuk kouder kan zijn dan in de rest van Nederland. Terwijl het in Zuid-Holland bijvoorbeeld droog is kan het in Limburg dan op hetzelfde moment sneeuwen.

Wanneer er sprake is van een hittegolf in Nederland, komt het dan ook regelmatig voor dat het in Limburg het warmst is. Waarbij het soms zelfs kan oplopen tot 38 graden. Een wandeling of fietstocht maken met deze temperaturen is niet prettig en vaak ook niet verstandig. Op deze dagen kan er beter gekozen worden voor een dagje ‘strand’ of zwembad. In Limburg vind je natuurlijk geen zee, maar je kunt er wel terecht voor diverse zandstrandjes aan het water of toffe zwembaden. Ook net over de grens in België vind je het toffe zwembad Aquadroom in Maaseik. Boek dus snel jouw glamping vakantie in Limburg ongeacht het weer!