Glamping Luxemburg

Het woord ‘glamping’ klinkt je misschien nog onbekend in de oren. Dat komt omdat het een nog vrij nieuw concept is en nog niet bij iedereen bekend. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, oftewel: kamperen in stijl! Ben jij van mening dat deze twee woorden niet samengaan? Ga naar een glamping in Belgisch Luxemburg en laat je verrassen. Ervaar hoe het is om te kamperen zonder in te leveren op luxe en comfort. Ben jij op zoek naar een unieke accommodatie? Lees dan snel verder!

Lees meer over glampings in Luxemburg
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping Luxemburg

Het woord ‘glamping’ klinkt je misschien nog onbekend in de oren. Dat komt omdat het een nog vrij nieuw concept is en nog niet bij iedereen bekend. Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, oftewel: kamperen in stijl! Ben jij van mening dat deze twee woorden niet samengaan? Ga naar een glamping in Belgisch Luxemburg en laat je verrassen. Ervaar hoe het is om te kamperen zonder in te leveren op luxe en comfort. Ben jij op zoek naar een unieke accommodatie? Lees dan snel verder!

Belgisch Luxemburg is een prachtige vakantiebestemming rechtsonder in Belgie, grenzend aan het gelijknamige land Luxemburg. Door de ligging van de provincie, kun je tijdens je vakantie ook nog een kijkje nemen in Frankrijk en Luxemburg en eventueel zelfs in Duitsland. Zo kun je in een korte tijd erg veel zien zonder lange stukken te reizen. Maar ook in de provincie zelf zul je niet snel uitgekeken zijn. Tussen de vlaktes, bomen, meren en heuvels zijn de landschappen adembenemend.

Wat is glamping?

Zoals we eerder zeiden, is glamping een bepaalde stijl van kamperen waarbij er een dergelijke mate van luxe aanwezig is in de accommodatie en de omgeving. Er is een duidelijk verschil tussen glamping en traditioneel kamperen. Zo hoef je bij een glamping bijvoorbeeld niet zelf een tent mee te nemen, want deze staat al voor je klaar op de dag van aankomst. Zo kun je vanaf het moment na aankomst direct genieten van je vakantie en ervaar je een stuk minder stress. De tijd van vergeten tentstokken en kromme haringen is voorbij! Op de camping zul je alle luxe vinden die je nodig hebt, variërend van een kleine supermarkt tot een zwembad. Op sommige accommodaties staan er meerdere van dit type vakantiehuisjes bij elkaar, maar doordat er voldoende ruimte is, blijft je privacy gewaarborgt. Ontspan heerlijk en kom helemaal tot rust tijdens een glamping vakantie in de prachtige Belgische provincie Luxemburg! Ga jij liever voor een compleet ingerichte safaritent of neig je eerder naar een luxe trekkershut?

Glamping-mogelijkheden in Belgisch Luxemburg

In Belgisch Luxemburg zijn genoeg opties om uit te kiezen. Hierdoor kun je iets vinden wat helemaal bij jouw wensen past. Op enkele kilometers van de stad Durbuy, aan de bosrand op een heuvelrug in Fisenne ligt een indrukwekkend natuurhuisje. Je slaapt in een boomhut midden in de natuur en slaapt onder de sterrenhemel in een grote, doorzichtige ballonstructuur. Dit vakantiehuisje vraagt uiteraard wel enige zin naar avontuur. Ook in Grimbiemont kun je een glamping avontuur aangaan in een traditionele yurt, dit is een Mongoolse tent die op een groot stuk land achter de boerderij van de eigenaren staat. Je kijkt uit op de schapenweide, de tuin en de vallei en via een pad naast de yurt loop je direct de bossen in. Je hoeft geen luchtbed mee te nemen, want in deze yurt slaap je op een comfortabel bed en er is een houtkachel aanwezig waardoor dit vakantiehuisje ook prima in de winter geboekt kan worden. Dit zijn slechts twee voorbeelden van glamping, maar er is nog veel meer mogelijk in de Belgische provincie Luxemburg. Kijk op deze pagina om te zien welke vakantiehuisjes nog beschikbaar zijn voor jouw gewenste data!

De natuur in Belgisch Luxemburg

Tijdens je glamping-avontuur zul je merken dat je je dicht verbonden met de natuur voelt en dat je je vakantie heel anders ervaart dan wanneer je in een bungalow verblijft. De provincie Luxemburg maakt bijna geheel uit van de Ardennen-streek, misschien wel een van de mooiste natuurgebieden op niet al te verre afstand van Nederland. Het is een oase van rust met uitgestrekte groene bossen en is door vele reizigers en toeristen geliefd die de drukke wereld even willen ontsnappen en de schoonheid van de natuur willen ontdekken. De Ardense bossen bedekken het zuiden van België, het noorden van Luxemburg en een deel van Frankrijk. Doordat de Belgische provincie Luxemburg voor zo’n 51% uit bosgebied bestaat kun je hier eindeloos ronddwalen, fietsen of hoe jij je vakantie ook maar wilt doorbrengen. Er is een prachtige balans te zien tussen populaties loofbomen waaronder de eik, de es, de esdoorn en de berg en populaties naaldbomen zoals de spar en de den. Elke bomenfamilie roept weer verschillende gevoelens op bij bezoekers. Krachtige bomen weerspiegelen de energie, terwijl de wat kleinere bomen met haar vele kleuren in de herfst veel rust weerspiegelen.

Niet alleen de bomen zijn interessant in de Ardennen, ook de dierenwereld is bijzonder. Dieren die hier onder andere leven zijn herten, reeën, everzwijnen, vossen, wilde katten, eekhoorns en hazen. Ook de vogelwereld is hier goed vertegenwoordigd met sperwers, mussen, roodborstjes, mezen en binken die samen prachtige geluiden laten horen als je de bossen binnentreedt. Naast deze vogels houden ook de uil en de oehoe de boel nauwlettend in de gaten.

Doordat Belgisch Luxemburg een zeer gevarieerde provincie is, kun je hier op vakantie gaan voor actieve ontspanning door bijvoorbeeld te gaan wandelen, fietsen of natuurlijk kajakken, maar je kunt hier ook genieten in de steden en dorpjes van de interessante cultuur en gezellige evenementen. Daarnaast kun je op zoek gaan naar de sporen van het verleden van de provincie in bijvoorbeeld de Gallo-Romeinse nederzetting op de site van Chameleux of kun je de kastelen bezoeken van Bouillon en La Roche-en-Ardenne. Samen vormen deze stukjes geschiedenis een prachtig en interessant geheel.

Ben jij eraan toe om te genieten van een omgeving vol groen, avontuur en tegelijkertijd ook rust? Dan is Belgisch Luxemburg de geschikte plek voor jou! Door te kiezen voor een glamping kun je je verbonden voelen met de natuur zonder in te leveren op luxe en comfort. Daarnaast bespaar je jezelf de tijd en moeite om een tent op te zetten en staat alles bij aankomst al voor je klaar! Kijk rustig op deze pagina rond om te zien welke unieke glamping opties Belgisch Luxemburg te bieden heeft!