Glamping met kinderen

Glamping met kinderen

Lees meer over Glamping met kinderen
Lees meer over:

Glamping met de kinderen

Wil je er even heerlijk met de kinderen tussenuit? Kies dan eens voor een glamping accommodatie. Hierbij krijg je het gevoel alsof je aan het kamperen bent, maar dan met de luxe die je thuis ook hebt. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur. Verspreid door Europa hebben wij glamping accommodaties, altijd midden in de natuur. Kies jij er tijdens de vakantie voor om in eigen land te blijven, of ga je de grens over?

Ga jij de grens over of verken je de natuur in eigen land?

Wil je graag de grens over? Ga dan eens naar een warme bestemming zoals Portugal, Spanje of Frankrijk. Hier vind je prachtige natuur waar heel het gezin zich kan vermaken. Maar wil je niet te ver reizen met de kinderen, dan zijn er ook in Nederland nog vele prachtige plekjes te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan de Waddeneilanden. Deze eilandengroep bestaat uit Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Kenmerkend voor de Waddeneilanden is dat zij omringd worden door water. Hierdoor zijn veel plant- en diersoorten die je hier vind speciaal voor op en rondom de Wadden. Voorbeelden zijn mosselen, zeehonden, meeuwen, lepelaars, zeedonderpadden en wadslakken. Vanaf een boot of vanuit de duinen is de kans erg groot dat je zeehonden spot tijdens een vakantie hier!

De provincies Drenthe en Friesland zijn ook leuke bestemmingen voor een glamping vakantie met kinderen. In Drenthe liggen maar liefst drie nationale parken en er valt dan ook veel te zien en te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Dwingerveld, dit is het grootste natte heidegebied van westelijk Europa én er zijn hier eeuwenoude bijzondere karrensporen te vinden. Een ander park is het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Dit is het op twee na grootste nationale park van Nederland en misschien we het meest bijzondere natuurgebied van de provincie. Het draait hier namelijk niet compleet om natuur, maar ook om leefbaarheid en landbouw. Het derde nationale park is het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit park ligt op de grens van Drenthe en Friesland, zoals de naam al doet vermoeden. Het gebied wordt gekenmerkt door stuifzandgebieden, heidevelden en bossen.

Onderneem de leukste activiteiten tijdens de vakantie

Het is natuurlijk erg leuk als je ergens op vakantie gaat waar de kinderen zich ook prima kunnen vermaken. Bij veel glamping accommodaties die geschikt zijn voor kinderen kun je ook verschillende faciliteiten vinden. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie met een speeltuin, sportveldje of zwembad in de buurt. Ook een verblijf dicht bij zee is altijd leuk voor de kinderen, zij kunnen zich vaak prima uren vermaken op het strand. Ook een verblijf in de buurt van een bos kan erg leuk zijn voor kinderen. Zij kunnen zich bijvoorbeeld vermaken door het bouwen van boomhutten. Waar jouw vakantiehuisje zich ook bevindt, er is altijd genoeg te doen voor jong en oud!

Bekijk op deze pagina alle glamping accommodaties die geschikt zijn om samen met de kinderen naartoe te gaan!