Glamping Toscane

Ben jij al bekend met het concept glamping? Deze relatief nieuwe vorm van accommodatie is ideaal voor iedereen die  wel in de buitenlucht wilt zijn, maar niet te wilt kampen met de ongemakkelijkheden van kamperen. In Toscane, Italië kun je op veel verschillende plekken een glamping accommodatie boeken bij Natuurhuisje, allemaal gelegen middenin de natuur. Kies voor een unieke glamping vakantie in Toscane!

Lees meer over glamping Toscane

4 Natuurhuisjes

Glamping Toscane

Ben jij al bekend met het concept glamping? Deze relatief nieuwe vorm van accommodatie is ideaal voor iedereen die wel in de buitenlucht wilt zijn, maar niet te wilt kampen met de ongemakkelijkheden van kamperen. In Toscane, Italië kun je op veel verschillende plekken een glamping accommodatie boeken bij Natuurhuisje, allemaal gelegen middenin de natuur. Kies voor een unieke glamping vakantie in Toscane!

Ben jij deze vakantie toe aan even helemaal iets anders, een vakantie in de natuur waarbij je op pure rust kunt rekenen? Ga dan eens voor een glamping accommodatie in Toscane! Onder de glamping accommodatietypen vallen verschillende accommodaties, maar je kunt in een glamping altijd rekenen op de ultieme outdoor ervaring zónder de ongemakkelijkheden van het doorsnee kamperen! Je combineert bij een glamping dan ook camping met een beetje ‘glamour’. Zo is het woord glamping dan ook ontstaan! Hoe fijn is het wel niet om aan te komen in een prachtige tent die al voor je is opgezet, met heerlijke bedden en schoon sanitair, middenin de natuur? Dit is waar glamping voor staat! Bij Natuurhuisje vind je de mooiste glamping accommodaties door heel Europa, zo ook in Toscane!

Toscane is een glooiende, populaire vakantiebestemming in Italië, gekenmerkt door heuvellandschappen, prachtige natuurreservaten en historische dorpen en steden. Voor velen is dit dan ook de ultieme vakantiebestemming, in welk seizoen je dan ook gaat! Je wist het misschien niet, maar in Toscane vind je maar liefst 120 natuurreservaten! Je kunt je dus wel voorstellen dat je hier talloze flora en fauna kunt spotten. In de uitgestrekte, groene regio van Toscane vind je vele soorten accommodaties, van vakantiehuisjes tot vakantievilla’s en van B&B’s tot hotels. Maar wat dacht je van een glamping? Zo beleef je Toscane gegarandeerd op zijn best! Vanuit een glamping accommodatie kun je ‘s ochtends wakker worden met de mooiste uitzichten over Toscane, middenin de pure rust. Ben jij helemaal enthousiast geworden over de glamping accommodaties? Lees dan gauw verder!

Verschillende glamping accommodaties

Een glamping accommodatie wilt niet één enkele accommodatie zeggen. Onder glamping vallen veel verschillende dingen! Wat ze allemaal in gemeen hebben, is dat het een glamourouze camping is, dus van de tent tot aan de bedden, alles staat al voor je klaar! Bij Natuurhuisje vind je glampings zoals safaritenten, yurts, tipitenten, boomhutten en pipowagens. Maar ook tiny houses en trekkershutten behoren tegenwoordig tot de glamping accommodaties! De keuze aan glamping mogelijkheden is zo enorm omdat het concept van luxe kamperen de afgelopen jaren enorm is toegenomen in populariteit. Zo ook in Toscane! In wat voor glamping accommodatie je dan ook wilt verblijven, je kunt altijd rekenen op optimale rust, ruimte, natuur en privacy om je heen. Je zult volledig ontsnappen aan de toeristenmassa, dus voor een rustvakantie is dit helemaal ideaal!

Voor welke glamping accommodatie in Toscane zal jij kiezen? Een populaire glamping accommodatie is bijvoorbeeld een safaritent. Zoals de naam al doet vermoeden, ziet dit er precies zo uit alsof je op safari bent. Zo’n tent is gemaakt van zeilen en is veel steviger dan een normaal kampeertentje. Door de stevigheid kun je hier prima verblijven in zowel de zomer als in de winter. In een safaritent passen doorgaans minimaal 2 personen, maar je hebt safaritenten die geschikt zijn voor wel 10 personen! Het is dus geen probleem om hier met het gehele gezin te verblijven! De kinderen zullen zich hier gegarandeerd als ware avonturiers voelen in de wildernis. En ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld een tipitent! Deze indiaanachtige tent met puntdak is een echte avonturiersaccommodatie die in een luxe jasje wordt gestoken. Je kunt dus een echte outdoor ervaring beleven zonder in te hoeven leveren op de luxe die je verdient en verwacht op vakantie!

Afhankelijk van het type glamping accommodatie en het luxeniveau is er wel of niet eigen sanitair aanwezig. Verblijf je bijvoorbeeld in een safaritent, dan is er bijna altijd wel eigen sanitair aanwezig. Hetzelfde geldt voor pipowagens en tiny houses. Doordat glampings niet zo groot zijn, is dit echter niet altijd het geval. Een tipitent of yurt heeft bijvoorbeeld meestal gedeeld sanitair. Echter is dit sanitair altijd erg schoon en uitgebreid, dus op geen manier te vergelijken met sanitair op een standaard camping! Op het terrein zal je niet veel andere reizigers tegenkomen, want glampings zijn altijd uiterst kleinschalig en ver weg van de toeristenmassa!

Natuur in Toscane

Je kunt wel zegen dat de natuur en landschappen in Toscane oogverblindend mooi zijn. Het landschap van Toscane staat bekend om de vele heuvels, maar er valt hier nog veel meer te verkennen. In de 120 natuurreservaten die Toscane rijk is, vind je talloze flora en fauna, met veel olijfbomen, dennenbossen, moerassen en vogels bijvoorbeeld. Natuurliefhebbers kunnen hier dus echt hun hart ophalen in de natuur, onder het genot van een lange wandeling of fietstocht! Over het algemeen komen er vooral drie boomsoorten voor in Toscane: de wingerd, de olijfboom en de cipres. Je zult deze bomen dan ook overal tegenkomen wanneer je hier op vakantie bent!

Qua dieren is het ook zeker niet saai in Toscane. In de Apennijnen, dichtbij Umbrië, leven namelijk een aantal wolven! Op het eilandje Montecristo, dat bij Toscane hoort, leven dan weer veel wilde geiten. Vogelaars zullen al helemaal gelukkig zijn in Toscane, want Toscane ligt op de route van een grote vogeltrek, waardoor er ontzettend veel verschillende vogels in de regio rondvliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de patrijs en de fazant? Deze vogels leven hier volop. De meeste vogels zal je kunnen spotten tussen november en maart wanneer de vogeltrek plaatsvindt. Vogels als ijsvogels, nachtegaal, ekster, zwaluw lijster, uil wouw, buizerd, valk en koningsarend kun je dan allemaal zien in Toscane!

Je kunt dus in Toscane heel wat beleven in de natuur. Wil je wat afwisseling, dan is het een goed idee om een auto te huren, want je zit dan binnen no time in gave steden zoals Pisa, Florence of Lucca. Hier vind je een overvloed aan cultuur en eeuwenoude historie! Al het moois dat Toscane te bieden heeft, ontdek je het beste vanuit een glamping accommodatie, ver weg van de toeristenmassa en middenin de natuur. Kies nu jouw favoriet bij Natuurhuisje!