Glamping Waddeneiland

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over glamping Waddeneiland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Glamping Waddeneiland

Heb je zin om te kamperen, maar wil je graag genieten van wat extra luxe? Dan is glamping echt perfect voor jou! Kamperen is natuurlijk ook ontzettend divers: trek je de natuur in of kampeer je ergens aan de kust? Je kan er alle kanten mee op. Maar een verblijf op een Waddeneiland is pas echt uniek! De Waddeneilanden lijken namelijk niets op de rest van Nederland. Hier kun je echt even helemaal uitwaaien en heerlijk tot rust komen. Kies dus zeker eens voor een heerlijke glamping vakantie op de Waddeneilanden.

Als je gaat kijken voor een vakantie op de Waddeneilanden kun je kiezen uit een aantal verschillende eilanden. Denk bijvoorbeeld aan Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. De eilanden lijken misschien op elkaar, maar dat betekent absoluut niet dat ze hetzelfde zijn. Ze hebben namelijk allemaal zo hun eigen charme. Wanneer je nog nooit een bezoekje hebt gebracht aan één van deze eilanden, dan is het misschien moeilijk om te bepalen welke je gaat bezoeken. Daarom geven we je hierbij alvast wat informatie over een aantal prachtige natuurgebieden die je absoluut niet mag missen!

Daarnaast is glamping de perfecte manier om te genieten van een kampeervakantie met wat extra luxe. Zo hoef je bijvoorbeeld bij aankomst niet zelf te gaan stoeien met het opzetten van de tent. Alles staat al klaar en het enige dat jou nog rest is het uitpakken van de koffers. Dat is nog eens kamperen in stijl! Geen ruzie over de tentstokken en aan ruimte is er ook zeker geen gebrek. Je kunt zelfs meteen bij aankomst neerploffen op de bank of op je heerlijke, comfortabele bed. Laat het ontdekken van de Waddeneilanden maar beginnen!

Ontdek de ongerepte natuur op de Waddeneilanden

Het grootste Waddeneiland is Texel. Door de grootte en vooral de verscheidenheid biedt dit eiland een hoop plezier. Er is een grote variatie aan natuurschoon en een groot deel van het eiland is een nationaal park. Aan de westkant van het eiland bevinden zich alle stranden, in totaal is ongeveer 30 kilometer aan stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Ook in Vlieland kun je heerlijk verblijven in een vakantiehuisje. Het is een prachtig en rustig eiland en het kleinste bewoonde Waddeneiland. Dit eiland heeft slechts één dorp: Oost-Vlieland. De natuur op dit eiland is adembenemend mooi. Aan de westkant bevindt zich het natuurgebied Vliehors; een enorme strandvlakte die bij springvloed regelmatig overloopt.

Terschelling is weer een wat groter eiland. De stranden hebben een totale lengte van 30 kilometer en zijn erg breed. Dit eiland is perfect als je op zoek bent naar rust, natuur, mooie stranden en uiteraard frisse zeelucht. Voor kinderen is er van alles te beleven, zo kun je bijvoorbeeld gaan paardrijden, zandkastelen bouwen en nog veel meer. Ook hier zijn er uiteraard allerlei water- en strand activiteiten te ondernemen zoals kitesurfen, zeilen, strandzeilen en vliegeren. Een echte aanrader is het natuurgebied de Boschplaat. De natuur op Terschelling is zeker de moeite waard om te gaan bekijken, maar vergeet ook de gezellige dorpjes niet!

Tijdens jouw glamping vakantie hoeft niemand zich te vervelen!

Natuurlijk is het logisch dat je je hier geen moment hoeft te vervelen. Er valt namelijk van alles te ontdekken. Zo kun je er bijvoorbeeld prima terecht als je op zoek bent naar wat ontspanning. Je kunt er dus gewoon naartoe gaan om heerlijk te relaxen, maar daarnaast is er eigenlijk nog veel meer te doen. Het leuke van een vakantie op de waddeneilanden, is toch wel het feit dat het er anders is dan in de rest van Nederland. Natuurlijk zie je overal om je heen water, maar ook de dorpjes en straatjes zijn pittoresk en gezellig. Heerlijk om even lekker doorheen te slenteren dus. Je kunt er gerust een dagje naar het strand gaan om lekker even uit te waaien. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor strandactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan varen, waterfietsen of zwemmen.

Een bezoekje aan Ecomare mag ook zeker niet ontbreken! Dit natuurcentrum laat zien hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Dit is zeker een aanrader dus als je met de kinderen op vakantie bent. Tevens kun je er meer leren over de Texelse natuur in het zee-aquarium en museum. Mocht het een keertje niet meezitten met het weer, dan kunnen jullie je natuurlijk ook prima binnen vermaken. Wanneer hebben jullie voor het laatst genoten van een spelletjesdag met het gezin? Ook een bezoekje aan een restaurant kan een leuk uitstapje zijn. Ontdek het heerlijke eten op de Waddeneilanden, terwijl je geniet van een leuke tijd met je gezin. Misschien wil je hierna wel nooit meer iets anders dan glampen!

Hoe is het weer op de Waddeneilanden?

Als je kiest voor een glamping vakantie, is het wel fijn om van tevoren te weten wat voor weer je kunt verwachten. Waarschijnlijk ben je al een beetje bekend met het weer in eigen land, toch vertellen we er graag nog wat meer over. Wist je dat de zomers bijvoorbeeld steeds warmer worden? Daarnaast staat ons land natuurlijk bekend om de vele neerslag die er valt in de vorm van regen. Ook op de Waddeneilanden is dat helaas niet anders. Daar wordt trouwens gesproken van een zeeklimaat. De meeste kans op droge dagen met aangename temperaturen heb je op de Wadden in Juni tot en met September. In de zomer kun je op de Waddeneilanden net iets meer van de zon genieten dan in de rest van Nederland.

De herfst en de winter zijn daarentegen weer een stuk kouder en natter op de Waddeneilanden. Ook is er meer kans op sneeuw. Wil je genieten van een actieve vakantie met allerlei activiteiten? Dan is een vakantie in de lente of in de zomer zeker aan te raden. In de zomer kan het er soms wel erg warm zijn, maar een bezoekje aan het strand is dan altijd een optie! Aan de kust heb je gelukkig vaak te maken met een zeebriesje, waardoor het ook op warme dagen erg aangenaam is. Welk seizoen het ook is, een glamping vakantie op een Waddeneiland is sowieso een goed idee!