Glamping Zuid-Holland

Glamping Zuid-Holland

Lees meer over Glamping Zuid-Holland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden.

Zuid-Hollandse flora en fauna

Misschien moet je bij Zuid-Holland gelijk denken aan grote steden, de Randstad, files en drukte. Dit vind je ook rondom de grote steden, maar er zijn ook genoeg rustige plaatsen te vinden in deze provincie, vooral in de natuur. Buiten de vele steden en dorpen kun je echter heerlijk vertoeven in de natuur. Vooral in de Duin- en Bollenstreek van Zuid-Holland vind je de mooiste, kleurrijke velden.

Zo wordt het noordwesten van Zuid-Holland gekenmerkt door kleurrijke bloembollenvelden, rijk aan narcissen, krokussen, tulpen en hyacinten. Gegarandeerd mooie vakantiefoto’s! In de waterachtige gebieden van deze regio vind je onder andere de Canadese gans, grauwe gans, knobbelzwaan, wilde eend en de ekster. Voor vogelliefhebbers valt er dus genoeg te bewonderen! Daarnaast kun je wellicht reeën, hazen, fazanten, en konijnen spotten.

In Zuid-Holland heb je vele mooie, natuurlijke gebieden waar je heerlijk tijd kunt doorbrengen tijdens jouw vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld Hoek van Holland bezoeken en over het strand en door de duinen wandelen, ideaal als je eventjes wilt uitwaaien. Op het strand langs de Noordzee, dat zo'n 250 meter breed is en 3,5 kilometer lang, zijn verschillende beachclubs en strandtenten gevestigd.

Vanuit een glamping bij Hoek van Holland kun je niet alleen gaan wandelen in het duingebied, maar ook in het Staelduinse Bos is dit prima mogelijk. Dit langgerekte bos is zo'n 95 hectare groot en herbergt een oud bunkercomplex. De bunkers in dit bos maakten vroeger onderdeel uit van de Atlantikwall, maar vandaag de dag vormen zij een vleermuisreservaat voor verschillende vleermuissoorten die zich hier voortplanten of er overwinteren. Berkheide is een mooi duingebied waar je een afwisseling van jonge duinen, oude duinen, bossen en enkele plassen tegenkomt. Elk stukje herbergt haar eigen flora en fauna.

Wat te doen?

Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber! In het Hollands Plassengebied, rondom Leiderdorp en de Kagerplassen, kunnen liefhebbers van watersport hun hart ophalen. Wie op zoek is naar vertier of een avondje uit kan terecht in één van de grotere steden. Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden of Dordrecht zijn relatief snel te bereiken vanuit elk vakantiehuisje.

Je vindt hier volop vermaak op het gebied van winkelen, uitgaan, theaterbezoek of uit eten gaan. En wat te denken van het typisch Nederlandse molenlandschap bij Kinderdijk? Dit is ook zeker een bezoekje waard. Of bezoek Hoek van Holland en ga wandelen over het strand en door de duinen, ideaal wanneer je wilt uitwaaien. Er valt in Zuid-Holland dus genoeg te beleven voor jong en oud in de natuur. Bekijk hier glamping accommodaties op de mooiste plekjes in Zuid-Holland.