Lees meer over:

Groene huisjes

Wil je tijdens jouw vakantie graag duurzaam verblijven? Kies dan eens voor een van onze groene huisjes. Deze huisjes zijn vaak extra goed geïsoleerd en in vele gevallen komt de elektriciteit van zonnepanelen of groene stroom. Door in een groen huisje te verblijven ben je dus extra bewust bezig. Groene huisjes kun je vinden door heel Europa, zo ook dicht bij huis. Ook in de groene huisjes van Natuurhuisje verblijf je midden in de natuur, ver weg van het massatoerisme!

Geniet van de prachtige natuur rondom jouw huisje

Waar je ook verblijft, er ligt altijd wel een natuurgebied in de buurt van jouw vakantiehuisje. Bij de meeste vakantiehuisjes kun je zelfs zo vanuit jouw huisje de natuur in wandelen. Je wilt tijdens de vakantie misschien niet al te ver reizen, gelukkig hebben wij ook in eigen land genoeg groene huisjes. Verblijf bijvoorbeeld in de provincie Friesland. Met maar liefst vier verschillende nationale parken zit je hier zo in de natuur. De nationale parken die in deze provincie liggen, zijn Nationaal Park Lauwersmeer, Nationaal Park Schiermonnikoog, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park De Alde Feanen. De weidse vergezichten, de rust, en vooral ook het water staan centraal in al deze parken. Ook behoren vier van de vijf bewoonde Waddeneilanden bij Friesland. Dit zijn de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Aan de andere kant van Nederland ligt de provincie Noord-Brabant. Ook hier kun je een hoop natuurschoon vinden. Vanuit een huisje in deze provincie bevindt je je binnen no-time op de heide, in the bossen, op een dijk of op het platteland. In deze provincie vind je nationale parken zoals het Nationaal Park De Biesbosch. In dit park kun je heerlijk wandelen en fietsen, maar omdat het water centraal staat is het ook heerlijk om met een boot of kano de natuur te ontdekken. Ook het Nationaal Park Loonse en Drunense duinen ligt in Noord-Brabant. Dit is het grootste stuifzandgebied in West-Europa. Naast zand vind je hier ook heidevelden en naaldbossen. Door het park lopen tal van fiets- en wandelroutes, maar je kunt er ook prima mountainbiken of paardrijden. Tijdens jouw vakantie kun je ook prima naar het buitenland! Wil je de warme opzoeken, denk dan eens aan Portugal, Italië, Kroatië of Spanje. De natuur in deze landen is ook erg prachtig!

Er zijn overal genoeg activiteiten om je te vermaken

Wil je tijdens de vakantie in alle rust van het strand genieten, dan kun je ook in Friesland terecht. Op de Wadden kun je namelijk heerlijke strandwandelingen maken, wadlopen, fietsen, wandelen, vliegeren, surfen en zonsondergangen bekijken. Verblijf je ergens anders, dan ook zijn er talloze mogelijkheden om je te vermaken. Ga wandelen door het immense grote bos of mak een fietstocht door de natuur. Hou je van vogels spotten, ga dan op zoek naar de mooiste vogels. Ligt jouw huisje aan een rivier, meer, of aan zee, ga dan vissen!

Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van alle duurzame en groene huisjes, gelegen op de mooiste plekjes in Europa.