Groepsaccommodatie Ameland

Ameland is één van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden. Het meest oostelijke dorp op Ameland heet Buren en telt ongeveer 670 inwoners. Het dorp ligt centraal op Ameland en de vakantiehuisjes die hier gelegen zijn, vormen daarmee een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Ten oosten van Buren ligt het omvangrijke natuurgebied Het Oerd, met hoge duinen en natte duinvalleien waar zeewater continu in- en uitstroomt.

Lees meer over groepsaccommodatie Ameland
Lees meer over:

Groepsaccommodatie Ameland

Ameland is één van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden. Het meest oostelijke dorp op Ameland heet Buren en telt ongeveer 670 inwoners. Het dorp ligt centraal op Ameland en de vakantiehuisjes die hier gelegen zijn, vormen daarmee een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Ten oosten van Buren ligt het omvangrijke natuurgebied Het Oerd, met hoge duinen en natte duinvalleien waar zeewater continu in- en uitstroomt.

Wil jij binnenkort met een groep op vakantie naar Ameland maar blijft het een uitdaging om een vakantiehuis te vinden waar jullie allemaal inpassen? Uiteraard is het een stuk gezelliger om met een groep in één groot huis te verblijven in plaats van meerdere kleine vakantiehuisjes. Zo kun je veel meer tijd met elkaar doorbrengen. Op deze pagina vind je alle vakantiehuizen op Ameland die geschikt zijn groepen, zodat jij makkelijk iets kan vinden wat bij je past. Onze groepsaccommodaties zijn allemaal anders en hebben ieder hun eigen charme.

Zo vind je bij de ene bijvoorbeeld een zwembad, terwijl de andere gewoon lekker knus en functioneel is. Op Ameland hoef je je overigens geen moment te vervelen. Zeker niet als je met een grote groep op vakantie gaat. Er is namelijk altijd wel wat te beleven op dit mooie eiland! Natuurlijk kun je eropuit trekken om lekker door de natuur te gaan wandelen. Daarnaast kun je er ook volop op excursie gaan. Er valt van alles te bewonderen en het is ook erg leerzaam. Laat je verrassen door ons mooie aanbod van groepsaccommodatie in Ameland. Wie weet zien we je snel!

Trek eropuit en geniet van de natuur en de vogels!

Omdat Ameland een eiland is, wordt het geheel omringd door water. Het is daarom een populaire bestemming om te watersporten. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos: kitesurfen, vissen, kajakken, raften en strandzeilen. Buiten het beoefenen van watersport, kun je er ook op een gave safari gaan, deelnemen aan een excursie over het wad of door de duinen of op zoek gaan naar robben tijdens een robbentocht. In Nes, naast Buren, ligt het Natuurcentrum van Ameland. Hier maak je als bezoeker kennis met de natuur en met de aardse elementen van Ameland. Bij het Natuurcentrum kun je een uitzichtplateau beklimmen, van waaruit je kunt genieten van prachtige vergezichten over het eiland, het wad en de Noordzee.

In Buren zelf is het mogelijk een bezoek te brengen aan het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Enerzijds krijg je hier een goed beeld van het leven van de eilandboeren in de 19e eeuw, anderzijds is er een groot juttersmuseum, waar je je ogen kunt uitkijken bij de strandvondsten van de strandjutters op Ameland. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan ‘t Oerd. Dit is een geweldig duingebied van zo’n 1100 hectare groot. Het gebied bestaat uit hoge duinen en duinvalleien en is erg rustgevend. Natuurliefhebbers en vogelaars zullen zich hier helemaal thuis voelen!

Geniet van de comfort van je groepsaccommodatie

Met een groep is het belangrijk dat je in het vakantiehuis genoeg ruimte aantreft waar iedereen zich even kan terugtrekken, maar ook waar iedereen samen kan genieten van elkaars gezelschap in gemeenschappelijke ruimte. Daarom is het een uitstekend idee om voor een speciale groepsaccommodatie te gaan! Hier zit niemand op elkaars lip zoals in bijvoorbeeld een klein vakantiehuis, maar ook hoeft niemand te ver weg van elkaar te zijn, zoals in een groot hotel bijvoorbeeld. Iedereen verblijft immers in hetzelfde vakantiehuis met geweldige gemeenschappelijke ruimtes!

Met een groep is een groepsaccommodatie dus de ideale accommodatie. Je kunt hier namelijk rekenen op meerdere slaapkamers, of in sommige gevallen een ruime zolder waar iedereen samen slaapt, in vele gevallen meerdere badkamers en een goed uitgeruste, ruime keuken waar iedereen zich kan verzamelen om heerlijk te koken! Deze afstemming speciaal op grote groepen is ontzettend belangrijk bij het uitkiezen van een accommodatie met een grote groep, omdat zo iedereen een comfortabele en gezellige vakantie kan beleven. Afhankelijk van het luxeniveau, kun je op sommige plekken ook een zwembad in de tuin vinden, een sauna, een jacuzzi of een spelletjeskamer.

Hoe is het weer op Ameland?

Als je kiest voor een groepsaccommodatie in Ameland, is het wel fijn om van tevoren te weten wat voor weer je kunt verwachten. Waarschijnlijk ben je al een beetje bekend met het weer in eigen land, toch vertellen we er graag nog wat meer over. Wist je dat de zomers bijvoorbeeld steeds warmer worden? Daarnaast staat ons land natuurlijk bekend om de vele neerslag die er valt in de vorm van regen. Ook op de Waddeneilanden is dat helaas niet anders. Daar wordt trouwens gesproken van een zeeklimaat. De meeste kans op droge dagen met aangename temperaturen heb je op de Wadden in juni tot en met september. In de zomer kun je op de Waddeneilanden net iets meer van de zon genieten dan in de rest van Nederland.

De herfst en de winter zijn daarentegen weer een stuk kouder en natter op de Waddeneilanden. Ook is er meer kans op sneeuw. Wil je genieten van een actieve vakantie met allerlei activiteiten? Dan is een vakantie in de lente of in de zomer zeker aan te raden. In de zomer kan het er soms wel erg warm zijn, maar een bezoekje aan het strand is dan altijd een optie! Aan de kust heb je gelukkig vaak te maken met een zeebriesje, waardoor het ook op warme dagen erg aangenaam is. Welk seizoen het ook is, een vakantie met jouw vrienden of familie op Ameland is sowieso een goed idee!