Groepsaccommodatie Amsterdam

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over groepsaccommodatie Amsterdam
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Groepsaccommodatie Amsterdam

Ga je met een grote groep op vakantie maar weet je nog niet waarheen? Blijf dan gewoon in eigen land! Natuurhuisje heeft de mooiste groepsaccommodaties middenin de natuur, waar je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie zult beleven. Amsterdam is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Nederland. In Amsterdam wonen ongeveer achthonderdduizend mensen. Vanuit een groepsaccommodatie in Amsterdam kun je de vele bezienswaardigheden in de stad bezoeken. Niet ver buiten de stad liggen enkele mooie natuurgebieden.

Natuur in Amsterdam

Tijdens een verblijf in Amsterdam kun je een wandeling maken in één van de stadsparken, zoals het Oosterpark, Vondelpark of Rembrandtpark. Direct buiten de stad zijn er grotere natuurgebieden aanwezig. Ten zuiden van Amsterdam ligt het Amsterdamse Bos, een afwisselend natuurgebied met bossen, meren en graslanden. In het westen van Amsterdam kun je de natuurgebieden Spaarnwoude en Houtrak bezoeken. Langs het westelijke havengebied van Amsterdam vind je de Lange Bretten, een prachtige groene wildernis vol bijzondere vogels en planten. Een wandeling hier kan niet ontbreken als je in de omgeving verblijft. Er sjokken zelfs schotse hooglanders rond! Het park is groter dan het vondelpark, maar een stuk minder bekend waardoor je hier heerlijk de rust op kunt zoeken. Zo zie je maar weer, zelfs de drukste gebieden hebben verrassende stukjes groen, als je maar goed kijkt.

Een mooi natuurpark niet te ver van Amsterdam vandaan is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de brede duinstrook van Zandvoort tot in IJmuiden en Velsen. Hier is ook een bezoekerscentrum waar je meer over het park te weten kunt komen. De medewerkers hier helpen je graag met jouw vragen om je een geslaagde dag te geven, of je nu gaat wandelen, fietsen of iets anders. In het park zijn enkele zeldzame plantensoorten te vinden door de aanwezige kalk in de bodem. Ook vind je hier struiken met bessen die allerlei zangvogels aantrekken. In dit park zijn ruim 100 vogels waar te nemen, maar ook eekhoorns, egels en konijnen.

Verken de stad en zijn prachtige omgeving

In de oude binnenstad van Amsterdam liggen vele grachten. Tijdens een verblijf in de stad is het mogelijk om een rondvaart door deze grachten te maken. Ook kun je een aantal van de tientallen musea bezoeken die in de stad gevestigd zijn. Enkele van de meest bekende musea in Amsterdam zijn het Anne Frank Huis, het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum Amsterdam, het Stedelijk Museum en het Rembrandthuis. In het centrum van Amsterdam kun je een kijkje nemen bij één van de oude en bijzondere gebouwen, zoals de waag, de Westerkerk en het olympisch stadion.

Ook buiten de stad is genoeg te doen! Ga bijvoorbeeld heerlijk wandelen of fietsen door een van de vele parken. Het maakt niet uit waar, er is altijd wel een leuke route aanwezig! Ook de Noordzee en het IJsselmeer liggen niet ver van Amsterdam, zo kun je ook een dagje naar het water toe. Maak bijvoorbeeld een heerlijk strandwandeling bij zonsondergang! Op deze pagina hebben wij alle groepsaccommodaties in Amsterdam verzameld!