Groepsaccommodatie Den Haag

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over groepsaccommodatie Den Haag

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Groepsaccommodatie Den Haag

Groepsaccommodaties zijn de perfecte oplossing wanneer je met de familie, je vriendengroep of sportteam weg wil. Voor alle soorten en maten groepen is er wel een geschikte accommodatie te vinden. Wil je met de groep in eigen land blijven, denk dan eens aan Den Haag als bestemming. Dit is één van de grootste en belangrijkste steden in Nederland. Den Haag telt ongeveer een half miljoen inwoners en is gesitueerd in het westen van Zuid-Holland, tegen de kust van de Noordzee. Vanuit een vakantiewoning in Den Haag kan je dan ook mooie wandelingen maken in de duingebieden Meijendel en het Westduinpark.

Natuur in Den Haag

Zowel aan de zuidwestkant als aan de noordoostkant van Den Haag zijn er interessante duingebieden. Ten zuidwesten van de stad kun je vanuit jouw vakantiewoning het Westduinpark bezoeken. Aan de andere kant ligt het natuurgebied Meijendel. In beide natuurgebieden vind je een mooie afwisseling van jonge en oude duinen, met zowel zandige stuifzanden, vochtige duinvalleien als ook oudere en verder ontwikkelde bossen. Er groeien en leven allerlei soorten planten en dieren in de duingebieden. In de zomer kom je op zandige plekken de blauwvleugelsprinkhaan tegen. In de natte duinvalleien groeien zeldzame plantensoorten als de moeraswespenorchis en parnassia. Er zingen in het voorjaar nachtegalen en andere zangvogels.

Ook in de stad kun je je terugtrekken in de natuur. Je vind hier bijvoorbeeld het Haagse bos, dit is de ideale plek om even te ontspannen van de stadse drukte en een wandeling te maken. Het gebied herbergt een verassend mooie natuur, waarin veel planten en dieren zich thuis voelen. In het Haagse bos leven voor een klein natuurgebied relatief veel soorten vogels. Grote bonte spechten zijn vaak te vinden door hun opvallende roffel en roep. In het gebied zijn er ook ooievaars te vinden. Deze soort nestelt zelfs in het bos en brengt hier met succes jongen groot. Af en toe wordt er een ijsvogel of grote gele kwikstaart bij het water waargenomen.

Maak culturele uitstapjes en geniet van de natuur

Een vakantiehuis in Den Haag is een prima verblijfplaats om zowel de stad Den Haag te bezoeken als de interessante natuurgebieden rondom de stad te verkennen. Ga heerlijk wandelen of fietsen in een van de natuurgebieden, en stop onderweg voor een heerlijke lunch in een van de restaurantjes of neem een picknickmand mee en ga heerlijk picknicken met de groep. Ook in de stad is er genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld een van de talloze culturele bezienswaardigheden. Enkele van de bekendste gebouwen in Den Haag zijn het paleis Huis ten Bosch, het paleis Noordeinde en de Ridderzaal. Verder vind je in de stad vele kerken, Madurodam, het Mauritshuis, het oude stadhuis en het Vredespaleis. Ook kun je een bezoek brengen aan één van de vele musea. Je vindt in de stad onder andere het Atlantikwall Museum Scheveningen, het Haags Historisch Museum, het Museum Mesdag en het Kinderboekenmuseum.

Bekijk op deze pagina alle groepsaccommodaties die wij in Den Haag aanbieden.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?