Groepsaccommodaties in Drenthe

Ga je met een grote groep op vakantie en heb je Drenthe op het oog als vakantiebestemming? Dan hebben wij hier de beste groepsaccommodaties voor je! Alle vakantiehuisjes in Drenthe bij Natuurhuisje bevinden zich in de natuur. Hier vind je prachtige natuurgebieden die je uitstekend kunt verkennen vanuit je accommodatie. Je kunt hier naar hartenlust wandelen en fietsen met de hele groep of de hele familie!

Lees meer over groepsaccommodaties in Drenthe

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Groepsaccommodaties in Drenthe

Ga je met een grote groep op vakantie en heb je Drenthe op het oog als vakantiebestemming? Dan hebben wij hier de beste groepsaccommodaties voor je! Alle vakantiehuisjes in Drenthe bij Natuurhuisje bevinden zich in de natuur. Hier vind je prachtige natuurgebieden die je uitstekend kunt verkennen vanuit je accommodatie. Je kunt hier naar hartenlust wandelen en fietsen met de hele groep of de hele familie!

Wat maakt een geschikte accommodatie?

Wanneer je voor een langere periode op vakantie gaat, of slechts een weekendje weg met een grote groep dan is een geschikte accommodatie erg belangrijk. Er moet natuurlijk voldoende ruimte zijn voor iedereen, zodat iedereen comfortabel en ruim kan verblijven. Ben je met collega’s op pad, dan wil je misschien ook kunnen vergaderen. Voor iedereen die de massa wil vermijden op vakantie, dan zit je met een groepsaccommodatie bij Natuurhuisje wel goed. Alle vakantiehuisjes die wij aanbieden zijn namelijk gelegen in de natuur op rustige plekken, waar je uitstekend de natuurrijke omgeving kunt verkennen.

De grootte van de accommodatie die je nodig hebt, hangt natuurlijk af van de grootte van de groep of de familie waarmee je op vakantie gaat. De meeste grote accommodaties verschillen van minimaal drie slaapkamers tot wel negen slaapkamers. Zo zit er voor iedere groep wel een geschikte optie tussen! Een accommodatie wordt een groepsaccommodatie genoemd wanneer er minimaal acht personen kunnen slapen. Je kunt gaan voor een accommodatie op een vakantiepark, maar ook in bijvoorbeeld een onafhankelijk vakantiehuisje in de natuur, of een Bed and Breakfast. Bij Natuurhuisje vind je het in ieder geval allemaal!

Op vakantie met vrienden of het hele gezin

Een factor die meespeelt bij het uitzoeken van een geschikte groepsaccommodatie in Drenthe, is het doel van het verblijf. De meeste mensen zullen wegens recreatieve redenen een groepsaccommodatie in Drenthe willen boeken, met bijvoorbeeld familie of vrienden. Voor familie- en vriendenuitstapjes is het wellicht juist leuk om een zwembad of speelkamer te hebben in de groepsaccommodatie.

Wanneer je met familie of vrienden op zoek bent naar een geschikte accommodatie voor een weekend weg, dan is het natuurhuisje in Ellertshaar perfect. Het biedt ruimte voor maximaal 30 personen en het heeft een moderne en open keuken voor volop kookplezier. Er is genoeg te doen voor jong en oud, er is namelijk een overdekte loungeruimte met leuke spelletjes. Heerlijk als het een dagje wat minder mooi weer is of ’s avonds na het avondeten. De kinderen kunnen zich vermaken bij de tennistafel of de sjoelbak en voor de allerkleinsten is er een speelkeukentje. Rondom het huis kan iedereen zich actief vermaken, zo is er een voetbalveld en er is vlakbij een strandje met zwemwater.

Ben je op zoek naar een privé groepsaccommodatie, dan is het natuurhuisje in Ruinen aan te bevelen. Het bevindt zich op anderhalve hectare grond, gelegen langs het dorp Ruinen en dicht bij het Nationaal Park Dwingelderveld. In deze groepsaccommodatie vindt je zeven slaapkamers waar maximaal achttien personen kunnen overnachten. Kom heerlijk tot rust en geniet van de natuur om je heen. De kinderen kunnen naar hartenlust ravotten op het veld en er is zelfs een hobbelpaard buiten. Binnen vijf minuten sta je op de hei om de herder met zijn schapen te zien, erg leuk voor de kinderen!

Bedrijfsuitjes of teambuildingweekend

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een geschikte groepsaccommodatie zoekt voor een teambuilding weekend of een bedrijfsuitje. In dit soort gevallen kan een vergaderzaal handig zijn ter plaatse, dus zoek hier vooral naar als dit nodig is. Er zijn namelijk groepsaccommodaties die specifiek zijn ingericht voor de zakelijke markt.

Een van de gewildere groepsaccommodaties die zich leent voor vergaderingen, trainingen en/of cursussen ligt in Witteveen. Het natuurhuisje beschikt over zeventien tweepersoonskamers die allen beschikken over privé sanitair. Deze groepsaccommodatie was oorspronkelijk een boerderij, maar is omgetoverd tot een groepsverblijf waar je van elkaars gezelschap kunt genieten. Het natuurhuisje is voorzien van een professionele keuken en er is een mogelijkheid om gebruik te maken van de indoor barbecue. Mocht je liever niet zelf willen koken, dan bieden de verhuurders de mogelijkheid je diner te laten verzorgen door middel van catering. Het natuurhuisje ligt zeer landelijk tussen de prachtige natuurgebieden Mantingerzand, Orvelterzand en Reintjesbos.

Een andere groepsaccommodatie waar je ook kunt vergaderen bevindt zich in Wapserveen. Het biedt ruimte voor 27 personen en beschikt over elf slaapkamers. Het groepsverblijf bied je veel luxe en comfort en ligt in een uniek stukje Drenthe. De groepsaccommodatie bezit 7,5 hectare eigen natuurterrein, grenzen aan het Holtingerveld en Oosterzand. Het is daarnaast mogelijk om een Barista koffiearrangement bij te boeken, bij aankomst geeft de verhuurder je een kleine workshop hoe je een espresso, cappuccino, koffie en latte macchiato kunt maken.

Het natuurhuisje in Wittelte leent zich ideaal voor een gezellig teambuildingweekend of een bedrijfsuitje. Deze mooie, 22-persoons rietgedekte boerderij uit 1874 is gelegen tussen de weilanden in het prachtige landschap van Zuidwest-Drenthe. Deze accommodatie is voorzien van alle moderne gemakken en straalt een sfeervolle, huiselijke sfeer uit. Rondom het vakantiehuisje bevindt zich een jeu de boules baan, voor als je gezellig samen een wedstrijdje wilt spelen. Zijn jullie toch meer in voor een leuk gezelschapsspel, dan kunnen jullie je uren vermaken in het spelletjeshuis. Natuurlijk kan er ook geen kampvuur ontbreken, op de overdekte vuurplaats is hier genoeg ruimte voor. Mocht je willen vergaderen, dan is er een aparte ruime woonkamer in het voorhuis met een pelletkachel.

De groepsaccommodatie in het monumentale dorpje Orvelte is ook zeer zeker geschikt voor een teambuilding of bedrijfsuitje. Deze boerderij biedt plek voor maximaal 22 personen en heeft een apart slaapverblijf met maar liefst negen slaapkamers en eigen sanitair. De omgeving van Orvelte is verrassend groen en daardoor heerlijk om te genieten van de omgeving. Maak met het hele gezelschap een geweldige huifkartocht en ontdek niet alleen de mooie natuur, maar ook de cultuur van Drenthe. Je kunt karakteristieke restaurantjes bezoeken, maar de groepsaccommodatie leent zich er ook zeker voor om samen te koken in de ruime keuken met het hele gezelschap.

Nationale parken in Drenthe

In Drenthe is de natuur nooit ver weg! Deze provincie ligt ingeklemd tussen Duitsland en de provincies Friesland, Groningen en Overijssel. In deze lichtbevolkte provincie heb je ruime keus uit vele mooie natuurgebieden om heerlijk te recreëren, te wandelen en te fietsen. Je vindt in Drenthe maar liefst drie spectaculaire Nationale Parken, allemaal uniek op hun eigen manier! De eerste daarvan is het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit natuurgebied ligt op de grens van Drenthe en Friesland. Hier waan je je in een natuurparadijs bestaande uit heidevelden, stuifzandgebieden en bossen. Door deze gevarieerde landschappen kun je hier dan ook veel verschillende dieren spotten, zoals de steenmarter, de raaf, de hagedis, de adder en de buizerd. Als je meer informatie over dit gebied wilt, kun je het bezoekerscentrum in Appelscha en Diever bezoeken.

Dan hebben we als tweede Nationaal Park het Dwingelderveld. Dit is weer een heel ander soort natuurgebied, gekenmerkt door natte heidegebieden. Het is het grootste natte heidegebied van westelijk Europa! Dit in combinatie met de eeuwenoude bijzondere karrensporen die er zijn gevonden, maakt dit nationaal park een Natura 2000-gebied. Je vindt hier onder andere koeien, Schotse hooglanders en Drentse schaapskuddes. Deze dieren zijn ingezet om de begroeiing een beetje in toom te houden. Het bezoekerscentrum van dit park vind je nabij Ruinen.

Het laatste Nationaal Park in Drenthe is het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentscha Aa. Dit is een enorm natuurgebied, namelijk het twee na grootste Nationaal Park van Nederland. Dit gebied is om vele redenen bijzonder, en dit heeft alles te maken met de focus op de natuur, maar ook op de landbouw en de leefbaarheid. Dit laatste komt door de cultuurhistorische waarde van het landschap, waardoor de cultuur net zo veel wordt beschermd als de natuur. Je vindt hier onder andere beken zoals de Drentsche Aa, die vrijwel onaangetast zijn door de mensheid! Daarnaast kun je je struinen door een natuurparadijs bestaande uit bosgebieden, heidevelden, houtwallen, landbouwgronden, essen en pittoreske dorpjes en boerderijen.

Fiets- en wandeltochten

In Drenthe kun je de leukste wandel- en fietsroutes ontdekken, van korte ommetjes tot lange fietstochten; er is voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld in natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold of een gevarieerde wandeling in de Drentsche Aa.

In natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt een zeer mooie wandelroute: Wapserveld. Deze route van 15 kilometer brengt je over het Wapserveld en Berkenheuvel. Je start en eindigt bij de schaapskooi, net buiten Doldersum. Vanaf hier gaat de kudde Schoonebeker heideschapen de hei op en in de zomer bestaat de kudde uit zo’n vijfhonderd schapen! Dit zijn niet de enige dieren die je tegen gaat komen, op de heide grazen ongeveer tachtig Sayaguesa-runderen. Ze zien er indrukwekkend uit, maar het zijn rustige dieren. Mocht je ze tegenkomen tijdens je wandeling, dan gaan ze meestal uit zichzelf aan de kant. Samen met de schapen voorkomen ze dat de heide dichtgroeit.

Een andere mooie route in het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een stuk korter (2.7 kilometer) dan de wandelroute Wapserveld, maar zeker niet minder prachtig. Tijdens je route loop je op een pad waar een donkergroene jonge Douglas staat. Pluk er een paar naalden vanaf en je ruikt een heerlijke dennengeur. Ook kom je een van de oudste bomen tegen, de oude den. Niemand weet hoe oud de boom precies is, maar zeker meer dan 200 jaar. Tijdens de wandeling kom je niet alleen beplanting tegen, maar ook vennen en veentjes. Dit ligt boven het grondwater en is niet verbonden met het oppervlaktewater van sloten en meren.

Een wandeling door de Drentsche Aa laat je kennismaken met de gevarieerde natuur die het landschap te bieden heeft. Op het voormalige landgoed Ter Borgh bij Anloo kun je deze route van vijf kilometer starten en brengt je langs diverse hoogtepunten. Zo wandel je door een afwisselend bos met een rijke variatie aan bomen. Tijdens de route kom je langs het Pinetum, een coniferencollectie, en is zeker een bezoek waard. Het Drentsche Aa lijkt misschien een gewoon wandelbos, maar het biedt ook een rijke geschiedenis. Je vindt er de sporten van duizenden jaren menselijke activiteiten.

Mocht je toch liever een fietstocht maken, dan is dat ook zeker mogelijk. Fietsroute Vlinders brengt je door drie natuurgebieden in Drenthe en is 52.6 kilometer lang. Heb je een groepsaccommodatie in de lente of de zomer geboekt, dan heb je kans om vlinders tegen te komen. Maar ook in de herfst of winter is deze tocht de moeite waard. Je fietst door de lommerrijke bossen met vennen en uitgestrekte heide waar schaapskuddes grazen. Hier fladderen nogal wat vlindersoorten, maar mocht je niets tegenkomen dan kun je onderweg altijd stoppen bij het vlinderparadijs Papiliorama in Havelte.

Een andere mooie fietsroute is ‘Rondje Drentsche Aa’ van 32 kilometer. Stap op de fiets en ontdek het schitterende landschap van Nationaal Park Drentsche Aa. Je komt langs de mooiste uitgestrekte bossen, houtwallen en heidevelden, maar ook langs de hunebedden en historische molens. Op de route kom je langs de Gasterse Duinen; een schitterend en uniek gebied van stuifzandduinen met middeleeuwse karrensporen en een hunebed. Of proef de lokale zuivel bij Kaasmakerij Karwei, waar op ambachtelijke wijze ‘Drentsche Aa zuivelproducten’ worden gemaakt uit biologische melk. Wanneer je de route vervolgt kom je langs de korenmolen van Rolde uit 1873 en de korenmolen de Zwaluw uit 1837 die zeker een bezoekje waard zijn.

Activiteiten

Naast het feit dat je in Drenthe uitstekend kunt recreëren in de natuur, kun je nog veel meer leuke uitstapjes maken. Neem bijvoorbeeld een tripje naar de hunebedden van Drenthe! Dit is leuk voor jong en oud. Verspreid over de provincie zijn zo’n 52 hunebedden te vinden: de grootste groep hunebedden in het land. Dit historische verschijnsel dateert uit de periode 3350-3050 voor Christus. De hunebedden bestaan uit draagstenen met daarop een deksteen. Enkele andere hunebedden zijn te vinden in Groningen en in Delfzijl, maar de meeste vind je toch wel in Drenthe!

Heb je met de familie een groepsaccommodatie geboekt dan is een bezoekje aan een van de vele schaapskooien zeker een aanrader. Er worden activiteiten aangeboden voor de kinderen, maar ook de volwassenen kunnen natuurlijk van de lammetjes en schapen genieten. Of ben je in de zomer in Drenthe, dan is het fijn om naar een zwemplas te gaan. Je kunt hier heerlijk zwemmen midden in de natuur.

Ben je op zoek naar een teambuildingactiviteit in de natuur, dan is ook dat zeker mogelijk. Zo kun je samen bosgolf doen, struinend door het bos met een kompas, bal, golfclub en bezem op zoek naar de holes. Zijn jullie iets sportiever aangelegd en niet bang voor wat avontuur, dan is een Wampex aan te bevelen. Dit is een pittige speurpuzzeltocht over ongebaande paden in de natuur, waarbij je zelf de juiste route moet zien te vinden. Mocht je liever binnen een teambuildingactiviteit willen doen, dan biedt Drenthe een scala aan escaperooms aan. Ga voor een boeren escaperoom in Wittelte waar je na alle spanning even heerlijk tot rust kunt komen in het sfeervolle theehuis. Ben je in de buurt van Emmen, dan is de escaperoom daar zeker een aanrader. Tijdens een rondleiding door de oude kolenmijnen van Emmen komen jullie plotseling vast te zitten in een ondergrondse mijnschacht. Jullie moeten zo snel mogelijk zien te ontsnappen, want de zuurstof raakt op!

In Drenthe vind je niet veel grote steden, maar wel veel pittoreske dorpen die je kunt bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het monumentale dorp Orvelte, waar het lijkt dat je even terug in de tijd bent. Dit dorp geeft een indruk van de manier waarop mensen in de negentiende eeuw woonden en werkten. Wil je toch een dagje de stad in, dan kun je naar één van de grote steden van de provincie, zoals Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Hier kun je prima winkelen en musea bezoeken! Denk aan het Drents Museum en het Herinneringscentrum bij Kamp Westerbork. Voor de kids is een uitstapje naar de Wildlands Adventure Zoo Emmen een erg leuk idee.

Tijdens je wandeling- of fietstocht is het een aanrader om ook van de lokale producten te proeven. Zo kun je stoppen bij een typisch Drents dorpscafé of een restaurant aan het marktplein in Meppel. Langs de fietsroutes wordt het nodige aan verse streekproducten aangeboden. In het gebied van de Drentsche Aa is de vestigingsplaats van veel biologische schapen-, runder- en geitenbedrijven. Heb je een groepsverblijf in de buurt van Coevorden geboekt, dan is het een aanrader om een regionale bierbrouwer te bezoeken. Laat je verrassen door de verschillende streekproducten die Drenthe te bieden heeft.

In Drenthe valt dus meer dan genoeg te beleven voor jong en oud. Dit maakt deze provincie een prima bestemming voor een groepsvakantie, of dit nu gaat om een vakantie met familie en vrienden of om een bedrijfsuitje. Uiteraard wil je voor een groepsvakantie alleen de beste accommodatie, en die vind je bij Natuurhuisje. Je zult gegarandeerd ver weg van de toeristenmassa verblijven op een unieke plek in de natuur. Vanuit hier kun je dan uitstekend de natuur verkennen of culturele uitstapjes maken!