Groepsaccommodatie Eifel

Groepsaccommodatie Eifel

Lees meer over groepsaccommodatie Eifel

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Groepsaccommodatie Eifel

Zoek jij een gepaste locatie in het groen voor jouw volgende familieweekend, teamuitje, vriendenweekend of sportvereniging? Boek dan één van onze groepsaccommodaties als vakantiehuis, waar je met jouw hele gezelschap van meer dan zes personen terecht kunt. De Eifel is een natuurgebied met een oppervlakte van maar liefst 110 vierkante kilometer wat zich verspreidt over zowel België als Duitsland. Ideaal dus voor een vakantie dichtbij huis, waarbij je toch het gevoel hebt dat je erg ver weg bent.

Het landschap in de Eifel

Het landschap in de Eifel is een prachtige reflectie van de geologische ontwikkeling van dit gebied. Dalen die door rivieren gevormd zijn, gedoofde vulkaankegels, bizarre rotsformaties en gelaagde hoogtes. En dat allemaal zorgt voor een gebied met ongetemde wildernis in Belgie en Duitsland. Doordat het park op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, wordt het hierdoor ook beschermd. Doordat de natuur haar gang wordt gelaten met haar eigen cyclus en zonder het teveel ingrijpen van de mens, heeft de intacte natuurschoonheid veel te bieden aan bezoekers van alle leeftijden.

Door de grote variaties in het landschap, is de fauna in de regio ook erg afwisselend. Het gebied is immers niet voor niets zo geliefd als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De vele soorten zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en insecten zijn een lust voor het oog. Met een beetje geluk kun je zelf zien hoe bevers het landschap naar hun wens inrichten en misschien zie je zelfs de oehoe tijdens zijn jachtvlucht. De kleuren van de ijsvogel zijn schitterend als hij het water induikt van de heldere beken en riviertjes om een visje te vangen. Het is ongelofelijk hoeveel dieren er te bewonderen zijn in dit prachtige groene gebied, je kan er niet omheen. De zeldzame libellen en vlindersoorten vallen bijna iedereen wel op, zoals de met uitsterven bedreigde blauwe vuurvlinder.

Breng tijd door in de natuur

Het is natuurlijk heerlijk om met de hele groep de natuur in te trekken tijdens de vakantie! In het noorden van de Eifel bevindt zich het nationaal park Eifel. Hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken en het stuwmeer de Urftsee bezichtigen. De velden vol bloemen en de stromende beekjes zorgen voor een sprookjesachtig gevoel. Mocht je er een hele dag zijn, dan kun je overwegen om lekker te lunchen met een picknick langs de heldere riviertjes om vervolgens de heuvels omhoog te klimmen om te genieten van de indrukwekkende vergezichten. Tijdens je verblijf in de Eifel is het ook leuk om een bezoek te brengen aan kasteel Eltz. Dit kasteel staat op een steile rots en eromheen zie je niets anders dan groen. Houd je van architectuur, dan is dit kasteel echt een droom voor jou. Het kasteel ligt ingesloten in het Eltzerbos, dat een beschermd natuurgebied is. Het Eltzerbos is ook een zeer populaire wandelbestemming waar je heerlijk kunt wandelen!

De regio Eifel laat zien dat een gebied niet groot en wild hoeft te zijn om als prachtige vakantiebestemming te dienen. Begin meteen met de zoektocht naar jouw perfecte groepsaccommodatie in de Eifel!