Groepsaccommodatie Giethoorn

Wil jij binnenkort met een groep op vakantie naar Giethoorn maar blijft het een uitdaging om een vakantiehuis te vinden waar jullie allemaal inpassen? Uiteraard is het een stuk gezelliger om met een groep in één groot huis te verblijven in plaats van meerdere kleine vakantiehuisjes. Zo kun je veel meer tijd met elkaar doorbrengen. Op deze pagina vind je alle vakantiehuizen in Giethoorn die geschikt zijn groepen, zodat jij makkelijk iets kan vinden wat bij je past.

Lees meer over groepsaccommodatie Giethoorn
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Groepsaccommodatie Giethoorn

Wil jij binnenkort met een groep op vakantie naar Giethoorn maar blijft het een uitdaging om een vakantiehuis te vinden waar jullie allemaal inpassen? Uiteraard is het een stuk gezelliger om met een groep in één groot huis te verblijven in plaats van meerdere kleine vakantiehuisjes. Zo kun je veel meer tijd met elkaar doorbrengen. Op deze pagina vind je alle vakantiehuizen in Giethoorn die geschikt zijn groepen, zodat jij makkelijk iets kan vinden wat bij je past.

Varen over smalle grachten met uitzicht op eilandjes met daarop prachtige, eeuwenoude boerderijen. Voor velen spreekt een vakantie in Giethoorn tot de verbeelding. Maar wist je dat er in het ‘Venetië van het Noorden’ veel meer te zien en te doen valt dan alleen maar varen en wandelen door het waterrijke dorpscentrum? Vooral wanneer je kiest voor een verblijf in een groepsaccommodatie, heeft iedereen het prima naar zijn zin. Met een groep is het namelijk belangrijk dat je in het vakantiehuis genoeg ruimte aantreft waar iedereen zich even kan terugtrekken, maar ook waar iedereen samen kan genieten van elkaars gezelschap in gemeenschappelijke ruimte.

Daarom is het een uitstekend idee om voor een speciale groepsaccommodatie te gaan! Hier zit niemand op elkaars lip zoals in bijvoorbeeld een klein vakantiehuis, maar ook hoeft niemand te ver weg van elkaar te zijn, zoals in een groot hotel bijvoorbeeld. Iedereen verblijft immers in hetzelfde vakantiehuis met geweldige gemeenschappelijke ruimtes! Vanuit zo’n groepsaccommodatie kunnen jullie dan prima op ontdekkingsreis gaan door het mooie Giethoorn en de omgeving. Ook de rest van Overijssel heeft genoeg te bieden voor zowel jong als oud. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en geniet binnenkort eens van een vakantie met je vrienden in Giethoorn.

Ontdek de natuur van Giethoorn

Giethoorn is een dorpje in de Kop van Overijssel. Het bevindt zich midden in een prachtig nationaal park, de Weerribben-Wieden, dat is ontstaan in het verveningstijdperk. Het gebied wordt getypeerd door duizenden hectares aan plassen, rietlanden, moerasbossen en weilanden. Vanwege zijn waterrijke karakter valt het nationaal park het beste varend te verkennen. Huur dus een kano of stap in een rondvaartboot en laat je verbazen door het prachtige natuurschoon in en rondom jouw vakantiehuisje in Giethoorn. Ook watersportliefhebbers kunnen hier overigens prima uit de voeten.

De talloze karakteristieke bruggetjes die over de grachten zijn gebouwd, zijn kenmerkend voor het dorpsgezicht van Giethoorn. Maar er is meer. Langs de dorpsgracht bevinden zich verschillende kleinschalige musea, waar je na een hapje en drankje in één van de horecagelegenheden meer te weten komt over het dorp en haar geschiedenis. Enkele voorbeelden hiervan zijn Museum De Oude Aarde, met een expositie van edelstenen en mineralen, en Schelpengalerie Gloria Maris. Dit is dus zeker een goed idee om te gaan doen met de hele groep! Zo geniet je van een uitje dat niet alleen leuk is, maar ook nog eens ontzettend leerzaam is.

Tijdens je verblijf in een groepsaccommodatie hoef je je geen moment te vervelen

Met een groep is een groepsaccommodatie dus de ideale accommodatie. Je kunt hier namelijk rekenen op meerdere slaapkamers, of in sommige gevallen een ruime zolder waar iedereen samen slaapt, in vele gevallen meerdere badkamers en een goed uitgeruste, ruime keuken waar iedereen zich kan verzamelen om heerlijk te koken! Deze afstemming speciaal voor grote groepen is ontzettend belangrijk bij het uitkiezen van een accommodatie met een grote groep. Iedereen wil immers een comfortabele en gezellige vakantie kunnen beleven. In een groepsaccommodatie kun je tevens rekenen op gemeenschappelijke ruimtes zoals een woonkamer en een tuin. Afhankelijk van het luxeniveau, kun je op sommige plekken ook een zwembad in de tuin vinden, een sauna, een jacuzzi of een spelletjeskamer.

Natuurlijk is er buiten het huisje ook van alles te beleven in het mooie Giethoorn. Kies bijvoorbeeld ook eens voor een potje glowgolf of lasergame. Ook is het leuk om met de hele groep te gaan paintballen. Iets dat ook ontzettend gezellig is, is een tochtje maken met de partyboot. Terwijl je vaart ontdek je natuurlijk de mooiste plekjes, maar tijdens de vaart zelf hoef je je ook niet te vervelen. Vier feest, geniet van lekker eten en drinken en breng gewoon lekker wat quality time door met je beste vrienden of familie. Zoals je ziet hoef je je geen moment te vervelen als je weg bent met een grote groep.

Het weer in Overijssel

Over het algemeen is het weer overal in Nederland wel ongeveer hetzelfde, maar toch kunnen er af en toe flinke temperatuurverschillen zijn. Ook kan het in de ene provincie regenen, terwijl in de andere de zon schijnt! Houd dus sowieso goed het weerbericht in de gaten om up to date te blijven. In Overijssel is het weer meestal zeer aangenaam in de zomermaanden, maar zal het er meestal niet heel erg warm zijn. Kortom, een prima klimaat om te genieten van leuke buitenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan wandelen en fietsen, wat meestal niet prettig is wanneer het té warm is. Het blijft natuurlijk Nederland en ook in de zomer heb je dus regelmatig kans op een bui. De maand Augustus is over het algemeen de warmste maand en ook de maand waarbij er uit wordt gegaan van de minste neerslag in Overijssel.

Wil je bijna zeker zijn van mooi en zonnig weer? We zeggen bijna, want het blijft natuurlijk Nederland. Dan kun je het beste een tripje naar Overijssel plannen in de maanden Juli of Augustus. Neem je genoegen met een weercijfer van een 6 of 7? Dan kun je er prima terecht vanaf Mei tot en met Oktober! Ook in de winter kun je natuurlijk gewoon genieten van een vakantie met vrienden in Giethoorn. De winters in Nederland zijn de laatste jaren vrij mild (op hier en daar een uitzondering na) en ook in Overijssel is dat het geval. Ben je van plan om een weekendje weg in Nederland te plannen tijdens de wintermaanden? Dan is Overijssel absoluut een prima keuze. Wil je sneeuw zien? Dan moet je eigenlijk echt geluk hebben. Het ene jaar valt er in Nederland namelijk bijna geen sneeuw, terwijl er het volgende jaar zelfs in April nog sneeuw valt! Wil je zeker zijn van goed weer in Overijssel, kies dan voor een last minute vakantie in een groepsaccommodatie.