Groepsaccommodatie Italie

Groepsaccommodatie Italie

Lees meer over Groepsaccommodatie Italie
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Groepsaccommodatie Italië

Ga jij binnenkort met een groep op vakantie? Denk dan eens aan een groepsaccommodatie in Italië. Voor alle uitjes met meer dan 6 personen is het overwegen van een groepsaccommodatie een erg goed idee. Je verblijft dan met z’n allen in hetzelfde gebouw, waardoor niemand ooit ver weg is. Italië is een prachtig land om met een groep naartoe te gaan. Ieder gedeelte van Italië heeft zijn eigen charmes en vanuit elk vakantiehuisje valt er dan ook van alles te beleven!

De prachtige Italiaanse natuur

De natuur in Italië kan prachtig zijn! Ieder gebied heeft zijn eigen variatie aan dieren en plantensoorten. Op het gebied van planten vind je in Italië wel 700 endemische plantensoorten, veel van deze soorten kun je alleen terugvinden in Italië en nergens anders. Qua dieren kun je in de bergen van Italië lynxen, wolven en steenarenden vinden, deze dieren vind je niet op veel andere plekken in Europa. Dit bewijst wel dat Italië echt een bijzonder land is. In het noorden vind je de Dolomieten. Dit is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers, je vindt hier namelijk groene alpenweides, kilometers verre uitzichten, kraakheldere bergmeren en hoge granieten bergtoppen. Het Valle d’Aosta is ook een berggebied in het noorden van Italië. Je kunt er eindeloos wandelen en tot aan de voet van de bekende Matterhorn genieten van prachtige uitzichten. De Alpen bij Turijn zijn ook een echte aanrader. Met 12 beschermde gebieden van over 4100 hectaren vind je hier voornamelijk prachtige natuur over sfeervolle valleien, bergtoppen en glooiende heuvels.

Italië staat ook bekend om zijn prachtige bergmeren. Bekende meren zijn bijvoorbeeld het Lago Maggiore en het Como meer. Hier kun je heerlijk varen, lekker zwemmen en prachtige wandelingen maken. Tijdens wandelingen rondom de meren geniet je van de vergezichten en kom je langs onontdekte plekjes. De rivier de Po in de provincie Cuneo in het noorden van het land, speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de flora en fauna in de regio. Dankzij deze rivier vind je hier ruim driehonderd dieren, waaronder heel wat vogelsoorten, en maar liefst duizend plantensoorten.

Je hoeft je hier geen moment te vervelen

Qua activiteiten is er echt van alles te doen in Italië, je zult je hier echt niet zomaar vervelen. Overal kun je wel prachtige wandel- en fietsroutes vinden. Maar ook op het gebied van cultuur heeft dit land genoeg te bieden. Verblijf je in de regio Toscane, dan zijn er ontelbaar veel kleine dorpjes en stadjes waar je kunt genieten van prachtige architectuur. Verblijf je in de bergen, dan kun je aan verschillende sporten doen. In de Alpen kun je bijvoorbeeld wintersporten, maar in andere delen kun je ook heerlijk wandelen en mountainbiken. In het noorden van Italië kun je bij een van de grote bergmeren verblijven. Kies er hier bijvoorbeeld voor om verschillende watersporten te doen. Het is erg leuk om een keertje een boot te huren en een dagje op het water door te brengen!

Bekijk op deze pagina de mooiste groepsaccommodaties verspreid door heel Italië!