Groepsaccommodatie Nijmegen

Zoek jij een gepaste locatie in het groen voor jouw volgende familieweekend, teamuitje, vriendenweekend of sportvereniging? Bekijk dan eens onze groepsaccommodaties in Nijmegen.

Lees meer over groepsaccommodatie Nijmegen
Lees meer over:

Groepsaccommodatie Nijmegen

Zoek jij een gepaste locatie in het groen voor jouw volgende familieweekend, teamuitje, vriendenweekend of sportvereniging? Dan is een groepsaccommodatie in Nijmegen zeker een goed idee! Op de plaats waar de rivier de Rijn Nederland binnenstroomt, ligt de grote, bekende stad Nijmegen. Het is de grootste stad van Gelderland en telt zo’n 172.000 inwoners. De stuwwallen die rondom de stad liggen, herbergen uitgestrekte bosgebieden en heidevelden. Langs de rivier de Waal liggen schitterende uiterwaarden, zoals de Ooijpolder en Millingerwaard, die een schitterend decor vormen voor lange wandel- en fietstochten vanuit je vakantiehuis.

Natuurlijk verblijf je bij Natuurhuisje niet midden in de stad of in een druk gebied, maar kun je juist genieten van stilte, rust en natuur! De indeling is per groepsaccommodatie verschillend. Het ene huis biedt diverse knusse tweepersoons kamers, terwijl je in een ander huis juist grote slaapzalen of -zolders aantreft waar meerdere personen gezamenlijk kunnen overnachten. De precieze slaapkamerindeling kun je vinden bij de indeling van elk vakantiehuis op onze website.

Sommige van onze groepsaccommodaties bestaan uit units die via tussendeuren met elkaar verbonden zijn. Ideaal voor een gezin, een stel of een familielid om zich even terug te trekken wanneer dit gewenst is. Niet alleen het slapen, maar ook het douchen en koken worden in een groepsaccommodatie zo comfortabel mogelijk gemaakt. Vrijwel alle groepsaccommodaties beschikken daarom over meerdere sanitaire voorzieningen en over grote keukens. Soms zijn er zelfs meerdere keukens of heuse restaurantkeukens aanwezig!

Ontdek de natuur in Nijmegen en omgeving

Als je kiest voor een groepsvakantie is het natuurlijk sowieso een goed idee om lekker met z’n allen de natuur in te gaan. Het is al lang bekend dat buiten zijn en wandelen door de natuur een goede werking op zowel je lichamelijke als mentale gezondheid heeft. Uiteraard kun je kiezen voor een flinke wandeling, maar ook fietsen door de natuur is heerlijk! Als je kiest voor een verblijf in een groepsaccommodatie in Nijmegen van Natuurhuisje stap je sowieso meteen de vrije natuur in. Geniet ‘s ochtends direct dus van een heerlijke ochtendwandeling met z’n allen.

Daarna kun je ervoor kiezen om één van de vele natuurgebieden in of in de buurt van Nijmegen te gaan bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de Mookerheide? Dit is een prachtig natuurgebied met uitgestrekte velden en mooie bossen. Dit gebied beschikt tevens over een rijke geschiedenis en als je daar meer over te weten wil komen is een bezoekje aan Landgoed de Mookerheide ook zeker een goed idee. Ook de uitkijktoren is een bezoekje waard. Vanaf daar kun je bijvoorbeeld mooie foto’s maken of gewoon even genieten van het uitzicht. Iets verder naar het oosten kun je terecht bij het prachtige gebied Duivelsberg. Dit bevindt zich vlakbij de grens naar Duitsland en beschikt over een prachtig, sprookjesachtig bos. Zeker een bezoekje waard dus!

In een groepsaccommodatie hoef je je niet te vervelen

Niet alleen de ruimte binnen in onze natuurhuizen is groot; ook aan voldoende buitenruimte en ontspanningsmogelijkheden is natuurlijk gedacht. Veel groepsaccommodaties staan op een groot erf waar te midden van groen samen gespeeld, gebarbecued, gerelaxt en gesport kan worden. Bij het zwembad, op de speelweide of in de tuin kan het hele gezelschap zich tijdens de vakantie prima vermaken. Ga je in de herfst of winter weg? Dan is een accommodatie met een overdekte speelplek misschien wel ideaal. In de speelplek, vaak in de kelder gevestigd, staat bijvoorbeeld een tafeltennis tafel of je kunt tafelvoetbal spelen. Ideaal dus wanneer het buiten minder mooi weer is.

Zowel in als rondom elke groepsaccommodatie is er uiteraard voldoende zit- en eetgelegenheid aanwezig, zodat heel het gezelschap aan zijn trekken komt en iedereen zijn favoriete plekje kan uitzoeken. Wanneer het mooi weer is kun je dus heerlijk met z’n allen eten en barbecueën. Elke groepsaccommodatie biedt weer andere faciliteiten aan, wat er dus voor zorgt dat geen enkele accommodatie hetzelfde is.

De stad kent een lange geschiedenis, wat geresulteerd heeft in tal van musea en bezienswaardigheden en allerlei mogelijke daguitstapjes in en rondom de stad. Bij velen zullen de diverse stadsparken, zoals het Kronenburgerpark en het Goffertpark, bekend in de oren klinken vanwege de vele legendarische openluchtconcerten die hier de afgelopen jaren georganiseerd zijn. Tijdens de jaarlijkse Wandelvierdaagse in juli bruist Nijmegen. Overal vind je evenementen en feesten en de sfeer is optimaal. Zeker een aanrader om in die periode eens een bezoek aan deze stad te brengen en de wereldberoemde Vierdaagse te ervaren! Hoe jouw verblijf er precies uitziet, een groepsaccommodatie is hoe dan ook een aantrekkelijke optie wanneer je met een groep weg gaat.

Het Hollandse klimaat

Een groepsaccommodatie in Nijmegen kan eigenlijk het hele jaar door. Ieder seizoen heeft natuurlijk zo zijn eigen charme. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk met z’n allen buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Al is die kans in Nederland helaas wel erg klein… Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Tijdens jullie vakantie in een groepsaccommodatie in Nijmegen is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn met een grote groep. Vooral met kinderen! Met een beetje geluk valt er dit jaar dan toch weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret!