Groepsaccommodatie Ommen

Ommen is een plaats langs de rivier de Vecht. Langs de Vecht vindt u vele afwisselende natuurgebieden waar u een prachtige wandeling of fietstocht kunt maken. Ommen telt nog geen tienduizend inwoners. Het is een gezellig dorp met een rustig centrum. U vindt er een aantal oude korenmolens, zoals molen De Lelie en molen De Konijnenbelt. Ook vindt u er enkele andere oude gebouwen, zoals het postkantoor, het stadhuis en de oude kerk.

Lees meer over groepsaccommodatie Ommen
Lees meer over:

Groepsaccommodatie Ommen

Ommen is een plaats langs de rivier de Vecht. Langs de Vecht vindt u vele afwisselende natuurgebieden waar u een prachtige wandeling of fietstocht kunt maken. Ommen telt nog geen tienduizend inwoners. Het is een gezellig dorp met een rustig centrum. U vindt er een aantal oude korenmolens, zoals molen De Lelie en molen De Konijnenbelt. Ook vindt u er enkele andere oude gebouwen, zoals het postkantoor, het stadhuis en de oude kerk.

Wil jij binnenkort met een groep op vakantie naar Ommen maar blijft het een uitdaging om een vakantiehuis te vinden waar jullie allemaal inpassen? Uiteraard is het een stuk gezelliger om met een groep in één groot huis te verblijven in plaats van meerdere kleine vakantiehuisjes. Zo kun je veel meer tijd met elkaar doorbrengen. Op deze pagina vind je daarom alle vakantiehuizen in Ommen die geschikt zijn groepen, zodat je makkelijk iets kan vinden wat bij je past. Tijdens een verblijf in een groepsaccommodatie in Ommen kun je makkelijk de natuur in en genieten van een bijzondere en afwisselende omgeving.

Er valt van alles te bewonderen en vanuit Ommen zit je ook nog eens zo in Zwolle en Almelo. Natuurlijk mag een bezoekje aan Landgoed Eerde niet ontbreken. Natuurliefhebbers kunnen zich prima vermaken in dit gebied. Sowieso verblijf je in één van onze groepsaccommodaties in Ommen heerlijk midden in de natuur. Stap dus zo je huisje uit en bewonder de prachtige natuur om je heen. In sommige huisjes zijn ook trouwe viervoeters van harte welkom, dus kijk gerust eens welke huisjes dat zijn. Je herkent ze aan het icoontje dat erbij staat van een hond en het wordt tevens aangegeven in de beschrijving.

Wat valt er allemaal te zien in Ommen?

Ommen ligt prachtig gesitueerd tussen vele natuurgebieden langs de Vecht. Wanneer u vanuit uw vakantiewoning de omgeving verkent zult u een mozaïek van graslanden, bossen, heidevelden en stuifzanden tegenkomen. Ook zijn er vennen, beken en vijvers. Ten zuiden van Ommen vindt Boswachterij Ommen, een groot bosgebied met vennen en stuifzanden. In de vennen groeien vele zeldzame soorten planten, zoals slangenwortel en eenarig wollegras. Ook leven er talrijke bosvogels in het gebied. U kunt er vier verschillende soorten spechten zien, de zwarte, groene, grote bonte en kleine bonte specht. Er zingen zangvogels als gekraagde roodstaart, bonte vliegenvanger en boompieper. Langs de bosranden vindt u vaak een bloemrijke strook met vele soorten insecten. Er vliegen vlinders rond als landkaartje, eikenpage en groot dikkopje.

Andere interessante natuurgebieden rond Ommen zijn het Varsenerveld, Junner Koeland en de Vilsterense Hei. Daarnaast is Landgoed Eerde een prachtig gebied voor liefhebbers van zowel historie als natuur. Je kunt het gebied verkennen door een wandel- of fietsroute te volgen. Je kunt er genieten van bijzondere oude bomen, mooie landschappen en oude boerderijen. Ook wandel je er door een mooi boslandschap. Zoals je ziet is er dus genoeg te beleven voor de echte natuurliefhebber in Ommen. Ontdek het allemaal vanuit jouw groepsaccommodatie van Natuurhuisje.

Ontdek de mogelijkheden vanuit jouw groepsaccommodatie

Met een groep is het belangrijk dat je in het vakantiehuis genoeg ruimte aantreft waar iedereen zich even kan terugtrekken, maar ook waar iedereen samen kan genieten van elkaars gezelschap in gemeenschappelijke ruimte. Daarom is het een uitstekend idee om voor een speciale groepsaccommodatie te gaan! Hier zit niemand op elkaars lip zoals in bijvoorbeeld een klein vakantiehuis, maar ook hoeft niemand te ver weg van elkaar te zijn, zoals in een groot hotel bijvoorbeeld. Iedereen verblijft immers in hetzelfde vakantiehuis met geweldige gemeenschappelijke ruimtes!

Met een groep is een groepsaccommodatie dus de ideale accommodatie. Je kunt hier namelijk rekenen op meerdere slaapkamers, of in sommige gevallen een ruime zolder waar iedereen samen slaapt, in vele gevallen meerdere badkamers en een goed uitgeruste, ruime keuken waar iedereen zich kan verzamelen om heerlijk te koken! Deze afstemming speciaal op grote groepen is ontzettend belangrijk bij het uitkiezen van een accommodatie met een grote groep, omdat zo iedereen een comfortabele en gezellige vakantie kan beleven. Afhankelijk van het luxeniveau, kun je op sommige plekken ook een zwembad in de tuin vinden, een sauna, een jacuzzi of een spelletjeskamer. Een groot pluspunt is het feit dat onze groepsaccommodaties zich midden in de natuur bevinden. Stap dus zo je huisje uit voor een heerlijke wandeling of mooie fietstocht in de omgeving.

Het weer in eigen land

De kans is groot dat je al bekend bent met het weer in eigen land. Je hebt er immers dagelijks mee te maken. Daardoor zul je dus vast ook wel weten dat het weer in Nederland vooral erg wisselvallig is. Er wordt in ons eigen land ook wel gesproken van een gematigd zeeklimaat. Over het algemeen betekent dit dat de zomers vrij mild zijn, maar er kunnen wel eens wat hittegolven voorkomen. Vooral in Limburg is het dan erg warm. Ook de winters zijn niet erg streng. Toch kan het wel eens voorkomen dat het ineens erg vriest in de nachten. Het komt sporadisch voor dat er een pak sneeuw ligt en als het erg ligt is het meestal niet lang. De lentes zijn in ons eigen land over het algemeen erg aangenaam, maar kunnen wel vrij nat zijn. In 2021 is er in de lente zelfs nog wat sneeuw gevallen! Eigenlijk verschilt het klimaat dus per jaar heel erg in Nederland. Gelukkig kunnen we meestal wel uitgaan van een fijne zomer met aangename temperaturen en vrij veel zonuren.

Aangezien je in een groepsaccommodatie helemaal goed zit, maakt het weer in principe niet uit. Zelfs in de sneeuw kan het heerlijk zijn in onze natuurhuisjes! Vooral als er ook nog eens een open haard is. Hoe gezellig is dat? Natuurlijk kun je de overige seizoenen ook heerlijk genieten van een vakantie in één van onze accommodaties in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een chalet, een trekkershutje, een yurt of een luxe landhuis. Bekijk snel het aanbod en geniet binnenkort eens van een vakantie met jouw vrienden of familie in Ommen! Voor iedere geboekte nacht doneren wij ook nog eens een euro aan een lokaal natuurproject. Draag dus jouw steentje bij terwijl je heerlijk geniet van een vakantie midden in de natuur.