Grote vakantiehuizen Duitsland

Grote vakantiehuizen Duitsland

Lees meer over Grote vakantiehuizen Duitsland
Lees meer over:

Grote vakantiehuizen Duitsland

Je hoeft niet ver van huis te gaan om de mooiste plekjes te vinden. Als je op zoek bent naar een bestemming dichtbij huis is Duitsland echt een aanrader. Duitsland is één van de populairste bestemmingen voor een vakantie en ook met grotere groepen kun je hier prima terecht. In Duitsland vind je schitterende heuvelachtige gebieden en veel bossen zoals het Zwarte Woud. Verspreid door heel Duitsland zijn de mooiste grote vakantiehuizen te vinden, altijd midden in de natuur!

Breng tijd door in de prachtige Duitse landschappen

Als er een land is waar een natuurliefhebber zijn hart kan ophalen, dan is het Duitsland wel. De mooiste gebieden van Duitsland strekken zich uit van het noorden tot het zuiden en daaruit kunnen we de conclusie trekken dat je dankzij de veelzijdige natuur prachtige vakantiebestemmingen kan vinden in Duitsland. De natuur is zo veelzijdig omdat je er allerlei type landschappen tegenkomt: van uitgestrekte natuurgebieden, vlaktes, meren en heiden tot hoge bergen. Wat ook een prachtig gebied is, is de Moezelstreek tussen Koblenz en Trier. De rivier de Moezel mondt in Koblenz uit in de Rijn en langs de moezel vind je een prachtig wijnbouwgebied met steile heuvels in een adembenemend landschap met karakteristieke vakantiehuisjes.

In het oosten van Duitsland, op de grens met Tsjechië en Polen, is ook voldoende te beleven om een volledige vakantie mee te vullen. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Elbsandsteingebergte, met zijn steenformaties. In het midden van het land vind je de deelstaat Thüringen, deze regio staat onder andere bekend door haar enorme natuur rijkdommen. In het noorden vind je uitlopers van de Harz, het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland.

In de uitgestrekte wouden van dit middelgebergte komen nog veel zoogdieren voor, zo kun je er wilde zwijnen en vossen aantreffen, maar het is ook nog mogelijk om een lynx waar te nemen. In het zuiden van Thüringen vind je het Thüringer woud, dit is een van de grootste bosgebieden van Duitsland. Vogelsoorten die je hier kunt aantreffen zijn onder andere de kuifmees, zwarte specht en grijskopspecht. Ook voor de liefhebber van flora valt er nog veel te ontdekken in dit relatief onherbergzame woud.

Er is altijd wel iets te doen in Duitsland

Duitsland is een land waar je geen moment stil hoeft te zitten. Voor de actieve vakantieganger heeft Duitsland alles te bieden. Je kunt hier dan ook naar hartenlust fietsen, wandelen en mountainbiken. Onze vakantiehuisjes liggen dichtbij de natuur waardoor je voor een mooie tocht alleen maar de deur uit hoeft te stappen. In de winter is Duitsland ook een perfect land voor de wintersporter. In het land liggen grote skigebieden zoals Garmisch-Partenkirchen, Winterberg en Oberstdorf. Wie in de zomer graag actief wil zijn kan in bijna alle heuvelachtige gebieden van Duitsland wel een rodelbaan vinden. De activiteiten in de natuur kun je prima afwisselen met uitstapjes naar pittoreske dorpjes of gezellige steden, die altijd wel in de buurt te vinden zijn. Bekijk op deze pagina alle grote vakantiehuizen in Duitsland!