Herfstvakantie Nederland

Niet alleen de zomervakantie is dé tijd van het jaar om lekker op vakantie te gaan, ook in de herfstvakantie kun je heerlijk genieten van een welverdiende vakantie. Even ontspannen tussen de zomer- en kerstvakantie. Tijdens de herfstvakantie kun je natuurlijk naar het buitenland, maar de herfst in Nederland is vaak zo mooi dat het net zo fijn is om lekker in Nederland te blijven.

Een vakantie in eigen land is vaak goedkoper en gemakkelijker omdat je geen verre reizen hoeft te maken en de voorbereiding is een stuk eenvoudiger. Zo kun je bijvoorbeeld ook last-minute beslissen om op vakantie te gaan in de herfst. Het leukste is natuurlijk om naar een plek te gaan waar je nog niet geweest bent. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de buurt van een grote stad te blijven of een vakantiehuisje in de middle of nowhere te boeken.

Herfstvakantie in Noord-Nederland

In het Noorden van Nederland vind je de wat rustigere provincies die minder dicht bevolkt zijn dan de provincies van Midden-Nederland. In Friesland kun je heerlijk genieten van de vele waterwegen en kun je op een warme herfstdag lekker het water op voor een tochtje. Ook als het wat kouder is, zijn er allerlei rondvaarten die je kunt maken. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie door te brengen op een van de Waddeneilanden. De Waddeneilanden zijn voor veel Nederlanders nog nieuw terrein, maar er staan ontzettend leuke vakantiehuisjes op je te wachten waar je in kunt verblijven. Elk eiland is weer anders, en je kunt er ook voor kiezen om niet één, maar meerdere Waddeneilanden te bezoeken tijdens de herfstvakantie. De provincie Groningen is lange tijd onbekend terrein voor toeristen geweest, maar tegenwoordig weten steeds meer vakantiegangers de stad Groningen, het Westerkwartier of het Nationaal Park Lauwersmeer te vinden. Al je tijdens je verblijf op zoek bent naar rust en ruimte dan ben je hier helemaal op de goede plek! Vanuit hier en vanuit Drenthe kun je ook prima een dagje Duitsland plannen, zodat je ook daar nog wat van te zien krijgt tijdens je vakantie.

Herfstvakantie in Midden-Nederland

Midden-Nederland is op sommige plekken iets drukker, maar in de Achterhoek, op de Veluwe en op de Utrechtse Heuvelrug onder andere, vindt je ongekende kalmte. Als je hier bent, dan waan je je in het buitenland en begrijp je waarom mensen kiezen voor een vakantie in Nederland. Heerlijk struinen over de Posbank, fietsen over de Utrechtse heuvelrug en een bezoek brengen aan de grote steden om wat cultuur op te doen. Ook in het prachtige Montferland in de Achterhoek kun je heerlijk actief bezig zijn in het coulisselandschap. In de Achterhoek vind je ook enorm veel kastelen en landhuizen waarvan een aantal ook te bezoeken zijn. Ook de tuinen rondom deze kastelen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Mocht je liever een stad willen verkennen, dan is onder andere Utrecht een aanrader. Langs het grachtje kun je heerlijk eten in een van de vele tentjes en hier kun je ook allerlei tweedehandswinkeltjes bezoeken om op zoek te gaan naar pareltjes. Ook de stad Amersfoort is prachtig en vaak iets minder druk dan Utrecht. Hier kun je onder andere de Koppelpoort bezoeken of de toren Lange Jan beklimmen onder begeleiding van een gids die je ook van alles over de stad zal vertellen.

Herfstvakantie in Zuid-Nederland

Voor een vakantie aan de kust kun je heerlijk in Zeeland verblijven, waar je ook lange fietstochten kunt maken. Je kunt hier ook heerlijk een dagje het water op als het weer het toelaat. In Brabant kun je weer heerlijke herfstwandelingen maken in de natuur of heerlijk hardlopen tussen het landschap vol gevallen bladeren in allerlei kleuren. Wil je liever het heuvellandschap opzoeken, dan kun je voor Zuid-Limburg kiezen. Zo kun je ook gemakkelijk een dagje Duitsland of België aan je reis vastplakken. Zuid-Limburg biedt rust en veel recreatiemogelijkheden zodat jij je niet kunt vervelen tijdens je vakantie.  In het Noorden van Limburg vind je het natuurlijke land van Peel en Maas. Daarnaast vind je hier ook de vennen en stuifduinen in de Maasduinen met haar lieflijke schoonheid. De omgeving leent zich perfect voor lange wandelingen in de natuur en met een beetje geluk vind je hier unieke plantensoorten die in de rest van Nederland niet te vinden zijn.

Verblijf tijdens de herfstvakantie

Tijdens je herfstvakantie wil je natuurlijk dichtbij de natuur verblijven en dat is mogelijk in de vakantiehuisjes op deze pagina. Op deze pagina vind je namelijk alle vakantiehuisjes die tijdens de herfstvakantie in Nederland beschikbaar zijn. Zo wordt jouw zoektocht naar een geschikt vakantiehuisje al een stuk makkelijk. Geen enkel huisje is hetzelfde. Zo kun je verblijven in een bungalow type, een yurt, een pipowagen, een boomhut, een tiny house en noem maar op. De mogelijkheden voor jouw vakantie zijn eindeloos en we denken graag met je mee! Vanuit je vakantiehuisje kun je van alles ondernemen in de prachtige omgeving, en mocht je een regenachtige dag hebben, dan zijn er vaak allerlei indoor-mogelijkheden in de omgeving of kun je een dagje uitrusten in je huisje en genieten van een goed boek en leuke spelletjes. Geniet volop, want voor je het weet is je vakantie alweer om!

Wil jij er even lekker tussenuit in de herfstvakantie maar heb je geen zin in een verre reis? Ga dan lekker op vakantie in Nederland en bespaar een hoop geld uit. Het bijkomende voordeel is dat het ook nog eens beter voor het milieu is. Wat lijkt jou een mooie regio voor de herfstvakantie? Of je nu naar de Waddeneilanden, de Achterhoek, Zeeland of Zuid-Limburg gaat, op Natuurhuisje helpen we je graag verder met het vinden van een geschikt vakantiehuisje! 

Lees meer over herfstvakantie Nederland
Lees meer over:

Herfstvakantie Nederland

Niet alleen de zomervakantie is dé tijd van het jaar om lekker op vakantie te gaan, ook in de herfstvakantie kun je heerlijk genieten van een welverdiende vakantie. Even ontspannen tussen de zomer- en kerstvakantie. Tijdens de herfstvakantie kun je natuurlijk naar het buitenland, maar de herfst in Nederland is vaak zo mooi dat het net zo fijn is om lekker in Nederland te blijven. Een boswandeling maken is in de herfst eigenlijk nóg mooier dan in de zomer.

Een vakantie in eigen land is vaak goedkoper en gemakkelijker omdat je geen verre reizen hoeft te maken en de voorbereiding is een stuk eenvoudiger. Zo kun je bijvoorbeeld ook last-minute beslissen om op vakantie te gaan in de herfst. Het leukste is natuurlijk om naar een plek te gaan waar je nog niet geweest bent. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de buurt van een grote stad te blijven of een vakantiehuisje in de middle of nowhere te boeken. Wil jij er dus even lekker tussenuit in de herfstvakantie maar heb je geen zin in een verre reis? Ga dan lekker op vakantie in Nederland en bespaar een hoop geld uit. Het bijkomende voordeel is dat het ook nog eens beter voor het milieu is. Wat lijkt jou een mooie regio voor de herfstvakantie? Of je nu naar de Waddeneilanden, de Achterhoek, Zeeland of Zuid-Limburg gaat, op Natuurhuisje helpen we je graag verder met het vinden van een geschikt vakantiehuisje!