Kajakken Ardennen

Op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland ligt het prachtige gebied van de Ardennen. Een omgeving waar je in alle rust kunt wandelen, fietsen maar ook heerlijk kunt kajakken op diverse plekken. Op het water kun je genieten van prachtige uitzichten, de kalmerende geluiden van de natuur en de indrukwekkende bossen en bergen om je heen. Bij meerdere bedrijven heb je de mogelijkheid om een kajak te huren voor een of meer dagen.

Lees meer over kajakken Ardennen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Kajakken Ardennen

Op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland ligt het prachtige gebied van de Ardennen. Een omgeving waar je in alle rust kunt wandelen, fietsen maar ook heerlijk kunt kajakken op diverse plekken. Op het water kun je genieten van prachtige uitzichten, de kalmerende geluiden van de natuur en de indrukwekkende bossen en bergen om je heen. Bij meerdere bedrijven heb je de mogelijkheid om een kajak te huren voor een of meer dagen.

Maar is kajakken niet hetzelfde als kanoën? Nee! Een kano is open en een kajak is dicht. Daarnaast wordt een kano officieel uitgerust met een steekpeddel. Een kajak wordt uitgerust met een dubbelbladige peddel. Beide opties zijn vaak mogelijk bij verhuurders, dus je kunt kijken wat het beste bij je past.

Geschikt voor jong en oud

Of je nu een klein kind, een jong-volwassen of een senior bent, kajakken is een gezellige activiteit voor iedereen die graag buiten komt. Vooral in de zomer kun je heerlijk op de beekjes en riviertjes vertoeven en eventueel de kajak aanleggen om even de verkoeling op te zoeken in het water. Mocht je met kinderen op vakantie zijn, dan kun je bij veel verhuurders ook kiezen voor een duo kajak zodat de kinderen veilig bij de ouders kunnen zitten. Vaak zijn er ook reddingsvesten beschikbaar zodat jullie met zijn allen zonder zorgen op pad kunnen.

Plekken om te kajakken

De meest bekende plekken om te kajakken in de Ardennen zijn langs de Lesse, Ourthe, Semois en Amblève. Vaak heb je de optie om stroomafwaarts te varen naar het eindpunt waar u aanmeert en vervolgens weer met een busje naar het beginpunt wordt gebracht. In de zomermaanden kan het weleens voorkomen dat er te weinig water door de rivieren stroomt en dat kajakken niet mogelijk is of dat je vastloopt op de rotsen. Mocht je echt meer over de omgeving willen weten, kun je bij sommige bedrijven ook een kajaktocht met gids boeken. Zo leer je alle ins en outs over de omgeving terwijl je actief bezig bent.

Meerdaagse kajaktocht

Een dagje kajakken is natuurlijk leuk, maar wat nog avontuurlijker is, is om een meerdaagse kajaktocht te ondernemen. Vooral op de rivier de Ourthe worden leuke arrangementen aangeboden. Langs de rivier liggen verschillende vakantiehuisjes waar je kunt overnachten. Door van te voren alvast te boeken, ben je verzekerd van een accommodatie en kun je zonder zorgen op reis. Leuke plaatsen in de buurt van een rivier die populair zijn, zijn onder andere Durbuy, La-Roche-en-Ardenne, Han-sur-Lesse, Houffalize en Ciney.

Vakantiehuisjes langs prachtige kajakroutes

Niets is fijner dan dat je vanuit je vakantiehuisje al bijna direct op een mooie kajakroute zit. In de Ardennen is dit heel vaak prima mogelijk. Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes waarbij je in de omgeving heerlijk kunt kajakken. Natuurlijk kun je naast kajakken ook allerlei andere dingen ondernemen in de omgeving zoals een lange wandeling of een heerlijke fietstocht langs de Maas.

Zo staat er vlakbij Durbuy bijvoorbeeld een typische houten chalet, gelegen op een zonnige helling met een prachtig uitzicht. Het is een ideale bestemming om een week of weekend Ardennen samen met familie of vrienden door te brengen. ’s Avonds kun je gezellig samen spelletjes doen of biljaren en ping-pongen in het vakantiehuisje en overdag kun je er heerlijk op uit om te kajakken.

Ook in Verlaine sur Ourthe staat een mooi vakantiehuisje aan de oever van de Ourthe. Achter het huis bevindt zich een prachtig natuurgebied met wandel- en mountainbike routes. Voor wie op zoek is naar totale rust, is dit de vakantiewoning die perfect is. Origineel en uniek overnachten is in de Ardennen ook zeker mogelijk. Aan de bosrand op een heuvelrug in Fisenne (op enkele kilometers van Durbuy) bevindt zich midden in de natuur een grote, doorzichtige bolstructuur in een boomhut. Je kunt hier in dit logement slapen onder de sterrenhemel, genieten van een perfect buitengevoel en je hoeft niet in te leveren op hedendaags comfort en privacy. Een romantisch vakantiehuisje waar de natuur en de accommodatie fuseren.

Wat moet ik inpakken?

Tijdens een kajaktocht wil je natuurlijk niet teveel meenemen om gewicht te besparen en omdat de kajak niet al te groot is. Kijk dus goed wat je nodig hebt en wat echt belangrijk is om mee te nemen. Die drie paar schoenen en 2 extra vesten kun je prima in je vakantiehuisje laten liggen. Bij sommige verhuurders krijg je een tonnetje waarin je je spullen droog kunt bewaren. Mocht je foto’s willen maken onderweg, neem dan een waterdicht hoesje voor je mobiel of actiecamera heen, zodat je niet in de problemen komt mocht de kajak omslaan. Zo kun je zorgeloos de geweldige ervaring vastleggen en later terugkijken.

Verder is het verstandig om genoeg eten en drinken in te pakken, omdat je je tempo nog niet weet en misschien later bij het eerstvolgende eettentje bent dan je zou verwachten. Bent u van plan in de zomer te gaan kajakken? Smeer je dan ruim van tevoren in met zonnebrandcrème. Het beste is natuurlijk te kiezen voor een waterproof crème want je gaat ongetwijfeld nat worden tijdens je tocht. Met deze tips ben jij klaar voor een geweldige ervaring!

Houd jij van actieve vakanties en zou je graag in de buurt van water verblijven zodat je heerlijk kunt kajakken? Kijk dan op deze pagina voor alle vakantiehuisjes in de Ardennen die langs mooie kajakroutes liggen. We wensen je alvast een fijne reis en een avontuurlijke vakantie!