Kasteel

Kasteel

Lees meer over Kasteel
Lees meer over:

Kasteel

Het is een droom die werkelijkheid wordt: overnachten in een kasteel! Wij begrijpen het helemaal als je je ooit hebt afgevraagd hoe het zou zijn om te kunnen verblijven in een prachtig kasteel. Kastelen zijn vaak indrukwekkende gebouwen die beschikken over een prachtige tuin. Ook de verblijven in het kasteel zijn natuurlijk prachtig. Vanaf nu hoeft het niet meer bij een droom te blijven. Bij Natuurhuisje kun je namelijk kiezen uit diverse kastelen in zowel Nederland als de rest van Europa. 

Of je nu houdt van gigantische, luxueuze kastelen of juist liever verblijft in een knus ouderwets klein kasteel, hier vind je het complete aanbod. Iedereen kan vanaf nu ervaren hoe het is om als prins of prinses te leven in een prachtig gebouw. De bedienden krijg je er natuurlijk niet bij, maar hoe leuk is het om juist zelf aan de slag te gaan in zo’n prachtige keuken? Er is genoeg ruimte voor het hele gezin en in sommige kastelen zelfs voor de hele familie. Niemand hoeft zich hier ook maar een moment te vervelen. Natuurlijk kunnen jullie lekker binnen blijven, maar ook de tuin mag niet vergeten worden. Hoe heerlijk is het om met z’n allen te genieten van een ontbijtje in de slottuin? Kies bijvoorbeeld voor een prachtig kasteel met exotische tuin in het mooie Limburg. Of wat dacht je van een heus chateau van 200 jaar oud in Frankrijk? Het maakt eigenlijk niet uit waar je naartoe gaat, verblijven in een kasteel is al een hele ervaring op zich! 

Ontdek de natuur vanuit jouw chateau in Frankrijk

Als je het echt goed wil doen kies je natuurlijk voor een kasteel in Frankrijk. Alles klopt hier tijdens jouw verblijf in een chateau. Het weer is er heerlijk, de wijngaarden liggen er prachtig bij en het eten is er geweldig. Daarnaast beschikt Frankrijk ook over een aantal prachtige natuurgebieden. Je kunt er bijvoorbeeld eindeloos door de heuvels dwalen, maar je kunt er ook een bezoekje brengen aan prachtige bossen of spectaculaire krijtrotsen. Natuurlijk is er ook genoeg te beleven voor de actievelingen. Echte natuurliefhebbers zullen zich dus helemaal thuisvoelen in Frankrijk. 

Als natuurliefhebber mag een bezoekje aan de Gorges du Verdon dan ook absoluut niet ontbreken! Dit is een rivierkloof die je in het zuiden van Frankrijk kunt vinden. Het mooie ervan is dat het omringt wordt door een helderblauwe rivier en prachtige, groene bossen. Het feit dat de kliffen zo mooi afsteken tegen de rivier en het groen, geeft het een unieke aanblik. Je kunt hier op ontdekkingsreis gaan per bootje of kajak, maar je kunt het natuurlijk ook te voet gaan ontdekken. Dit gebied wordt ook wel een waar paradijs genoemd voor de natuurliefhebber, dus het is absoluut een bezoekje waard! 

Nog iets dat absoluut niet mag ontbreken zijn de krijtrotsen van Etretat. Je vindt dit natuurfenomeen in Normandië in het dorpje Etretat. Het is niet zo gek dat hier jaarlijks veel mensen naartoe gaan, want het is echt schilderachtig mooi. De krijtrotsen zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, wat natuurlijk al genoeg zegt. Het bijzondere van deze krijtrotsen is het feit dat de natuur hier echt zijn gang heeft kunnen gaan. Op die manier zijn er bijzondere vormen gecreëerd, waarbij eentje zelfs erg veel op een olifant lijkt! Ook dit fenomeen is vanaf het water weer goed te bekijken, maar kan ook bewandeld worden. Dit is zeker iets dat je niet mag missen tijdens jouw vakantie in een kasteel in Frankrijk. 

Er is altijd wel wat te beleven! 

De kans is groot dat je kiest voor een kasteel om van deze unieke en luxe manier van verblijven te genieten. In en om het kasteel kun je je eindeloos vermaken. Daarnaast is het natuurlijk wel zo leuk om af en toe ook een dagje weg te gaan. Als je met het hele gezin bent of zelfs met de hele familie, is een wandeling altijd wel een goed idee. De kinderen zijn dit misschien al snel zat en daarom kan er ook gekozen worden voor allerlei andere activiteiten. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan een pretpark of een dierentuin. Of houd met z’n allen een rondleiding door het kasteel en zoek de geschiedenis ervan op. Natuurlijk kunnen jullie ook een bezoekje brengen aan andere bezienswaardigheden in de buurt. En wat dacht je van een dagje winkelen? Zoals je ziet is er dus altijd wel wat te doen. 

Ook bij slecht weer hoef je je niet te vervelen. Er zijn namelijk genoeg indooractiviteiten te vinden in ons land en in de rest van Europa.. Behalve dat jullie gezellig in het kasteel spelletjes kunnen spelen, kun je ook voor allerlei andere activiteiten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een escape room, bowlen, glow in the dark midgetgolf of een bezoekje aan een overdekt winkelcentrum. Ook uit eten gaan of uitgebreid gaan lunchen kan een leuke tijdsbesteding zijn. Het leuke van verblijven in een andere plaats, is het feit dat je er van alles kunt gaan ontdekken. Dat geldt dus ook voor het eten op jouw vakantiebestemming.

Het weer in Europa

Het klimaat in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in Nederland kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Spanje is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In Nederland spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur. 

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een land als Oostenrijk of Italië. Eigenlijk maakt het weer niet zoveel uit als je kiest voor een verblijf in een kasteel. Bij slecht weer is binnen blijven namelijk echt geen straf!