Kerstvakantie Nederland

Er is niets gezelliger dan met z’n allen op vakantie gaan tijdens de kerstperiode. Natuurlijk is kerst altijd ontzettend leuk, maar er even lekker tussenuit gaan kan het dan nog specialer maken. Daarnaast is het een goed idee om deze vakantie eens ergens anders in het land te gaan vieren. Zo ontdek je nieuwe kerstmarkten, nieuwe omgevingen en kun je van elkaar genieten in een gezellig huisje ergens in de natuur. Dat maakt de kerstvakantie pas echt compleet!

Lees meer over kerstvakantie Nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Kerstvakantie Nederland

Er is niets gezelliger dan met z’n allen op vakantie gaan tijdens de kerstperiode. Natuurlijk is kerst altijd ontzettend leuk, maar er even lekker tussenuit gaan kan het dan nog specialer maken. Daarnaast is het een goed idee om deze vakantie eens ergens anders in het land te gaan vieren. Zo ontdek je nieuwe kerstmarkten, nieuwe omgevingen en kun je van elkaar genieten in een gezellig huisje ergens in de natuur. Dat maakt de kerstvakantie pas echt compleet!

Een kerstvakantie in Nederland is bovendien nooit ver weg. Je hoeft niet urenlang in de auto te zitten of te stressen op het vliegveld. Als je al naar een andere provincie gaat kan de omgeving toch al heel anders zijn dan thuis. Tijdens de kerstperiode wordt er overal wel van alles georganiseerd. Dat betekent dus dat je eens wat nieuws kan meemaken. Bezoek een kerstmarkt of ga lekker shoppen in een gezellig winkelcentrum waar je nog nooit bent geweest. Ook is het natuurlijk leuk om deze feestdagen met het hele gezin of zelfs met de hele familie te vieren. Ook met een vriendengroep kan het juist erg leuk zijn.

Of wat dacht je van een romantische kerstvakantie met z’n tweetjes? Kies voor een knus huisje en vergeet de kerstversiering niet! Het leuke van een vakantiehuisje van Natuurhuisje is het feit dat je altijd midden in de natuur verblijft. Waar je ook bent, je stapt dus altijd zo je accommodatie uit en kunt meteen genieten van een verfrissende wandeling. Verken de omgeving te voet of maak gebruik van je eigen of een gehuurde fiets. Sommige huizen bieden dit aan, maar het kan natuurlijk ook handig zijn om je eigen fiets mee te nemen. Zelfs tijdens de kerstperiode kan het namelijk nog prima weer zijn om te gaan wandelen en te fietsen. In Nederland weet je het nooit!

Geniet van de winterse natuur

De meeste mensen denken bij een kerstvakantie misschien aan sneeuw en wintersport. Toch kan een kerstvakantie in eigen land net zo bijzonder en leuk zijn. De kans op sneeuw is in Nederland natuurlijk niet heel groot, maar dat hoeft ook helemaal niet. Kerst betekent vaak gewoon gezelligheid, samen zijn en lekker eten en drinken. Daarnaast kun je in eigen land tijdens de kerstdagen ook gewoon prima de natuur gaan ontdekken. Deze ziet er heel anders uit dan in bijvoorbeeld de lente of de zomer, maar dat maakt het absoluut niet minder leuk. De bomen zijn wat kaler en het is een stuk frisser buiten. De temperaturen in de winter zijn vaak mild en vooral als het zonnetje schijnt kun je dan nog prima gaan wandelen of fietsen.

Daarnaast is een groot pluspunt van de kerstperiode natuurlijk dat er overal kerstmarkten zijn. Combineer je fietstrip of wandeltocht dus eens met een bezoekje aan een gezellige kerstmarkt! In Nederland kun je volop mooie natuurgebieden verkennen in bijvoorbeeld Zuid-Limburg of Gelderland. Als er sneeuw ligt is dat helemaal bijzonder. Een boswandeling is dan natuurlijk altijd leuk. Daarnaast kun je ook lekker gaan sleeën als er sneeuw ligt. Wil je echt volop genieten van een wintersportvakantie? Dan kun je beter kiezen voor een land als Oostenrijk of Italië.

De kerstperiode staat garant voor een leuke tijd

Het is algemeen bekend dat je je tijdens de feestdagen geen moment hoeft te vervelen. Het is sowieso erg leuk om met z’n allen te eten, spelletjes te spelen en van de gezelligheid te genieten. Daarnaast mag ook een kerstmarkt zeker niet ontbreken. Waar je ook bent, er is altijd wel een kerstmarkt in de buurt. Ook erg leuk is het om met z’n allen lekker uit eten te gaan. Als je kiest voor een verblijf in een groepsaccommodatie of ruime vakantiewoning, kun je daar natuurlijk ook prima met elkaar eten aan de grote tafel. Sommige huisjes beschikken zelfs over een professionele keuken, waar 4-gangen maaltijden prima bereid kunnen worden! Dat is nog eens genieten.

Natuurlijk mogen kerstfilms ook niet ontbreken tijdens deze gezellig periode. Als er een tv aanwezig is in het huisje kun je daar natuurlijk kerstfilms kijken. Toch kan het ook wel eens leuk zijn om met z’n allen naar de bioscoop te gaan. Een filmpje pakken in de bioscoop heeft toch altijd wat gezelligs. Wat popcorn erbij en een drankje en de avond is compleet. Wat ook erg leuk is, is om gewoon een gezellig dorpje of stadje in de buurt te gaan bezoeken. Ga lekker winkelen en een beetje sightseeën in de omgeving. Waarschijnlijk staan er overal wel wat kraampjes met een hapje en een drankje om de dag compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan glühwein, dit zorgt echt voor die typische kerstsfeer tijdens jullie uitje.

Het weer tijdens de kerstvakantie in Nederland

Als jij volop wil genieten van de kerstsfeer midden in de natuur, dan is een Natuurhuisje daar perfect voor. Bij ons verblijf je namelijk niet op een grootschalig vakantiepark met veel toeristen. Daarnaast kan ook het weer een belangrijke rol spelen tijdens jouw vakantie. Aangezien de kerstvakantie in December en voor een deel in Januari valt, is de kans groot op koude temperaturen en eventueel regen of sneeuw. Daarnaast verschilt het klimaat in deze provincie niet veel met de rest van Nederland. Je zal vast wel een beetje bekend zijn met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder.

Toch zijn de winters in eigen land vaak zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we al een tijdje niet meer mogen meemaken. Als het toch sneeuwt, valt dit vaak in Zuid-Limburg, maar het blijft Nederland, dus je weet het nooit zeker. Tijdens jullie kerstvakantie in Nederland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. Helaas weet je dit nooit echt zeker van tevoren. Het kan in dat geval handig zijn om een last minute reis te boeken. Gaat het dan bijvoorbeeld veel regenen in Noord-Holland, maar niet in Limburg? Dan kun je altijd nog voor een andere locatie kiezen.