Kleinschalig vakantiepark Ardennen

De Ardennen zijn een favoriete vakantiebestemming bij reizigers die houden van cultuur, natuur en gastronomie. De uitgestrekte bossen, pittoreske kleine dorpjes en heuvelachtige landschappen zorgen ervoor dat je in deze regio zowel kunt ontspannen als actief bezig kan zijn. Zich uitstrekkend over de provincies Luik, Namen, Luxemburg en Henegouwen is er voldoende keuze om je vakantie door te brengen in een vakantiehuisje op een van onze kleinschalige vakantieparken in de Ardennen.

Lees meer over kleinschalig vakantiepark Ardennen
Lees meer over:

Kleinschalig vakantiepark Ardennen

De Ardennen zijn een favoriete vakantiebestemming bij reizigers die houden van cultuur, natuur en gastronomie. De uitgestrekte bossen, pittoreske kleine dorpjes en heuvelachtige landschappen zorgen ervoor dat je in deze regio zowel kunt ontspannen als actief bezig kan zijn. Zich uitstrekkend over de provincies Luik, Namen, Luxemburg en Henegouwen is er voldoende keuze om je vakantie door te brengen in een vakantiehuisje op een van onze kleinschalige vakantieparken in de Ardennen. Op zo’n kleinschalig vakantiepark staan maximaal 30 vakantiehuisjes, dit is dus ideaal voor rustzoekers die zich graag willen onderdompelen midden in de natuur en die rust en ruimte verkiezen boven lawaai en drukte.

Natuurliefhebbers kunnen hier echt hun ogen uitkijken

Als je tot rust wil komen en dat wil doen in een prachtig natuurgebied, dan is de Ardennen the place to be! Als er namelijk iets is dat je volop kunt vinden in de Ardennen, is het wel ongerepte natuur! Ruim 51 procent van de Ardennen bestaat uit bosgebied, wat het de meest beboste regio van België maakt! Deze bossen, waarbij een duidelijk evenwicht is tussen loofbomen en naaldbomen, worden afgewisseld met heuvelachtige weilanden en weinig landbouwgrond. In de Ardennen zijn er ook een groot aantal rivieren te vinden, waaronder de Lesse, Semois, Sure, Lhomme en Ourthe en riviertjes zoals de Vierre, Ton, Vire en Rulles. Langs de rivieren kun je heerlijk wandelen en fietsen!

Vergeet ook zeker niet een bezoekje aan natuurpark de Hoge Venen te brengen. Dit prachtige uitgestrekte natuurgebied is te vinden in Oostkantons en ligt voor een klein deel in Duitsland. Het gebied bestaat uit zo’n 45 km2 en bestaat voornamelijk uit hoogveenlandschap. Verder vind je er bossen, heidevelden, weiden en wilde dieren. Een aantal dieren die je er tegen kan komen zijn bijvoorbeeld edelherten, wilde zwijnen en reeën. Je kunt hier uitstekend wandelen en fietsen, terwijl je wordt getrakteerd op prachtige landschappen en vergezichten. Ook voor de sportievelingen is dit gebied zeer geschikt, je kunt er namelijk zeer goed mountainbiken!

Er is van alles te doen in de Ardennen

De Ardennen is de een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Als je houdt van sportieve activiteiten is de Ardennen de ideale plek voor jou. Kanoën, raften, klimmen en mountainbiken zijn een aantal sporten die je kunt beoefenen tijdens jouw verblijf op een kleinschalig vakantiepark in de Ardennen. Genoeg te doen dus! De Ardennen zijn ook geschikt voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Loop door de prachtige natuur en bezoek de oude dorpjes met gezellige kleine straatjes en cafeetjes. Een van de mooiste wandelgebieden zijn de Hoge Venen, die worden gekenmerkt door veenmoerassen, heide- en grasland en bossen. Wil je net iets meer van de Ardennen verkennen, dan is fietsen een betere optie. De Ardennen hebben een uitgebreid fietsnetwerk waardoor je makkelijk een bestaande fietstocht kunt maken of er zelf eentje uitstippelen. Ook de kastelen en mooie grotten zijn een bezoek meer dan waard.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes die zich op een kleinschalig vakantiepark in de Ardennen bevinden.