Kleinschalig vakantiepark Nederland

Wel op een vakantiepark staan, maar niet opgaan in de massa? Blijf dichtbij de natuur en boek een rustig natuurhuisje op een kleinschalig vakantiepark. Door heel Nederland liggen diverse parken die je behoeden voor massatoerisme, terwijl je wel geniet van een comfortabel vakantiehuis midden in de natuur.

Lees meer over kleinschalige vakantieparken in Nederland
Lees meer over:

Kleinschalig vakantiepark Nederland

Wel op een vakantiepark staan, maar niet opgaan in de massa? Blijf dichtbij de natuur en boek een rustig natuurhuisje op een kleinschalig vakantiepark. Door heel Nederland liggen diverse parken die je behoeden voor massatoerisme, terwijl je wel geniet van een comfortabel vakantiehuis midden in de natuur.

Kleinschalig vakantiepark in Nederland

Wat is een kleinschalig vakantiepark in Nederland? In onze selectie vakantiehuizen op een kleinschalig park vind je accommodaties die op terreinen staan met minder dan 30 huisjes. Dit betekent dat jij niet bang hoeft te zijn dat je vakantiebestemming zich op een enorm druk en groot vakantiepark bevindt. De vakantiehuizen zijn omgeven door de lokale natuur, waardoor jij in alle rust op vakantie kunt in eigen land. Laat je verrassen door wat de Nederlandse natuur jou te bieden heeft en ontdek de landschappen op tot slechts een paar uur rijden vanaf jouw woonplaats. Met een vakantiehuis in de natuur ontsnap je aan de drukte van het dagelijkse leven en kom je pas écht tot rust.

Nederlandse natuur

Hoewel Nederland bekend staat als een goed bebouwd oppervlakte, blijft er nog talloze vierkante kilometers aan natuur over voor de natuurliefhebber. Iedere provincie heeft zo zijn eigen natuurgebieden- en parken die voorzien zijn van duizenden kilometers aan wandel- en fietspaden waarvandaan je de flora en fauna van desbetreffend gebied goed kunt leren kennen. Leer de kracht van de zee en het leven onder NAP kennen in Zeeland, wandel door de uitgestrekte bossen van Brabant, bezoek het glooiende landschap van Limburg, wandel over de heiden en langs de rivierbedingen van Gelderland, ontdek de hunebedden van Drenthe of ga wadlopen op één van de Wadden Eilanden in het noorden van het land. Een natuurvakantie in eigen land leert je meer over een regio en je zult je verbazen over de groene kant die je thuisbasis te bieden heeft.

Activiteiten in Nederland

Je wilt eropuit gaan om het gebied te leren kennen. Wandelen of fietsen zijn dan ook populaire activiteiten voor natuurvakanties in Nederland. Gelukkig zorgen de vele kilometers aan wandelpaden en fietsroutes ervoor dat je op een actieve manier het landschap binnen eigen landsgrenzen kunt ontdekken. Ze zorgen ervoor dat je de hoogtepunten van een provincie niet hoeft te missen. Boek een natuurhuisje op een centrale locatie in het land óf ontdek de natuur aan de hand van een langdurige wandeling zoals door een deel van het Pieterpad, Kustpad, Pelgrimspad of Trekvogelpad te belopen. Maar je kunt op veel meer manieren de natuurparken ontdekken. Wat denk je van met een bootje varen door de Biesbos, kanoën over het Veerse Meer, een parachutesprong voor de waaghalzen in Texel of mountainbiken in Limburg? Wie weet spot je nog één van de vele dieren die wonen in de natuurparken van ons eigen land. Zo heb je kans om het edelhert, het wilde zwijn, het ree, de das, de vos of één van de vele vogelsoorten te spotten. Deze leven namelijk in verschillende gebieden in heel Nederland. Bekijk ook onze selectie aan natuurhuizen op een kleinschalig vakantiepark en start jouw vakantie vanuit de natuur.